Quick & easy = crumble (morzsasüti)

2011-10-09

sponsored links


Figyelj! Végül is mit veszíthetsz? A semmibõl jöttél, a semmibe mész. Mit veszítettél? Semmit.

(Brian élete, Monty Python)

Ismét az angol konyha egy remekét osztom meg veletek. Nagyon divatos mostanság és méltán. Már régóta szemeztem vele, de ma alkalom is adódott rá ugyanis elbolhapiacoztam a délelõttömet - így a savanyú répa után valami nagyon gyors és egyszerû kis desszertötlet kellett. Tehát elkészítettem a crumble-t, vagyis morzsasütit. Tényleg roppant egyszerû, gyors és nagyon finom.
A cobbler az amcsi változat. Annyiban tér el angol rokonától, hogy ennek morzsájában sütõpor és tojás is van. A brit-ír változat egyszerûbb.
Én most almával és kevés szilvával készítettem, mert ezek a gyümölcsök kínálták magukat az asztalon lévõ tálból. A morzsasüti bármilyen idénygyümölcsbõl készíthetõ. Mazsolát akartam még beletenni, de nem találtam meg, helyette ráakadtam viszont a száz éve rejtegetett kandírozott gyömbéremre, úgyhogy ez került még ízesítõként a sütibe. A crumble-t nyáron fagyival kínálják, télen tejszínhabbal vagy vaníliaöntettel. 

Hozzávalók egy családi adaghoz:

80 dkg gyümölcs (tisztítás után ennyi): jelen esetben alma és szilva,
8 dkg sötét nádcukor,
csipet só,
1/2 mokkáskanál õrölt fahéj,
és az enyémbe kevés apróra vágott kandírozott gyömbér is került.
A morzsához: ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s