Barscs, avagy a lengyel céklaleves majdnem úgy, ahogy a lengyel szakácsunk fõzte
sponsored links
Ez egy olyan kaja, ami megint ahány ház annyi szokás. Van sok változata, mindenki alakít rajta, saját ízlésére formálja. Én kétszer is kitettem a honlapomra, most mindkettõt közreadom:
Hozzávalók: 40 dkg. sertésdagadó, egy pici fej hagyma,
2 db. petrezselyemgyökér, egy sárgarépa, kevés fejeskáposzta,
40 dkg. burgonya, 1 üveg céklasaláta, tíz deka bacon vagy kolozsvári szalonna, babérlevél, bors, két deci fõzõtejszin és két evõkanál liszt a habaráshoz, de helyettesíthetõ tejfellel, én speciel egy kanál tejfel és tej keverékét használtam
A receptet a HIX KONYHA listán kaptam J. Zsókától, csak keveset módosítottam rajta, úgy, ahogyan a hajón a lengyel ...