Befõzés: hámozott paradicsom

2011-09-26

sponsored links

Hámozott paradicsomot immár évek óta készítek házilag, eddig mindig saját termésbõl. Ebben az évben azonban kertészkedési szünet volt, így a napérlelte, húsos paradicsomokat a piacon kellett beszereznem. A legismertebb fajta erre a célra talán a Lucullus, de léteznek egyéb alkalmas fajták is. A lényeg, hogy kevésbé savanyú és lédús, inkább édes, húsos fajtát válasszunk. Nekem mostanra kialakult a saját módszerem a hámozott paradicsom eltevésére, úgyhogy megy már viszonylag gyorsan és megromlani sem szokott, pedig nem használok tartósítószert. Fontos persze a tisztaság, az egészséges gyümölcs és hogy a forróságot nehezen bíró ujjainkat ne a szánkban hûtsük... :)

A paradicsomokat megmosom, kicsummázom, a másik végét kereszt alakban bevágom. Pár percre forró vízbe dobom õket, majd kiszedés után egy villára szúrom (mert forró) és egy késsel lehúzom a héját. Azonnal kerülnek is a kiforrázott ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/09/26/befo...

sponsored links

Keres?s