Csóró Kollégista 2- ami legyen!

2011-10-09

sponsored links


Végigvéve a hasznos konyhai kisgépeket, maradok annál, hogy egy rizsfõzõ és egy szendvicssütõ párezer forintból, minden koliszobát menzává változtathat, de természetesen némi mellékes felszerelés szükséges a kaja feldolgozásához- arról nem is beszélve, hogy kaja is kell!

Két kés, egy nagyobb, szeletelõs, és egy kisebb, pucolós-evõs mindenképpen szükséges. Ajánlatos egy nagy és egy kisebb keverõtál, vágódeszka, fakanalak. merõkanál és egy fa csipesz, vagy ha valaki ügyesen tudja használni, akkor saibashi, ami fõzéshez használatos, hosszú, nyers bambusz evõpálcika. Persze kés, villa, kanál, mélytányér, lapostányér, konzervnyitó, szûrõ. Hasznosak még a kisebb-nagyobb hûtõs-mikrós dobozkák és reszelõ, amin van gyalu is meg nagylyukú-kislyukú reszelõ, esetleg almareszelõ. Ez nem nagy készlet, mégis sokra megy vele az ember!

Kajakészletként pedig mindenképpen a konzervek és szárított élelmiszerek alkalmasak. ezeket senki nem lopkodja ki a hûtûbõl, mert a szobánkban, a szekrényben eltarthatók, és nagyon sokáig elállnak. Ilyen a konzerv bab, kukorica, paradicsomsûrítmény vagy kockázott paradicsom, üveges zöldbab, tonhal, szardínia, májkrém, löncshús. Pár szem krumpli és hagyma is elfér egy ...

Folytats a blogon ... kolisgurman.blogspot.com/2011/10/csor...

sponsored links

Keres?s