Az utánozhatatlan moskauer

2011-09-25

sponsored links



Ha édességrõl van szó tudvalévõ, hogy mindenevõ vagyok. Ezért is nagyon nehéz bármilyen finomságra azt mondanom, hogy "ez a kedvencem". Egy kivétel akad azért, ez a moscauer. Valószínûleg azért, mert nem minden sarkon lehet kapni és persze nem is egy olcsó édesség, így hát megunni sem nagyon tudom. Az otthoni elkészítés pedig még álmaimban sem jutott volna eszemben, hiszen ez a csodás édesség mégiscsak egy cukrász remekmû :)
Eszti jóvoltából szerencsére sikerült ráakadnom a receptre Stahl Judit könyvében. Mint írja, Õ is sokat kísérletezett mielõtt a legjobb eredményre jutott. El kell ismerjem, isteni és tényleg szinte teljesen ugyanolyan, mint az eredeti!

Hozzávalók:
  • összesen 10 dkg dió, mogyoró, mandula
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek. tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 15 dkg étcsoki
A sütõt 175 fokra elõmelegítjük, egy tepsit sütõpapírral kibélelünk.
A diót, mandulát, mogyorót egy zacskóba tesszük vagy egy konyharuhával lefedjük és húsklopfolóval apróra törjük. A narancshéjat apróra vágjuk és összekeverjük a magvakkal.
A vajat, a tejszínt és a cukrot közepes lángon összeolvasztjuk, majd nagyobb lángon felforraljuk. Ha felforrt azonnal levesszük a tûzrõl és hozzákeverjük a magvakat, narancshéjat és a lisztet.
Egy teáskanállal egymástól 5 cm-re kis halmokat teszünk a sütõpapírral bélelt tepsibe és a tetejüket a kanál hátával szépen elsimítjuk, hogy kis korongokat kapjunk. Sütõbe tesszük és 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettünk egy adag tallért, mindig ...

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2011/09/az...

sponsored links

Keres?s