Töltött karalábé, láb a karé

2011-05-20

sponsored links


Még sosem ettem, nálunk otthon a szüleim sosem fõztek. Nem is hiányzott. Csak ismerõsöknél hallottam, hogy szoktak készíteni. Mégsem láttam soha, hogy valaki ette volna. Pedig a karalábét minden formában szeretem, ami a levesen kívül leginkább a nyersen ropogtatást jelenti. Bár nem voltunk mindig ilyen jóban. Régen nem szerettem a zöldségeket fõzve. Utáltam az állagát. De mint tudjuk, öregszem?
Ez egy nem túl macerás étek. A karalábék belsejét ki kell szedni. Mivel nincs karalábébelsõ kiszedõ kézikészülékem, több módszerrel is próbálkoztam. Lehet, hogy ezek már egy erõsebb, idõsebb darabnál nem váltak volna be. Szóval használtam kiskanalat, és ismét nagyon jó hasznát vettem az Új-Zélandról kapott kiwi hámozó és kanál egyben valaminek. Mûanyag létére nagyon erõs. Persze közben nagyon imádkoztam, hogy el ne törjön. Nem tudom, mikor jár arra legközelebb ismerõsöm. Szóval vájárkodás után töltés. A töltelék sem túl flancos. A húst csak össze kell keverni a többi belevalóval és úgy ahogy van, mehet a karalábékba. Aztán a fazékba, zöldség alaplében úszni és párolódni.
Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy alaplében pároltam a karalábékat és a külön elkészített belsejét minél kevesebb adalékkal fõztem össze. A zsengébb leveleket sem hagytam veszni. Egy részüket a szószba fõztem bele, másik felébe a maradék tölteléket tekertem. Jó döntés volt. Én (végzettségembõl fakadóan) nagyon szimpatizálok az együnk meg mindent a növényrõl, ami csak finom mozgalommal (lásd virágok, borsó hajtás, céklalevél stb.)
Hozzávalók 2 személyre:...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/05/tolto...

sponsored links

Keres?s