Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Barscs, avagy a lengyel céklaleves majdnem úgy, ahogy a lengyel szakácsunk fõzteEz egy olyan kaja, ami megint ahány ház annyi szokás. Van sok változata, mindenki alakít rajta, saját ízlésére formálja. Én kétszer is kitettem a honlapomra, most mindkettõt közreadom: Hozzávalók: ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk... | |
Diós mágnás piteEgy ízletes Barna sörös marharagu után mi másra vágyna az ember, mint egy jó kis házi süteményre. Családban anyukám és nagymamám sütötte, de jómagam még sosem. Melléfogni nem lehet vele, mert általában a lekváros, diós süteményeket mindenki szereti. És bár látszatra annak tûnik, de elkészíteni sem nagy ördöngösség. A ... | |
Tovbb a blogra ... kiskonyham.blogspot.com/2011/09/dios-... | |
Ötletek pitetorta dekoráláshozOmlós tészta, gyümölcs, esetleg dió, mogyoró vagy mandula.... Nem is kell más egy jó kis pitetortához. És ha ezt az egyszerû tortát fel akarjuk dobni, akkor elég a következõ képek valamelyikébõl ihletet meríteni. Martha Stewart oldalán találtam. Soha jobbkor!! | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | |
Tejszínes-hagymás csirkemellPárom nagyon kedveli, mert két nagy kedvenc alapanyaga is szerepel benne: tejszín és sok hagyma. Jelen esetben póréhagyma és salotta hagyma. | |
Tovbb a blogra ... pisztacia.blog.hu/2011/09/26/tejszine... | |
Trinacria Da Pippo - a harmadik láncszemA Károlyi Mihály utca e pontján nagy a fluktuáció. Pár éve még a Café Károlyi mûködött itt (többségében jó emlékeim vannak róla), majd követte a Peccati Di Gola nevû, szerintem botrányos olasz hely. Õk valószínûleg elnyerték méltó büntetésüket az elszenesedett aljú, viszont gumis karimájú pizzákért és a rossz menzákat idézõ tésztákért, így legújabban az Andrássy úton és a Szabadság téren ... | |
Tovbb a blogra ... gasztrojazz.blogspot.com/2011/09/trin... | |
Édes tudományA szex mellett - ami évek óta joggal örvend töretlen népszerûségnek - a legtöbben az Édes tudomány: a csokoládé címû elõadásra voltak kíváncsiak a pécsi Kutatók éjszakáján, szeptember 23-án. Tudósítás a hátsó padsorokból. Úgy vélem, az elõadó, Hideg Éva (Pécsi Tudományegyetem Természet-tudományi Kar Biológiai Intézet Növényélettani Tanszék) is megdöbbent, hogy mennyire sokan voltak kíváncsiak. A sorok eloszlása nagyjából a korosztályokat is tükrözte: az elsõ három ... | |
Tovbb a blogra ... csox.blog.hu/2011/09/26/edes_tudomany | |
Perugina: a csokigyárMost egy vendégposzt következik. Egy kedves ismerõsöm, Ági szólt, hogy a Perugina csokigyárba fog ellátogatni, én pedig - miközben a sárga irigység evett meg :D - megkértem, hogy írjon egy beszámolót a blogra. Íme: "A héten a Perugina csokigyárban voltam. A Perugina 1907-ben jött létre, ekkor még csak egy kis bonbonkészítõ mûhely volt a történelmi belvárosban. A mûhely termékeinek népszerûsége azonban akkora volt, hogy már 1913-ban egy kisebb ... | |
Tovbb a blogra ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/0... | |
Ettél-e pényt: Almagalette juharsziruppalNem tudom, ti hogy vagytok vele, de semmi kedvem olyasmit csinálni, amit bárhol meg lehet venni. Így aztán nem csinálok klasszik almáspitét sem, már csak azért sem, mert nem bírom, hogy az almát héjastul (vagy nem héjastul) belereszelik. A fahéjon kívül más fûszert a bolti almáspite sosem lát, a tetejét mindig ugyanúgy rácsozzák, halálra unom magam már a gondolatától is. És vajon miért jut minden egyes piteszeletre egy kellemetlen magház is? Szóval bármi ... | |
Tovbb a blogra ... edesem.blogspot.com/2011/09/ettel-e-p... | |
FelajánlásomRengeteget szoktam befõzni, így nem is volt olyan könnyû kiválasztanunk Istivel a felajánlásunkat a Móni által szervezett jótékonysági árverésre, melynek bevétele a Szegedi Újszülött Életmentõ Alapítványt támogatja. 1 üveg "paradicsomkoktél", azaz sárga koktélparadicsom piros lében. Látványos és nem kevésbé finom! Csak paradicsom van benne, és semmi más. Az alapanyagot saját kertünkben ... | |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/09/felajanl... | |
A nagy võlegény-torta projektNagy munka volt, de megcsináltam. Megcsináltuk. Mert a férjem precíziós igazításai nélkül nem ilyen lett volna, és ennyi év után, a közös tortászkodás közepette kellet megtudnom, hogy õ igazából cukrász szeretett volna lenni. Nem mondom, hogy az alkotás tökéletes, de a saját képességeimet felülhaladtam, az fix. A menyasszony kívánságai a következõk voltak: nagy téglalap alakú torta legyen, kb. 60 szeletes, kakaós legyen a ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/... | |
Sokszínû süteményJúúj, most látom, hogy megint sokáig nem írtam bejegyzést. Majdnem egy hónapja. Szégyenlem is magam. Most ezt a sütit blogolnám be. Ezt a picilányom keresztelõjére készítettem. Ezen kívül még sütöttem egy diós-t is. A többi süti a dédnagymama és a nagymamák érdeme. Errõl sajnos nincs fotóm de ... | |
Tovbb a blogra ... ahogymiszeretjuk.blogspot.com/2011/09... | |
Törökország, imádlak!Úgy tûnik mintha eltûntem volna egy idõre- és ez így is van. Jó kis mozgalmas nyaram volt, és bizony nem a fõzésé volt most a fõszerep. Rengeteg helyen jártam, sokféle programon vettem részt, volt köztük fesztivál, egy gyönyörû esküvõ (nem az enyém) :-) (ne siettessetek már), jöttek vendégek egy hétre, és én is útra keltem. Idén már másodjára jutottam el a varázslatos Törökországba, köszönet a cégnek, ahol dolgozom. Bár a céges mítingek általában nem tartoznak az álomutazások közé, mindkét törökországi út ... | |
Tovbb a blogra ... jajdefinom.blogspot.com/2011/09/torok... | |
Két lazacos terrine spenót szívvel (Terrine aux deux saumons coeur épinard)Említettem korábban, hogy nálunk járt Dula Bence. Ez a terrine volt az elõétel. Nagyon szép és praktikus vendégváró étel, mert egy nappal korábban készül. Ha ezzel fogadjuk vendégeinket, akkor biztosan nem fognak csalódni. Hozzávalók: ... | |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/09/ke... | |
Gyors vacsora - pizzaTegnap négyesben maradtunk, ezért Középsõ csajom lecsapott az alkalomra, hogy legyen pizza ebédre. Legyen. Be is dagasztottam a tésztát, majd vásárlás, játszóterezés, aztán a család többi része is hazaért. Pizza végül vacsorára futott be. Ellenben sikere hatalmas volt. Na ja, mert a tetejére megszavazott sonka, az a közelünkben levõ német húsfeldolgozótól volt. Aki Brassó környékén jár, ki ne hagyja Földvár fele a cég bemutatóüzletét, bombaárakon lehet némely termékhez hozzájutni. Pizza tészta ... | |
Tovbb a blogra ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com... | |
Sütõtökös recept ajánló!!!Itt van az õsz, és ezzel egy idõbe megjelent a zöldségesnél az egyik nagy kedvencem a sütõtök. Nemcsak megsütve, de levesként elkészítve, vagy éppen süteményekbe belesütve is nagyon szeretem. Az eddig elkészített finomságokból állítottam össze egy kis ízelítõt, a többi recept pedig itt megtalálható. Mindegyik nagyon finom, így bátran merem ajánlani mindenkinek. Én magam ... | |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/09/s... | |
Meggyes tejes piteTejes pite, kelt pite, bedobálós meggyes - ezek bármelyike lehet az elnevezése a hétvégi süteményemnek. Egyszerû, gyors kelttészta és nagyon finom. Valamikor nagyon gyakran sütöttem ilyet, volt, hogy lisztbe hempergetett mazsolát kevertem a tésztájába, máskor friss meggyel vagy apróra feldarabolt szilvával. Egy idõ óta feledésbe merült, most viszont nagyon ráóhajtottam, amikor Szabinánál megláttam a ... | |
Tovbb a blogra ... tortafuggo.blogspot.com/2011/09/meggy... | |
Gizi Csárda (Székelyudvarhely, Nyírõ József u. 3.)Nem szívesen írom le, de ami tény, az tény: a ma román fennhatóság alatt álló területeken, ha nagyot fejlõdött is a vendéglátás minõsége a tíz évvel ezelõttihez képest, az átlagszínvonal bizony jócskán alatta marad az anyaországinak. Nem csoda, hogy a budapesti vendéglõkultúrán ?szocializálódva? kedves ismerõseink által nagy rajongással javasolt erdélyi vendéglõkre sokszor csak annyit tudunk mondani: megjárja. Nem volt ez másként a Gizi csárdában sem, holott ez a vendéglõ egy élõ legenda, tulajdonosa az eddig megjelent erdélyi szakácskönyvek legigényesebbjének társszerzõje, a nagyszakácsi ünnepségek rendszeres ... | |
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/09/g... | |
Lagzis kalácsGyermekkoromban nagy sátras lagzik voltak. A templomi esküvõ után visszament a násznép a lagzis házhoz, a falu apraja- nagyja kísérte õket végig a templomtól. Mikor betáncolták magukat a kapun, hoztak ki kóstolókat a sütikbõl, és a kalácsból a bámészkodóknak. Imádtam azt a kalácsot, és nyaranta majdnem minden hétvégén volt esküvõ. :))) Aztán történt, hogy az egyik idei itteni újságban leközölték a ... | |
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/09/lag... | |
Nyertem :)Az Éva által meghírdetett versenynek, amelyre a Tojásos krumpli receptemet küldtem, én lettem a nyertese, engem választott Fortuna istenasszony. És én nagyon - nagyon örvendek ennek, hiszen nem nagyon szoktam nyerni, ilyen gasztroajándékot nem is nyertem még soha. Éva, nagyon szépen köszönöm, remélem nem haragszol meg, hogy kölcsönvettem a ... | |
Tovbb a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/09... | |
Mindentbele pizzaA hétvégén ismét ráéheztünk a pizzára, így hamar összedobtam egyet. Sajnos a pizzáimnak nem tudok hagyományos neveket adni, mert mindig rákerül többféle alapanyag is, ami éppen fellelhetõ a házban. Most pl. még a péntek esti tojásos krumpli maradéka is rákerült. Csak jobb lett tõle, rosszabb nem.:) Ugyanakkor ezzel a recepttel szeretnék jelentkezni Martinelli játékára. Hozzávalók: (2 személyre, de 3 is jóllakik belõle) ... | |
Tovbb a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/09... | |
Fonott kalácsJó rég nem írtam már. Szánom-bánom. Pedig annyi mindent lehetne, de egyszerûen nincs rá idõm, vagy ha épp lenne, akkor kedvem nincs. De most rászántam magam, és megosztok veletek egy egyszerû de nagyon finom kalácsreceptet. A hivatalban minden héten van könyvvásár. Ott találtam ezt az általam már ismert sorozat egyik példányát, ami egy kenyeres kis ... | |
Tovbb a blogra ... araniel.wordpress.com/2011/09/25/fono... | |
Szeptemberben a TanyánMég volt friss csemegekukorica szeptember közepén! Ettünk is belõle egy jót még így utoljára az idén, a levágott szárat meg elkapták a malackák. Segítettünk szedni és fûzni a fûszerpaprikát. Rengeteg van, igencsak karácsony lesz, mire õrölt paprika lesz belõle. Régebben nem kedveltem ezt a fûszert, az utóbbi években azonban jó barátok lettünk: szívesen használom ételekbe, és elõszeretettel ... | |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/09/szeptemb... | |
Leírjam vagy ne írjam?Minden valamire való gasztrofan konyhájában történtek már érdekes, hátborzongató, méregkeverésre hajazó események, amiknek jobb a konyha biztos keretei és négy fal között maradniuk. Most én is hozok nektek egy ilyen történetet. Nem tudom, hogy lett az, ami, de az lett, annak ellenére, hogy kételkedtem a sikerben. Kezdjük az elején: vadas zsemlegombóccal. Ez volt a terv. Élénken él bennem a régi menzás vadasok spagettivel tálalt utánozhatatlan és zseniálisan finom emléke. Hát, enyhén szólva nem jött össze:(. Megnéztem néhány receptet az interneten, ... | |
Tovbb a blogra ... mivanlina.blogspot.com/2011/09/leirja... | |
Pain Viennoise csokidaradok helyett lekvárral töltveEz a recept Isabel Coe : La Dolce Vita címû könyvébõl származik .Mivel nekem nem volt itthon csoki ezért ,, kicsit" változtattam rajta. De a legkisebbnek így is ízlett! Pain Viennoise ... | |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/09/pain-v... | |
PadlizsánkrémA piaci asztalok roskadoznak a padlizsán hegyektõl. Ilyenkor többet is vásárolok, lesütöm és a fagyasztóban várják sorsukat. Milyen jó is elõvenni télen. Elkészítés: ... | |
Tovbb a blogra ... moldvanmonika.blogspot.com/2011/09/pa... | |
Fehérboros-narancsos fügeA fügés sort folytatva egy csodálatos desszertet mutatok most nektek. A gyümölcs nem nagyon bírja az utazást, így ami túlérett volt, vagy eleve sérült, azokat gyorsan el kellett használni. Egybõl tudtam, hogy ebbõl a kategóriából desszert lesz. El is kezdtem nézegetni a jobbnál jobb sütiket, de ezek a fügék nem voltak annyira szépek, hogy egy torta vagy lepény tetején díszelegjenek, ráadásul az idõm sem volt túl sok, így egy gyors ... | |
Tovbb a blogra ... gasztroreka.freeblog.hu/archives/2011... | |
Mini (Krisztina tér 3)A hetvenes évek legendás progresszív-jazz-rock
együttesének nevét viseli a fõváros nemrég megnyílt, igen izgalmas
étterme. A Minit nemcsak a földrajzi közelség, hanem a tulajdonos
személye is a Dérynéhez kapcsolja. Tény ugyanakkor, hogy Kovács
Kristófék nem egy Déryné-klónt hoztak létre, hanem egy teljesen egyedi
helyet. A Miniben nincs étlap, a pincér megjelenik egy tálcával,
elmondja, hogy mi található rajta, az árakat pedig a tányérokon látható
színes pöttyök alapján lehet beazonosítani. Az adagok ... | |
Tovbb a blogra ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/09/m... | |
Vajas krumplis pogácsaKevés hozzávalóból finom pogácsa. Ugyan egy kis meló van vele, mert hajtogatni kell, de ez összességében nem sok. Viszont a szaggatást a gyerekre rá lehet bízni :) Vajas krumplis pogácsa Hozzávalók: ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | |
CSOKIBAN TOCSOGÓ MÁKOSMa, a családdal ültük meg a lánykám szülinapját, és költöttünk el, egy finom ebédet. Az egész hétvégém a fõzésrõl szólt, mert szombaton szüreti batyus bálon voltunk, ma meg a családra készültem. Most csak a desszertet hoztam megmutatni, ami két recept egybeolvadásából lett. Egyrészrõl a híres bögrés-mákos süti, ... | |
Tovbb a blogra ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/... | |
Szüreti bonbonHú de rég készítettem bonbont. :) Most is csak azért vettem rá magam, mert játék van Praliné Paradicsomnál. :P És ha már megálmodtam a bonbont (2. kategóriában) gondoltam meg is csinálom. :) Otthonról szereztem mustot, szõlõlevelet elfelejtettem, így azt ma gyorsan loptam itt az egyik utcából - remélem nem haragszik meg a tulaj. ;) Tehát a megálmodott bonbon: vékony ropogós étcsokoládéburok, mustzselé, belsejében szõlõszem, szõlõlevelen tálalva - íme: HOZZÁVALÓK ... | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~... | |
Zakuszka 2011 (vegán)Végre ez a befõzés is sorra került a múlt héten. A Tanyán termett paprika, paradicsom és fõzõtök került bele, egy kis korábban eltett sült padlizsánnal kiegészítve (utóbbira azért volt szükség, mert a fejtettbab-termés messze alulmúlta a várakozást). Saját vetésû, friss bazsalikom volt a fûszere. Ezúttal a tököt nem kockáztam, hanem azt is áthajtottam a húsdarálón, a paprikához hasonlóan. 9 db ... | |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/09/zakuszka... | |
Rakott póréhagymás - kölesAz alábbi recept is kitûnõ példa arra, hogy ezt a semleges ízû gabonát: a kölest, milyen sokféleképpen elkészíthetjük. Ahogyan az ezt megelõzõ poszt is példázza, még tortát is süthetünk belõle. Beltartalami értéke és ásványianyag tartalma rendkívül magas, gluténmentes, könnyen emészthetõ és nagyon jól lúgosítja a szervezetet, nem utolsó sorban: szénhidrát tartalma is alacsony! Hozzávalók ( 4 fõ részére ): ... | |
Tovbb a blogra ... fittanyuka.blogspot.com/2011/09/rakot... | |
Sajtos-tejföles csirkecomb Egy egyszerû, könnyen elkészíthetõ, nagy konyhai jártasságot nem igénylõ étel. Nagyon szeretjük és gyorsan elkészíthetõ ez a sajtos csirkecomb. Elrontani lehetetlen. Amíg a köretet elkészítjük addig a hús is elkészül. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a csirkét. Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 15-20 dkg reszelt sajt, 2 dl ... | |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... | |
Alma- és csípõspaprika ecetbenAz almapaprikát, csípõspaprikát megmossuk, lecsepegtetjük. A szárukból annyit levágunk, hogy csak 1 cm maradjon, majd üvegekbe rakjuk. Ecetet forralunk két és félszer annyi vízzel, mint az ecet, sót(mérjük meg a cukros ecetes levet, ahány liter lé van annyi kanál sót tegyünk bele), szemes borsot, babérlevelet és bõven cukrot teszünk bele, általában 1 dl ecethez 10 dkg cukrot tegyünk, felforraljuk. Az elõkészített üvegekbe kis csokor jól megmosott és ... | |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... | |
Mogyoróvajas szelet Tücsökbogár blogjárólMeglátni és megszeretni egy pillanat müve volt!! Megláttam tücsökbogár - nál és meg is csináltam :-)) Egyetlen különbség én Nussnugat - tal vontam be. | |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/09/mogyor... | |
Macaron LatsiatólA múltkor fagyi készítésnél maradt ki tojásfehérje. Úgy döntöttem neki álok Macaront csinálni. Latsiától választottam a receptet,mert mindenki dicsérte. Annyit változtattam rajta, hogy én csokis meggy aromát tettem bele. Nutellával töltöttem . Ízre nagyon finom lett,de a formán még dolgozni kell, na jó lényegében csak habzsákot kell ... | |
Tovbb a blogra ... finomlesz.blogspot.com/2011/09/macaro... | |