Zõdfuszulykafõzelék

2011-09-26

sponsored links

Ezt a receptet felejthetetlen nyaralásom alatt tanultam Erdélyben, Csíkszentgyörgyön, és ott külön megkértek, hogy ne zöldbabfõzeléknek hívjam, hanem zõdfuszulyka-fõzeléknek. Egyik alkalommal Ibike és férje jött át hozzánk vacsora után, és akkor faggattam ki, mit vacsoráztak, és hogyan készíti ezt a fõzeléket. Pár nappal késõbb Éva megfõzte nekünk, de õ másképp készítette, mint Ibike, ezért mindjárt kétféle módját tanultam meg, és természetesen beszereztem hozzá Kibéden ezt a csak ott látott, széles, lapos, édes zöldbabot, majd hazaérkezésem másnapján elkészítettem. Nem lett ugyanolyan, mint az eredeti, de azért annyira finom volt, hogy szerintem érdemes kipróbálni.

Nem is tudok jobb dolgot elképzelni számomra, mint Csíkszentgyörgyön tölteni egy szép nyári napot, megmászni a meredek hegyoldalt a büdös gödörig, üldögélni, nevetgélni a mámorító illatú fûben, hallgatni a rovarok zümmögését, csodálni a pillangók táncát, messzire, de tényleg nagyon messzire elnézni a szemben magasodó gyönyörû hegyekre, lesni a ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/zodfu...

sponsored links

Keres?s