Perugina: a csokigyár

2011-09-26

sponsored links



Most egy vendégposzt következik. Egy kedves ismerõsöm, Ági szólt, hogy a Perugina csokigyárba fog ellátogatni, én pedig - miközben a sárga irigység evett meg :D - megkértem, hogy írjon egy beszámolót a blogra. Íme:

"A héten a Perugina csokigyárban voltam. A Perugina 1907-ben jött létre, ekkor még csak egy kis bonbonkészítõ mûhely volt a történelmi belvárosban. A mûhely termékeinek népszerûsége azonban akkora volt, hogy már 1913-ban egy kisebb manufaktúrát építettek a város határában. 

A híres Bacio di Perugia 1922-ben született, az egyik alapító felesége, Luisa Spagnoli alkotta meg különbözõ csokifajták, így az étcsokoládé és a gianduia (mogyorós csokoládé) maradékaiból, és elõször formája alapján "cazzotto"-nak, azaz ökölnek nevezte el. Nem egy romantikus név egy csokoládénak, amelyet akkor még elsõsorban ajándékképpen vásároltak. Ezért változtatták meg a nevet Bacio-ra, csókra. A dobozokon látható képet Federico Seneca, egy futurista festõ tervezte, és az õ ötlete volt a csomagolásba bújtatott kis idézet is. Ez már rögtön jobban tetszett az olaszoknak, és így lett az "ököl"-bõl Olaszország kedvenc romantikus ajándéka és csemegéje. A Perugina csokoládé sikere töretlen, önállóságát és markáns olasz jellegét azután is megõrizte, hogy 1988-ban a Nestlé tulajdonába került.

A gyárban alaposan felkészültek az idegenforgalomra. A 6 (illetve diákoknak 3) eurós belépõjegyért cserébe a ...

Folytats a blogon ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s