Osztrák konyha- a gõzgombócon túl

2011-09-23

sponsored links


Fõzõest a Csillagánizs Fõzõiskolában, amin ezúttal az osztrák konyha jellegzetességeit ismerhettük meg Rigler Dávid tolmácsolásában. Dáviddal már találkoztunk a Csillagánizs-táborban is, igaz akkor a háttérben segített (fõzött finom lecsót és a kenyérkészítés fortélyait is tõle tanulhattuk meg).
Séfünk másfél évig dolgozott egy neves ausztria étteremben, ezért nagyon sokat mesélt nekünk az osztrák konyha sajátosságairól, ami régiónként is igen változatos. A kiírás szerint, aki túl akar lépni a Wiener Schnitzl és a Sacher által fémjelzett osztrák kulinárián, annak ezen az estén a Csillagánizsban a helye.
Ma este sok finomság készült a konyhán. Gõzgombóc az nem, de annak azt hiszem nem is állnék neki itthon, az ott a hegyen, a hütte teraszán, síelés utáni pihenésképpen esik jól. Az az információ azért sokkolt, hogy egy gõzgombóc 800 kalória, és ehhez jön még a vaníliamártás. Azért az osztrák konyha nem a kalóriaszegénységérõl ismert, nézzük csak meg a mai menüt. Tartalmas meleg levesek, marhahús, köretként tészta, és hát a desszert, császármorzsa. Végigettük, igaz a császármorzsából haza is hoztunk. Másnap pedig többet mozogtunk az edzõteremben, de megérte, mert nagyon finom volt, minden, még a rostélyos is. Lassan át ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s