Édes tudomány

2011-09-26

sponsored links

A szex mellett - ami évek óta joggal örvend töretlen népszerûségnek - a legtöbben az Édes tudomány: a csokoládé címû elõadásra voltak kíváncsiak a pécsi Kutatók éjszakáján, szeptember 23-án. Tudósítás a hátsó padsorokból.

Úgy vélem, az elõadó, Hideg Éva (Pécsi Tudományegyetem Természet-tudományi Kar Biológiai Intézet Növényélettani Tanszék) is megdöbbent, hogy mennyire sokan voltak kíváncsiak. A sorok eloszlása nagyjából a korosztályokat is tükrözte: az elsõ három padsort, és a padok elõtti részt is általános iskolások foglalták el. Hideg Éva rögtön az elején azzal kezdte, hogy kétféle Gombóc Artúr képet mutatott, az egyik az elméleti alapoknál bukkant fel, a másiknál azt kellett kiabálni, hogy "Csokit kérünk!" ahhoz, hogy a gyakorlatban is meg lehessen ízlelni a csokoládét.(A képért köszönet Villányi Máténak!)

Bab
Kakaóbab nem terem minden bokorban: a növény speciális klímát igényel. Ötévesen virágzik elõször (csodaszép virágai vannak egyébként), és csak tízévesen kezd teremni. A kakaóbabok kissé barázdáltak - a fáma szerint amikor a Coca-Cola üvegét ...


Folytats a blogon ... csox.blog.hu/2011/09/26/edes_tudomany

sponsored links

Keres?s