Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
gasztroblogok.hu
sponsored links
Fatörzs, ami pĂĄvaszemnek indultKakaĂłs piskĂłta tekercsnek indult ---- (volna), de amikor benéztem a sĂŒtĂ” ablakĂĄn hogyan is növekszik akkor vettem észre, hogy a kakaĂł Ășgymond a dobozban maradt, mert ez a piffffkĂłta igencsak sĂĄrga. Na mindegy.... kisĂŒlt, de közben elkezdtem keverni a következĂ”t, amibe mĂĄr a kakaĂł is belekerĂŒlt. Ennek azért lett volna ekkora szerepe, mert a krém benne sĂĄrga (vanĂliĂĄs) és ... |
Tovább a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2011/09/fator... |
FriandFriand (ejtsd: frĂond) Ez a kicsi, ovĂĄlis alakĂș kis sĂŒtemény AusztrĂĄliĂĄban és Ăj-Zélandon igazi népszerĂ»ségnek örvend. BĂĄr kĂŒlsĂ”re a muffinhoz hasonlĂt, nem az: a francia financier nevĂ», aranyrĂșd formĂĄjĂș sĂŒteménnyel van rokonsĂĄgban. HagyomĂĄnyosan ovĂĄl alakĂș formĂĄban sĂŒtik (ez nekem egyelĂ”re még nincs) és gyakran adnak hozzĂĄ gyĂŒmölcsöt, kĂłkuszt, kakaĂłt vagy kĂŒlönbözĂ” magokat. ... |
Tovább a blogra ... alexandragasztroblogja.blogspot.com/2... |
EFDD - KajapĂłkerA nap fĂ»szere: "Légy tĂŒrelmes, keresd a harmĂłniĂĄt, ne rĂĄgĂłdj tovĂĄbb az én vagy te, élet vagy halĂĄl, feledés vagy tĂșlvilĂĄg, most vagy akkor kérdésén, kovĂĄcsolj Ășj tervet." James Clavell A nemzetek estjei utĂĄn mĂĄs vizekre tévedtĂŒnk a mi kis "vacsoracsatĂĄnkban". Eddig orszĂĄgokat hĂșztunk és kategĂłriĂĄkat, most pedig szimplĂĄn "csak" hozzĂĄvalĂłkat. Mindenki 6-ot, amibĂ”l 2-t elhagyhatott. Érdekes ételek szĂŒlettek, és igaz ugyan, hogy két ... |
Tovább a blogra ... morzsoka.freeblog.hu/archives/2011/09... |
ĂdessĂ©g kĂnomban - minden mentestejmentes laktĂłzmentes szĂłjamentes gluténmentes tojĂĄsmentes Amikor az ember semmit nem ehet, mert nem önszĂĄntĂĄbĂłl szigorĂș minden mentes diétĂĄn van, akkor van, hogy majd megveszik egy kis édességért. Az ĂŒzletekben lehet olyan pudingport kapni, ami gyakorlatilag csak kukoricakeményĂtĂ”, burgonyakeményĂtĂ”, meg egy kis ĂzesĂtés. A vanĂliĂĄs az, ami nyugodtan beprĂłbĂĄlhatĂł (persze gondos ellenĂ”rzés utĂĄn), a csokis szinte biztos tartalmaz tejet, szĂłjĂĄt. (A többit meg se néztem, nem szeretem.) Én a vanĂliĂĄs Dr. Oetkert és AlnaturĂĄt prĂłbĂĄltam, de én a vanĂliĂĄsnĂĄl többre ... |
Tovább a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/09/26/edesseg_k... |
SĂŒtĂ”tökös bonbonPĂĄr napja a leves, most a bonbon következik, amikor lĂĄttam a Praliné paradicsomnĂĄl az élménybeszĂĄmolĂłt, tudtam, hogy nĂĄlam is el fog készĂŒlni ez a bonbon, csak mĂĄshogy. A fehércsoki mĂĄs jellegĂ» és ĂzvilĂĄgĂș, de Ășgy gondoltam, passzolni fognak egymĂĄshoz, és nemcsak szĂnben! Sajnos a képek nem lettek olyan szépek, mert tĂŒrelmetlenségem miatt nem tudtam vĂĄrni, és még nem szilĂĄrdult meg ... |
Tovább a blogra ... pinkcsoki.blogspot.com/2011/09/sutoto... |
Paprika Ă©s hĂĄrom pontMa tehĂĄt sĂŒltpaprikakrém, de elĂ”tte egy jĂł hétvége hĂĄrom pontban, amit valami nagyon ijesztĂ” és vĂĄratlan megprĂłbĂĄlt elrontani a végén, de mĂĄr ĂĄtléptĂŒnk rajta, szĂłval errĂ”l nem esik szĂł. Lehet, hosszĂș leszek, receptre vĂĄrĂłk csak ugorjĂĄk ĂĄt a bevezetĂ” szövegemet. Az elsĂ” pont a hajam, amirĂ”l nem szoktam beszélni, de most kivételesen mégis. A lĂĄbtörés utĂĄni operĂĄciĂł nemcsak ... |
Tovább a blogra ... imbisz.blogspot.com/2011/09/paprika-e... |
VanĂliĂĄs-szedres pitePikk-pakk kész. A legtöbb idĂ”t a tészta szétnyomkodĂĄsĂĄval töltöttem. (de mint tudjuk, master mix lisztkeverék ilyen) Viszont olyan jĂłl sikerĂŒlt, hogy kb. azonnal el is fogyott. :) Kicsit növeltem a mennyiségen, mivel nekem 28 cm-es a formĂĄm. Az eredeti recept megtalĂĄlhatĂł Strawberrynél, neki köszönhetjĂŒk ezt a pitét. Klikk ide. HOZZĂVALĂK 10 dkg sima liszt 10 dkg master mix lisztkeverék ... |
Tovább a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~... |
KĂŒrtöskalĂĄcs / KĂŒrtöskalĂĄcsImĂĄdom ezt az egyszerĂ» de nagyon finom Klasszikus kalĂĄcsot.Mivel ritkĂĄn tudok venni (a BeogrĂĄdiak nem tudjĂĄk hogy mi fĂĄn terem) VajdasĂĄgba meg nagyon ritkĂĄn vagyok mikor vĂĄsĂĄr van és kapni lehet ha meg talĂĄlok is az minimum 1,5-2 euro darabja hĂĄĂĄĂĄt mi meg vagyunk 4.Ăgy én kiterveztem a fa formĂĄt apukĂĄm meg megcsinĂĄlta. Ezt a receptet hasznĂĄltam (csak sima lisztel egyszerĂ» ... |
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/09/... |
SavanyĂș leves / Kisela corbaEz a leves az én mĂłdomra van,mivel nagyon szeretem de nem szeretem a tĂŒdĂ”,vese,szĂv...tudom,tudom hogy ez Ăgy nem az igazi de mi nagyon szeretjĂŒk.Ezért csak évente egyszer Ăjévre készĂtem és akkor Ăgy mindig nagyon jĂłl esik és imĂĄdjuk a DrĂĄgĂĄmmal. Az a praktikus még benne hogy nem kell a tésztĂĄt belefĂ”zni hanem Ăjév mĂĄsnapjĂĄn is csak megmelegĂtem és tĂĄdĂĄm...megvan ... |
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/09/... |
SpenĂłtos pogĂĄcsaA blogĂrĂĄsnak van egy érdekes mellékhatĂĄsa. Azon kedves ismerĂ”seim akik tudjĂĄk, hogy Ărom, szerkesztem ezt a blogot, mĂĄniĂĄkus kényszert éreznek arra, hogy mindenféle receptet elkĂŒldjenek nekem. Ezt még véletlenĂŒl sem panaszkodĂĄsként mondom, hanem inkĂĄbb megköszönöm, mert Ăgy remek recepteket kaptam és a jövĂ”ben is nagyon szĂvesen fogadok bĂĄrkitĂ”l!!!! Ezt a spenĂłtos ... |
Tovább a blogra ... szekimama.blogspot.com/2011/09/spenot... |
HagymĂĄs hĂșs / Meso sa crnim lukomEzt a mamĂĄm készĂtette nekĂŒnk sokat és mindig nagyon finom volt jĂł sok hagyma hĂșs és megrotyogva egy krumplipĂŒre mellé Istenien finom.Mikor ez van ebédre mindig a gondatlan gyermekor jut eszembe ahogy a jĂĄtszĂĄsbol a homokozĂł konyhĂĄjébol loholunk be kezet mosni és ebédelni,jaj még most is érzem az illatĂĄt...a mama...mindanyian az asztal körĂŒl...hĂĄt régen volt az az idĂ”... HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/09/... |
HĂșsos kuglĂłf / Kuglof od mesaEzt még 2010 Ășjévére készĂtettem és a kapcsos toraformĂĄmhoz volt adalék a kuglĂłfra is na de igen a kapocs hermetikusan nem zĂĄr!!! És még a forma is 28 cm ĂĄtlĂłjĂș Ășgyhogy azt meg is köl tölteni!!! De vettem mĂĄsikat és kifogom sĂŒtni abban is na és akkor majd szebb lesz mutatĂłsabb. HozzĂĄvalĂłk : ... |
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/09/... |
Csavart torta / Motana tortaEzt a tortĂĄt is 2010 Ăjévére készĂtettema a fotĂł nem éppen a legjobb.MutatĂłs és finom.Nem nehéz torta könnyĂ» és krémes. HozzĂĄvalĂłk: 1.Tészta: 6 tojĂĄs,6 evĂ”kanĂĄl cukor,6 evĂ”kanĂĄl liszt,1 sĂŒtĂ”por. 2.Tészta: 5 tojĂĄs,5 evĂ”kanĂĄl cukor,5 evĂ”kanĂĄl liszt,1 sĂŒtĂ”por,pĂĄr csep piros ételfesték. 1.Krém: ... |
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/09/... |
Cookies / Cookies |
Tovább a blogra ... vanilla-daniela.blogspot.com/2011/09/... |
OsztrĂĄk konyha- a gĂ”zgombĂłcon tĂșlFĂ”zĂ”est a CsillagĂĄnizs FĂ”zĂ”iskolĂĄban, amin ezĂșttal az osztrĂĄk konyha jellegzetességeit ismerhettĂŒk meg Rigler DĂĄvid tolmĂĄcsolĂĄsĂĄban. DĂĄviddal mĂĄr talĂĄlkoztunk a CsillagĂĄnizs-tĂĄborban is, igaz akkor a hĂĄttérben segĂtett (fĂ”zött finom lecsĂłt és a kenyérkészĂtés fortélyait is tĂ”le tanulhattuk meg). SéfĂŒnk mĂĄsfél évig dolgozott egy neves ausztria étteremben, ezért nagyon sokat mesélt nekĂŒnk az osztrĂĄk konyha ... |
Tovább a blogra ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/0... |
Vajas pogĂĄcsaMegint csak pogĂĄcsa, de mit csinĂĄljak, ha nagy pogĂĄcsarajongĂłk vagyunk. Én szeretem sĂŒtni, a csalĂĄdom szereti enni (na jĂł, én is). A pogĂĄcsa nĂĄlam szinte mindig hajtogatott. Ha nincs sok idĂ”m kivĂĄrni a hagyomĂĄnyos hĂĄrmas, négyes hajtogatĂĄst, akkor a vékonyra nyĂșjtott tésztĂĄt miutĂĄn megkentem a töltelékkel, egész egyszerĂ»en feltekerem, mint a beiglit. Kissé ellapĂtom és félbehajtom. Letakarva hagyom 30 percet pihenni, majd nyĂșjtom, szaggatom, ismét pihentetem, és végĂŒl mehet a ... |
Tovább a blogra ... limarapeksege.blogspot.com/2011/09/va... |
1 Ă©ves lett a blogom2010. szeptember 26-ĂĄn a KulinĂĄrisVilĂĄgnĂĄl elkezdtem blogot Ărni kedvtelésbĂ”l . Akkor még nem gondoltam, hogy ennek hosszabb tĂĄvĂș folytatĂĄsa lesz. Érdekelt, hogy mit lehet kihozni egyblogbĂłl, s mivel szeretek fĂ”zni és enni, Ăgy esett a vĂĄlasztĂĄsom gasztroblogra.A KulinĂĄris VilĂĄgnak hĂĄlĂĄs vagyok, hisz ott kezdtem vezetni a blogomat. Itt két fantasztikus blogtĂĄrsat ismertem meg, akiknek itt is szeretnék köszönetet mondani. Marianak a Szeret fĂ”zni (2) blog ĂrĂłjĂĄnak és Hobbychefnek. A KulinĂĄris VilĂĄgnĂĄl vezetett blognĂĄl 3 ... |
Tovább a blogra ... ritaennielvezet.blogspot.com/2011/09/... |
PaprikĂĄs krumpli virslivel Ă©s kolbĂĄsszal, bogrĂĄcs nĂ©lkĂŒl is fĂŒstösenEgyes ételeket azért szeretĂŒnk bogrĂĄcsban készĂteni, mert kellemesen fĂŒstös ĂzĂ»ek lesznek. Azért sem ĂĄrt néha a bogrĂĄcshoz nyĂșlni, mert ebben lassabban készĂtjĂŒk el az ételeket, mely mindenképpen elĂ”nyére vĂĄlik a legtöbbnek. Van, amit pedig csak bogrĂĄcsban lehet megfelelĂ”en elkészĂteni, mint példĂĄul a slambuc, ennél az ételnél fölösleges a konyhai ... |
Tovább a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Az utĂĄnozhatatlan moskauerHa édességrĂ”l van szĂł tudvalévĂ”, hogy mindenevĂ” vagyok. Ezért is nagyon nehéz bĂĄrmilyen finomsĂĄgra azt mondanom, hogy "ez a kedvencem". Egy kivétel akad azért, ez a moscauer. ValĂłszĂnĂ»leg azért, mert nem minden sarkon lehet kapni és persze nem is egy olcsĂł édesség, Ăgy hĂĄt megunni sem nagyon tudom. Az otthoni elkészĂtés pedig még ĂĄlmaimban sem jutott volna eszembe ... |
Tovább a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/09/az... |
VigyĂĄzz, kĂ©sz, fĂ”zz! - 45. fordulĂłKrisztinek hĂĄla, nekem jutott az a megtisztelĂ” feladat, hogy kijelölhetem a 45. VigyĂĄzz, kész, fĂ”zz! témĂĄjĂĄt. KrisztitĂ”l szeptember 18-ĂĄn kaptam meg a stafétĂĄt, szĂłval ĂŒltem egy darabig a téma kijelölésén. A témĂĄt nem volt nehéz kitalĂĄlni, viszont a kutatĂłmunka egy kis idĂ”be kerĂŒlt, ugyanis egy excel tĂĄblĂĄba összegyĂ»jtöttem az összes eddig VKF témĂĄjĂĄt, kiĂrĂłjĂĄt linkkel egyĂŒtt. Arra gondoltam, hogy ezentĂșl ezt a tĂĄblĂĄt kĂŒldené tovĂĄbb mindig ... |
Tovább a blogra ... www.zizikalandjai.com/2011/09/vigyazz... |
6% kacsamĂĄj, mi az? KacsamĂĄjas!HĂșsz konzerv, hat ember, egy kutya, rengeteg szenvedés. Bolti mĂĄjkrémkonzerveket értékeltĂŒnk. TĂșléltĂŒk. ... |
Tovább a blogra ... malackaraj.blog.hu/2011/09/26/9_kacsa... |
MĂŒzli hĂĄzilagEgyszer egy mĂŒzliszelet mĂĄr volt itt, ott mĂĄr értekeztem a mĂŒzli-doki relationship alapjairĂłl, nincs nagy trĂŒkk, ez tulajdonképpen ugyanaz a recept, csak kicsit ĂĄtalakĂtva, hogy kanalas orvossĂĄgként nyalhassuk be a magvakat, nem szeletenként. Meg amĂșgy is mĂĄs picit na. HozzĂĄvalĂłk: 50 g zabpehely 50 g napraforgĂłmag ... |
Tovább a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/09/muzli-hazi... |
Krumplis tĂ©szta olaszulMa reggel az oviban megtudtam, hogy a grĂĄnĂĄtos kocka az a krumplis tészta. Komolyan fogalmam nem volt rĂłla, hogy ezt Ăgy is hĂvjuk, dadusnénink vilĂĄgosĂtott fel. Szegény manĂłk ismétlés lesz, a napokban mĂĄr ettĂŒnk krumplis tésztĂĄt, bĂĄr egészen mĂĄs mĂłdon, olaszosan: paradicsommal, sajttal. NĂĄluk egyszerĂ»en pasta e patate a fogĂĄs neve. Dél olasz (pontosabban nĂĄpolyi) fogĂĄs, többféle elkészĂtési ... |
Tovább a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/09/k... |
Babos piteEz a recept szintén a KreatĂv konyha, vegetĂĄriĂĄnus ételek cĂmĂ» könyvbĂ”l szĂĄrmazik, ahogy a sĂĄrgarépalepény is. Ha tĂșlzottan vegetĂĄriĂĄnusnak talĂĄljĂĄtok, lehet bele tenni egy kis kolbĂĄszt, szalonnĂĄt. HozzĂĄvalĂłk: 2 gerezd fokhagyma 1 pĂłréhagyma 2 nagy sĂĄrgarépa, vékonyan felkarikĂĄzva ... |
Tovább a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/09/babo... |
Könyv torta 2.Ăjabb könyv formĂĄjĂș tortĂĄt volt alkalmam készĂteni egy munkahelyi köszöntéshez. Az elsĂ” könyves prĂłbĂĄlkozĂĄsom anno, a blog történetének egyik leglĂĄtogatottabb bejegyzése volt, köszönhetĂ” annak, hogy rendkĂvĂŒl népszerĂ» szerepjĂĄték témĂĄjĂĄban készĂŒlt, ez volt a M.A.G.U.S. torta. SzĂłval ez az aktuĂĄlis darab itt nagyon rohamtempĂłban készĂŒlt, mert délelĂ”tt szĂłltak hogy reggelre kellene, rĂĄadĂĄsul Ășgy, hogy közben egy mĂĄsik tortĂĄt is ... |
Tovább a blogra ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/09/kon... |
Töltött kel mazsolĂĄs mĂĄrtĂĄssalBĂĄtran mertem fĂ”zni az alĂĄbbi receptet, mert a mazsolamĂĄrtĂĄs nagy kedvenc nĂĄlunk. Ott kellették magukat a kelkĂĄposztĂĄk a zöldséges polcon. A PrĂma Konyha Magazin elején pedig ott virĂtott , hogy mit is fĂ”zzek belĂ”le. A kĂŒlsĂ” nagy leveleket, szĂĄm szerint 12-t, leszedtem és forrĂł vĂzben elĂ”fĂ”ztem. Kiszedtem, lecsepegtettem. A vastag eret ... |
Tovább a blogra ... gondaanyu.blogspot.com/2011/09/toltot... |
TĂĄmogasd velem!A Szegedi ĂjszĂŒlött ÉletmentĂ” AlapĂtvĂĄny tĂĄmogatĂĄsĂĄra az alĂĄbbi két lekvĂĄrt bocsĂĄtom licitre; kikiĂĄltĂĄsi ĂĄruk egyenként: 300 ft. MindkettĂ”re kĂŒlön kell licitĂĄlni, a felajĂĄnlott összeget a bejegyzés alatt talĂĄlhatĂł Megjegyzés rovatba kérném Ărni. A befolyĂł összeget a Szegedi ĂjszĂŒlött ÉletmentĂ” SzolgĂĄlat kapja. Az akciĂł ideje: 2011. szeptember 26-30 éjfélig A termékek: ... |
Tovább a blogra ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2011/09... |
HĂșsos palacsintaElterveztem, hogy, ha törik, ha szakad én bizony ebédre Blumenthal "tökéletes" csirke tikkĂĄjĂĄt fogom megfĂ”zni. Persze tudhattam volna, hogy jobban jĂĄrok, ha mondjuk legalĂĄbb két nappal hamarabb elolvasom a receptet, mert akkor elĂ” tudtam volna készĂteni. Ăgy, hogy minimum 20 ĂłrĂĄnyi hĂĄtrĂĄnnyal indultam, inkĂĄbb gyorsan összedobtam egy paprikĂĄs csirkét helyette. Most pedig jön a vallomĂĄs: én még soha, de soha nem fĂ”ztem hĂșsos palacsintĂĄt, sĂ”t enni is csak egyetlen egyszer ettem! Eddig. A vallomĂĄs mĂĄsodik ... |
Tovább a blogra ... mandulasarok.blogspot.com/2011/09/hus... |
SĂŒlt fokhagymĂĄs pĂłrĂ©hagyma krĂ©mlevesHozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/09/sul... |
ZĂ”dfuszulykafĂ”zelĂ©kEzt a receptet felejthetetlen nyaralĂĄsom alatt tanultam Erdélyben, CsĂkszentgyörgyön, és ott kĂŒlön megkértek, hogy ne zöldbabfĂ”zeléknek hĂvjam, hanem zĂ”dfuszulyka-fĂ”zeléknek. Egyik alkalommal Ibike és férje jött ĂĄt hozzĂĄnk vacsora utĂĄn, és akkor faggattam ki, mit vacsorĂĄztak, és hogyan készĂti ezt a fĂ”zeléket. PĂĄr nappal késĂ”bb Éva megfĂ”zte nekĂŒnk, de Ă” mĂĄsképp ... |
Tovább a blogra ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/zodfu... |
BefĂ”zĂ©s: hĂĄmozott paradicsomHĂĄmozott paradicsomot immĂĄr évek Ăłta készĂtek hĂĄzilag, eddig mindig sajĂĄt termésbĂ”l. Ebben az évben azonban kertészkedési szĂŒnet volt, Ăgy a napérlelte, hĂșsos paradicsomokat a piacon kellett beszereznem. A legismertebb fajta erre a célra talĂĄn a Lucullus, de léteznek egyéb alkalmas fajtĂĄk is. A lényeg, hogy kevésbé savanyĂș és lédĂșs, inkĂĄbb édes, hĂșsos fajtĂĄt vĂĄlasszunk. Nekem mostanra kialakult a sajĂĄt mĂłdszerem a hĂĄmozott paradicsom eltevésére, Ășgyhogy megy mĂĄr viszonylag gyorsan és ... |
Tovább a blogra ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/26/befo... |
Lovacska tortaHogy én néha mennyit tudok szenvedni egy tortĂĄval! Szörnyûûû! :) Nem is én lennék, ha maradéktalanul meg lennék elégedve. Ăgy hĂĄt inkĂĄbb nem is Ărom a véleményemet. :)) De nyilvĂĄn, ha kicsit több idĂ”m marad, és nem hĂșzom az idĂ”met a héten, mint a rétest, akkor talĂĄn megbĂrkĂłzom ezzel a ... |
Tovább a blogra ... krickykonyhaja.blogspot.com/2011/09/l... |
FĂŒgĂ©s-kĂ©ksajtos tarteletteNemrizs, nemkrumpli, nemzöldség, de legyen mĂĄr valami extrĂĄbb köret, ha egyszer a csirkét csak betolni volt idĂ”m a sĂŒtĂ”be. A tészta az Ăr kéksajtos sĂŒteményé, ami egy tepsinyi kisĂŒlt adagon felĂŒl a hĂ»tĂ”ben vĂĄrt jĂł sorsĂĄra, de ha el kell frissen készĂteni, akkor sem több 15 percnél. Ha több készĂŒl belĂ”le, akkor igazĂĄn nem mindennapi vacsora borkorcsolya, partifalat, elĂ”étel, kinek mi tetszik. Ha ... |
Tovább a blogra ... piszke.blogspot.com/2011/09/fuges-kek... |
Csicseris, sĂŒtĂ”tökös pilĂĄvNem remélek. Nem félek. Szabad vagyok.(N. Kazantzakisz) Magamnak viszonylag gyakran fĂ”zök pilĂĄvot vagy pilĂĄfnak is nevezhetem, mert el lehet hasznĂĄlni hozzĂĄ mindenféle, mĂĄshoz mĂĄr kevés zöldséget, hĂșst, kolbĂĄszt, szalonnĂĄt. NĂĄlunk MagyarorszĂĄgon tulajdonképpen a bĂĄcskai rizseshĂșs a legismertebb pilĂĄv-étel. RizottĂłnak is nevezzĂŒk, pedig valĂłjĂĄban nem az. A rizottĂł krémes és lĂĄgy, szaftos, szinte fĂ”zelékszerĂ» és mĂĄs a ... |
Tovább a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/09... |
HoldfĂ©nyben szĂĄrĂtott paradicsom Nigella LawsontĂłlHozzĂĄvalĂłk : 24 db koktélparadicsom 1 teĂĄskanĂĄl sĂł 1/4 teĂĄskanĂĄl cukor 1 teĂĄskanĂĄl szĂĄrĂtott kakukkfĂ» 2 evĂ”kanĂĄl olĂvaolaj MelegĂtsĂŒk elĂ” a sĂŒtĂ”t 220 fokra ( gĂĄzsĂŒtĂ”nél 7-es fokozat ). VĂĄgjuk félbe a paradicsomokat, és - vĂĄgott felĂŒkkel felfelé - pakoljuk ... |
Tovább a blogra ... tejmentesetelek.blogspot.com/2011/09/... |
DVD csĂșszĂĄsaKedves OlvasĂłk, és MEGRENDELĂK! A tortadĂszĂtés alapjai c. könyv, mint lĂĄttĂĄtok mĂĄr többen is, hamarosan a könyvesboltokban is megvĂĄsĂĄrolhatĂł lesz. A http://www.bookline.hu/ oldalon mĂĄr rendelhetĂ” is, sĂ”t akciĂłsan. Tudnotok kell, hogy a könyvhöz szorosan hozzĂĄtartozik a DVD is, amit viszont csak ... |
Tovább a blogra ... tortadiszites.blogspot.com/2011/09/dv... |