Töltött kel mazsolás mártással

2011-09-26

sponsored links


Bátran mertem fõzni az alábbi receptet, mert a  mazsolamártás  nagy kedvenc nálunk.

Ott kellették magukat a kelkáposzták a zöldséges polcon. A Príma Konyha Magazin elején pedig ott virított , hogy mit is fõzzek belõle.

A külsõ nagy leveleket, szám szerint 12-t,  leszedtem és forró vízben elõfõztem. Kiszedtem, lecsepegtettem.  A vastag eret levágtam.

Töltelék:  60 dkg darált hús
               20 dkg rizs, elõfõzve
               1 tojás
               2 szelet vízbe áztatott kenyér, bár ha rizs van benne, talán nem is fontos.
               1 közepes sárgarépa almareszelõn lereszelve
                só, bors, szerecsendió

A masszát összegyúrjuk és a kel levelekbe töltjük.
Szép sorba egy lábasba rakjuk és felöntjük víz és száraz fehér bor 1:1 arányú keverékével.  Jó lesz csak vízzel is, de nem ...

Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2011/09/toltot...

sponsored links

Keres?s