Ettél-e pényt: Almagalette juharsziruppal

2011-09-26

sponsored links


Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de semmi kedvem olyasmit csinálni, amit bárhol meg lehet venni. Így aztán nem csinálok klasszik almáspitét sem, már csak azért sem, mert nem bírom, hogy az almát héjastul (vagy nem héjastul) belereszelik. A fahéjon kívül más fûszert a bolti almáspite sosem lát, a tetejét mindig ugyanúgy rácsozzák, halálra unom magam már a gondolatától is. És vajon miért jut minden egyes piteszeletre egy kellemetlen magház is? Szóval bármi más sütit csináltok almával, nálam nyerõk vagytok!
Ja, és annak idején a suliban még le is csesztek, mert állítólag az a bizonyos nem is pite, hanem lepény. Csak, hogy ti is tudjátok. És mindez az egész nem összekeverendõ az amerikai pie-jal!
Én most ezt a tésztát használtam fel ehhez a galette-hez: jó vajas, és végre nem fehérliszt van benne. Kinyújtom 3-4 mm vékonyra, kb. 26 cm átmérõjû kört vágok ki belõle egy tányér segítségével, aztán vékonyan megkenem az alját baracklekvárral úgy, hogy a szélén 3 cm-es üres peremet hagyok. Megszórom egy marék aszalt vörösáfonyával. 3 meghámozott almát vékony ...

Folytats a blogon ... edesem.blogspot.com/2011/09/ettel-e-p...

sponsored links

Keres?s