Töltött kel mazsolás mártással
sponsored links
Bátran mertem fõzni az alábbi receptet, mert a mazsolamártás nagy kedvenc nálunk.
Ott kellették magukat a kelkáposzták a zöldséges polcon. A Príma Konyha Magazin elején pedig ott virított , hogy mit is fõzzek belõle.
A külsõ nagy leveleket, szám szerint 12-t, leszedtem és forró vízben elõfõztem. Kiszedtem, lecsepegtettem. A vastag eret levágtam.
Töltelék: 60 dkg darált hús
20 dkg rizs, elõfõzve
1 tojás
2 szelet vízbe áztatott kenyér, bár ha rizs van benne, talán nem is fontos.
1 közepes sárgarépa almareszelõn lereszelve
só, bors, szerecsendió
A masszát összegyúrjuk és a kel levelekbe töltjük.
Szép sorba egy lábasba rakjuk és felöntjük víz és száraz fehér bor 1:1 arányú keverékével. Jó lesz csak vízzel is, de nem ...