Jamie féle csilis bab, vagy mi

2011-10-09

sponsored links

Na igen. Van, hogy néha elgondolkodom azon, mi köze az eredeti ételnek egy adott változatához. Ez a csilis bab kapcsán is elõjött. Vajon a mexikóiak is tesznek répát, római köményt és fahéjat a csilis babba? Simán lehet, hogy mûveletlen vagyok és Jamie tudja a frankót. Az is lehet, hogy a magyaros, európaias változat lett lecsupaszítva. Mindenesetre nem ezt szoktam meg. Na nem rossz, csak furcsa.
Azon kívül, hogy nagyon finom, könnyen, gyorsan elkészül. Csilis babnak én mégsem nevezném.
Képet sem közlök róla, mert nem lett túl dekoratív a fotó. Inkább elrettentõ lenne, mint kívánatos. Szóval képzelje el mindenki magának.
A recept Jamie fõzõiskolája c. könyvbõl származik. Az eredeti változat ráadásul csicseriborsót is tartalmaz, amit nálunk csak a lakók 50%-a preferál. Így kimaradt és csak vörös babból készítettem. A szárzeller és a paprika is elmaradtak. Hová lett a kukorica? De legalább végre megbonthattam az elsõ saját készítésû paradicsom konzervjeim egyikét. A tortillával most nem szenvedtem (na jó szenvedtem, mert új receptet próbáltam ki, ami borzasztó rossz lett), inkább áttört krumplival és friss zsömlével ettük.
Hozzávalók 3 fõre:                                                             
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes sárgarépa ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/jamie...

sponsored links

Keres?s