Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Jamie féle csilis bab, vagy miNa igen. Van, hogy néha elgondolkodom azon, mi köze az eredeti
ételnek egy adott változatához. Ez a csilis bab kapcsán is elõjött.
Vajon a mexikóiak is tesznek répát, római köményt és fahéjat a csilis
babba? Simán lehet, hogy mûveletlen vagyok és Jamie tudja a frankót. Az
is lehet, hogy a magyaros, európaias változat lett lecsupaszítva.
Mindenesetre nem ezt szoktam meg. Na nem rossz, csak furcsa. Azon kívül, hogy nagyon finom, könnyen, gyorsan elkészül. Csilis babnak én ... |
Tovbb a blogra ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/jamie... |
Tintaleves mellé tele kosár gomba :-)Van remény a száraz õsz után beköszöntõ csapadék után gyapjas tintagombára! Némi
jó tanács kezdõknek: Csak a hófehér lemezû gombát használjuk fel! (A
gombát mindig próbáljuk meg tisztán szedni. Az esetleges szennyezõdést,
fûszálakat késsel levakarjuk, mosni ha nagyon muszáj, csak akkor kell,
akkor is folyóvíznél, nagyon gyorsan, hogy ne szívja meg magát vízzel.) ... |
Tovbb a blogra ... kozosgomba.blogspot.com/2011/10/tinta... |
Quick & easy = crumble (morzsasüti)Figyelj! Végül is mit veszíthetsz? A semmibõl jöttél, a semmibe mész. Mit veszítettél? Semmit. (Brian élete, Monty Python) Ismét az angol konyha egy remekét osztom meg veletek. Nagyon divatos mostanság és méltán. Már régóta szemeztem vele, de ma alkalom is adódott rá ugyanis elbolhapiacoztam a délelõttömet - így a savanyú répa után valami nagyon gyors és egyszerû kis desszertötlet kellett. Tehát elkészítettem a crumble-t, vagyis ... |
Tovbb a blogra ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/10... |
Néhány kép az Unokákról ígéretem szerintLassan 9 óra, most jutottam odáig, hogy Nagypapira bíztam kis Unokánkat további vigyázásra, túl vagyunk az egész napi tevékenykedésen, fürdésen, esti kakaón, mindenen. Talán hagynak kicsit blogolni. Napközben el-el loptam néhány pillanatot, amikor a fényképezõrõl feltöltöttem a képeket a gépre, hogy a legjobbakat a blogban is megmutassam. Sok érdekes pillanatról azonban nem készült kép, mert a történésekkel voltunk elfoglalva. Elõször néhány kép a két gyönyörûséges, édes kis Unokámról, Tomikáról és Ádámkáról. ...
|
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/10/nehany-ke... |
Ezeket ettük AngliábanÉs hogy a fõzésrõl is essen szó: középsõ Fiam isteni vörösboros marhapörkölttel várt bennünket megérkezésünkkor. Másnap angol reggelit készített. Még aznap egy szabadidõparkban grilleztünk is. Otthon pálcikára húzogattunk mindenféle finomságot és azt sütöttük meg kis grillezõ tálcákon. És persze kis húspogácsákat is, az egyik különösen finom volt, itthon is megpróbálom elkészíteni, zöldfûszeres-paradicsomos ízesítésû volt. Megkóstoltuk az angol kolbászt is. Grillezve nem volt rossz, csak ne lenne olyan ... |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/10/ezeket-et... |
Ágy torta- Valahogy a piskóta nem sikerült olyanra, mint szerettem volna. Betartottam az elõírt mennyiséget mindenbõl, mégis édesebbnek éreztem, mint máskor. - És lehetett volna kakaósabb is. Ennél a tortánál "csak" 2 evõkanál kakaóport használtam. - A krémet is majdnem elbénáztam! Feleztem a hozzávalók mennyiségét..., kivéve a kiolvadt gyümölcs levét. Mire erre rájöttem, már késõ volt, így több tejszínhabot kevertem hozzá, nehogy kifolyjon a ... |
Tovbb a blogra ... bogyokonyha.blogspot.com/2011/10/agy-... |
Kifõztük! 2011. év 10.szám!Megjelent a Kifõztük októberi száma! Ételeink egy része a sörfesztiválok hangulatát idézi, de néhány receptnél, mint alapanyag is szerepel a folyékony kenyér. Októberi számunk egyik legnépszerûbb alapanyaga a gesztenye, hoztunk is belõle néhány receptet. A gesztenyéhez kapcsolódik új játékunk, amelyrõl a Kifõztük 3. oldalán olvashatnak az érdeklõdõk. Természetesen az õsz jellemzõ gyümölcsei és zöldségei is feldolgozásra kerültek ... |
Tovbb a blogra ... izeskalandok.blogspot.com/2011/10/kif... |
Pikáns szalámis focaccia paradicsommal és juhtúróvalEz a második focaccia amit elkészítek, de egyre jobban kedvelem. Isteni finom, csak ajánlani tudom. Pizzaimádók, próbáljátok ki. Az alapreceptet itt találjátok, most csak a liszten és a feltéten változtattam. Nem volt itthon elég teljes kiõrlésû lisztem, ezért 1/3-ad tk lisztet, 2/3-ad fehér, 650-es lisztet használtam. Nem vagyok oda a ... |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/GasztroSzpsgE... |
Sós sajtos rudacskákHozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg zsír 10 dkg reszelt sajt 1 kis doboz tejföl / 175 gr 1 csapott evõkanál só ... |
Tovbb a blogra ... nassolo.blogspot.com/2011/10/sos-sajt... |
Káposztás héveknédliEnnek az egyszerü, számomra teljesen ismertlen, sváb káposztás étel receptjét egy kedves pécsi ismerösöm osztotta meg velem, mondván, biztos nem lesz csalódás. Valóban... kivétel nélkül mindenkinél osztatlan sikert aratott. A héveknédli (Hefenknödeln) akár sütve, akár fözve egyaránt nagyon közkedvelt étele a sváb konyhának. Mint utánaolvastam, eszik babbal, sültekkel, zöldséggel, sonkával, csülökkel... Véletlenek egybeesése folytán, éppen szombaton volt a Gereslaki Gözgombóc Fesztivál, ahol aztán ... |
Tovbb a blogra ... notburga.blogspot.com/2011/10/kaposzt... |
Zebra kocka - IlleskrisztikétõlMás blogon láttam ugyan, de Krisztike készítette el ezt a sütit elõször, így neki tulajdonítom a receptet. Tulajdonképpen keksztekercs, új köntösbe bújva. Finom, mutatós, és gyerekek segítségével is megcsinálható. Hozzávalók: 50dkg darált háztartási keksz, 5 evõkanál kakaópor, 3 evõkanál baracklekvár, 1 evõkanál rum, 5dkg teavaj, 5 evõkanál ... |
Tovbb a blogra ... papazsiroskenyer.blogspot.com/2011/10... |
Tarte tatin, dió fagyivalFrancia almatorta (tarte tatin), dió fagyival cukor 0,10 vaj 0,10 alma 6-8 db dió 0,10 vajas tészta 0,15 ... |
Tovbb a blogra ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/10/t... |
Sült borjúmájHozzávalók: 0,5 kg máj, 0,5 liter tej, 6 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, bors, só Elkészítése: A májat megtisztítjuk az erektõl, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával, ráöntjük a tejet és néhány ... |
Tovbb a blogra ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/... |
Nyúl projekt I.Mostanában újrahasznosítottan fõzök. Értem ez alatt, hogy egyrészt képtelen vagyok 2 emberre valót fõzni, másrészrõl sikerül annyit is vásárolnom, hogy másnapra is ki kell találni valamit az adott alapanyaggal. (valószínûleg itt rontom el, kevesebbet kellene vásárolni...). Nos, a nyúlmáj 500g-os kiszerelésbe volt vásárolható és elsõ körben õt tettem le az asztalra: Sült nyúlmáj polentával és cukorborsó hajtással ... |
Tovbb a blogra ... angelastaste.blogspot.com/2011/10/nyu... |
Mogyoróvajas kekszA kekszes dobozba kellett már az utánpótlás. :) A receptet ezen az oldalon találtam. Full mogyorós, ropogós, isteni finom keksz lett. Hozzávalók:
|
Tovbb a blogra ... csillakonyha.blogspot.com/2011/10/mog... |
Meggyes piteSemmi extra, klasszikus szereplõ nálunk. Finom ropogós tészta, ami másnapra omlóssá lágyul, és lágy, gyümölcsös töltelék. Több receptet kipróbáltam már, ez egy mixelt verziója sok-sok változatnak, mi így szeretjük. Elkészítése: Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt 20 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 tojás só A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és másfél tojást ... |
Tovbb a blogra ... oemnia.blogspot.com/2011/10/meggyes-p... |
Ausztrál zabpelyhes palacsinta, pikeletEgy igen egyszerû palacsintafélérõl van szó. Mondhatni olyan, mint az amerikai palacsinta, a pikelet az ausztrálok megnevezése az ilyen fajta palacsintára. Sokkal sûrûbb tésztát kell készíteni és általában kis méretben sütjük, ezek a példányok 9-10 cm átmérõvel rendelkeznek. Annyiban idõigényes, hogy már este a zabpelyhet tejbe kell áztatni. Viszont reggel már nagyon ... |
Tovbb a blogra ... www.colorsinthekitchen.com/2011/10/au... |
Képek recept nélkülEz az ide év slágere vagy csak én nem tudtam eddig róla? Állítólag gesztenye ízû, de nekem nem sikerült felfedezni benne semmi hasonlóságot. Krémesebb az állaga, mint hagyományos társáé, de ezen kívül semmi különleges. Bármilyen tökös ételhez használható, amihez a ... |
Tovbb a blogra ... daisyterme.blogspot.com/2011/10/kepek... |
Kapribogyós halbecsinált sütõtökös gnocchivalNem jól írtam a gnocchi nevét a képre, de most már így marad. Kimondani sem tudják sokan, nekem leírni nem sikerült. Régebben volt már egy sikertelen próbálkozásom a sütõtökös gnocchival, de annyira csúfos véget ért, hogy évekbe tellett, amíg újra próbálkoztam. Valószínûleg a siker egyik titka a jó recept. Azt hiszem, most találtam egyet, de még így is sok múlik a tök ... |
Tovbb a blogra ... daisyterme.blogspot.com/2011/10/kapri... |
Kedvenc vacsora ételünk a vékony tésztájú pizzalepényAnnyira egyszerû és olyan gyorsan elkészül. Nagyon-nagyon finom és megszámlálhatatlan változata van. Nem vagyok vega, de az én kedvenceim a hús nélküi sajtos-zöldséges lepények. Megpróbálom minél természetesebb alapanyagokból elkészíteni, mert ezekbõl kevés kell, cserébe fantasztikus ízük van. A kecsapot pedig a ... |
Tovbb a blogra ... daisyterme.blogspot.com/2011/10/kedve... |
Csóró Kollégista 2- ami legyen!Végigvéve a hasznos konyhai kisgépeket, maradok annál, hogy egy rizsfõzõ és egy szendvicssütõ párezer forintból, minden koliszobát menzává változtathat, de természetesen némi mellékes felszerelés szükséges a kaja feldolgozásához- arról nem is beszélve, hogy kaja is kell! Két kés, egy nagyobb, szeletelõs, és egy kisebb, pucolós-evõs mindenképpen szükséges. Ajánlatos egy nagy és egy kisebb keverõtál, vágódeszka, fakanalak. merõkanál és egy fa csipesz, vagy ha valaki ügyesen tudja használni, akkor saibashi, ami fõzéshez ... |
Tovbb a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2011/10/csor... |
Rendeld házhoz a fõztömet!Néhány hete megkeresett Kétker Étkem Bori, hogy mit szólnék, ha az én receptjeimbõl állítaná össze egy heti menüjét? Mit lehet erre mondani? Mit mondhat erre valaki, aki szeret fõzni, szeret embereket etetni, és idõnként maga is megpróbálkozik valami fõzzünk-másoknak-szeretettel féle dologgal? Na ná, hogy örültem a megkeresésnek! Ami nagyon vicces volt, az az, hogy némely étel neve olvastán oda kellett kattintanom a saját blogomra, hogy eszembe jusson, mit is takar valójában az étel neve. Ez is ... |
Tovbb a blogra ... fakanal.freeblog.hu/archives/2011/10/... |
HagymasalátaAzt a hatalmas csokor friss zöldhagymát egyszerûen nem tudtam otthagyni a piacon. Egy kis gyomorégést kockáztatva készítettem a salátát. Aprítottam a hagymához még egy piros kaliforniai paprikát, meg egy extra nagy méretû csípõs, zöld színû ... |
Tovbb a blogra ... fozesfecseg.blogspot.com/2011/10/hagy... |
Mascarponés-csokoládés málnakocka.Sajnos tagadhatatlanul beköszöntött a nyirkos, hideg, esõs õsz. Ezzel véget ért a kertembe a málnaszezon. Szerencsére még párnappal ezelõtt, az esõt megelõzve, leszedtem az utolsó beérett termést. Mivel folyton termõ fajta, így nyár elejétõl, késõ õszig terem. Igaz idén a szárazságnak, és a nagy melegnek köszönhetõen, kevesebb málnát sikerült leszedni, de még így is került a ... |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/10/m... |
Viki-sali |
Tovbb a blogra ... ilikekonyha.blogspot.com/2011/10/viki... |
Õszi pillanatképek. Vajon hol jártunk?Kíváncsi vagyok rá, milyen gyorsan találjátok ki, hogy nem olyan régen hol jártunk kirándulni. Azért gondoltam, hogy elõször kitalálósdiban teszem fel a kérdést, ugyanis a kirándulók jó része - ahogyan a képeken is látszik - nem itt nézelõdött. Az óváros "tenyérnyi", de gyönyörû, mégsem itt vannak például a leglátogatottabb éttermek, büfék, fagylaltozók. Nem elõször teszünk itt sétát az óvárosban, máskor sem volt másképpen. Keveseknek ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
Õszi pillanatképek: Séta TokajbanAz õszi pillanatképek. Vajon hol jártunk? bejegyzésemben feltöltött képekrõl néhány perc leforgása alatt megfejtettétek, hogy Tokajban kirándultunk. Köszönöm a "játékot", örülök, hogy gyorsan kitaláltátok, mert ez azt jelenti, hogy valójában sokan megfordultok Tokaj óvárosában. A kirándulószezon talán legmelegebb napján jártunk itt, ahogyan írtam már róla, az Õs Kajánban ebédeltünk, Tolcsván. Szép nap volt, szerencsére évente többször is ellátogatunk a környékre, és ... |
Tovbb a blogra ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2... |
nincs cím |
Tovbb a blogra ... renialkot.blogspot.com/2011/10/blog-p... |
nincs cím |
Tovbb a blogra ... renialkot.blogspot.com/2011/10/blog-p... |
CitromtortaAnyukám születésnapjára készült. Valami nem túl édes, citromos dolgot kért, fantasztikus következtetéssel citromtortát csináltam. :-) A tésztája valami mesés, különösen holland kakaóval, a kontrasztok nagyon jól mûködnek. Anyu némi fenntartással kezelte a tényt, hogy kakaós tészta lesz a citromos krémhez, de mikor megkóstolta, belátta, hogy a csoki-citrom párosítás nem véletlenül olyan ... |
Tovbb a blogra ... oemnia.blogspot.com/2011/10/citromtor... |
Almás sütõtök krémlevesSütõtök szezon van, és érdemes kihasználni, hisz ebbõl a roppant értékes zöldségbõl számtalan ízletes, tápláló fogást készíthetünk. A krémleveseket nagyon szeretjük, így most sütõtök krémlevest készítettem, picit másképp, mint ahogy szoktam. Nagyon finom, szinte rögtön elfogyott. S hogy a sütõtök ne veszítsen sokat tápértékébõl, érdemes fõzés helyett lerben megsütni. Hozzávalók: ... |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/10/almas-... |
SAD-Krisztina tortája"Kedves ismerõsöm kislányának készítettem ezt a Barbie tortát, amivel nevezni szeretnék. A bevonót és a kerek torta tésztáját, krémjét a Te recepted alapján készítettem el. A fondant "Szilas" ételfestékkel színeztem, a zöld torta csokikrémmel töltött és Barbie szoknyáját puncs masszával készítettem. A kislány saját Barbie-ja alkotja a torta törzsét, amit 1 elfogyott háztartási törlõ gurigájába bujtattam, és ezt alufóliával betakartam, erre jött rá a puncsmassza, amit ... |
Tovbb a blogra ... kiskukta.blogspot.com/2011/10/sad-kri... |
SAD-saját tortámHetekig nem lehetett kapni városunkban megfelelõ porcukort, így a fondant szemcsés lett, ez világos alapon nem is akkora gond, de sötét alapon sajnos nagyon rossz, mert nyújtáskor, burkoláskor keletkezik jónéhány kis pórus, a szemcsés porcukor miatt, ebbe ... |
Tovbb a blogra ... kiskukta.blogspot.com/2011/10/sad-saj... |
Paradicsomszósz-befõzésMár nem is írom, hoyg télire, mert esélytelen, hogy amiket én így nyár végén összeöntögettem és üvegekbe zárva jól eldugtam a kisszekrény alatt, kihúznák akár decemberig is...ajvárból már csak egy üveg van, ecetes ubiból 2. Aszalt paradicsom alig. És most a paradicsomszósz sem ígérkezik hosszú életûnek... PARADICSOMSZÓSZ TÉLIRE(?) ... |
Tovbb a blogra ... kolisgurman.blogspot.com/2011/10/para... |
Kakaós-mandulás sütemény pisztáciás naranccsalÍme egy újabb bizonyíték arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben akkor is ehetõ süteményt kapunk, ha nem követjük hûen a receptben leírtakat. Sõt. A jól bevált, klasszikus sütemények sem az égbõl pottyantak egykor, azokat is kitalálta, megsütötte, folyvást javítgatta valaki, mire bombabiztos receptként bevonultak a történelembe. És nehogy egy moccanást is eltérjünk ... |
Tovbb a blogra ... dallacucina.freeblog.hu/archives/2011... |
Csirkemell töltött paradicsommalValami könnyû kis ebéden törtem a fejem tegnap, mikor eszembe jutott egy recept, ami egy Meggle-s szórólapon szerepelt nemrég. Elõ is kerestem, lecsekkoltam, hogy minden hozzávaló rendelkezésre áll-e. |
Tovbb a blogra ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/... |