Paprikás krumpli virslivel és kolbásszal, bogrács nélkül is füstösen
sponsored links
Egyes ételeket azért szeretünk bográcsban készíteni, mert kellemesen füstös ízûek lesznek. Azért sem árt néha a bográcshoz nyúlni, mert ebben lassabban készítjük el az ételeket, mely mindenképpen elõnyére válik a legtöbbnek. Van, amit pedig csak bográcsban lehet megfelelõen elkészíteni, mint például a slambuc, ennél az ételnél fölösleges a konyhai kísérletezés.
Korábban bemutatott - bográcsban készült - paprikás krumpli receptem itt található.
Jut is marad is alapon, azért a paprikás krumplit a tûzhelyen is el lehet készíteni majdnem olyanra, mint bográcsban. Szerintem.
A füstölt szalonna bõrét vétek kidobni, még ha az aktuális ételbe nem is szükségeltetik. Sohasem dobom ki, összegyûjtöm és slambucba, levesbe, fõzelékbe elhasználom természetes ételízesítõnek. Szerintem a szalonnabõr az egyik legnagyszerûbb ételízesítõ. Persze nem mindegy, hogy milyen minõségû és milyen eljárással füstölt szalonnáé.
Hasonlóan készítettem a paprikás krumplit, mint máskor, természetesen jó adag szalonnabõrrel, hogy a kész ételt végül körbelengje a bogrács feeling. Most aránylag rövid lével és sok virslivel készítettem, csipetke nélkül.
Hozzávalók 6 adaghoz: ...