Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Paradicsom szeletLehet kissé furán hangzik, hogy egy sütemény paradicsomos, de nem kell megijedni, mert szerintem a legfinomabb sütik kategóriába sorolható. Ízén természetesen nem érzõdik a paradicsom, csupán a lapok színe lesz tõle ilyen szép narancssárga. És ettõl is lesz ilyen mennyeien finom. Egyik régi kedvencem! Hozzávalók: Tészta:
Krém:
|
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/05/paradi... |
Mindennap gyereknap: Tejfölös eperjégkrém pisztáciás fehércsokoládébanNa most mondjátok, hogy nem az én gyerekeim a legnagyobb mázlisták a világon! Tejfölös eperjégkrém pisztáciás fehércsokoládéban (nekem 8 darabra lett elég) 270 g eper, megpucolva, negyedelve 90 g cukor 1 ek Kirsch 145 g tejföl 150 g tejszín... |
Tovbb a blogra ... edesem.blogspot.com/2011/05/mindennap... |
Epres habcsóktortaNeeem, nem "a" pavlova. :) Az alapreceptet a GoodFood magazine "101 csábító desszert" címû kis könyvecskéjében láttam meg (nézegettem, dédelgettem, végül rászántam magam...). Az én tortám az elérhetõ hozzávalók függvényében némi változtatással készült - igen finomra sikerült, lesz ismétlés. :)) A sütõt elõmelegítettem (180 °C). A tortaalaphoz a vajat félig megolvasztottam és hagytam kihûlni. A tortakarikát beállítottam, sütõpapírral bélelt tepsire helyeztem és az oldalát az olvasztott vajjal vékonyan kikentem. A mogyorót a cukor [...] |
Tovbb a blogra ... egycsipet.blogspot.com/2011/05/epres-... |
Anazar ír pogácsái |
Tovbb a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/05... |
Teknõsbékás tortaEgy 1 éves kisfiúnak készült, nem volt semmi kikötés, saját ízlésemre bízták. Annyit megtudtam, hogy a fiúcska szereti a teknõst, ezért ez volt az alapgondolat. Ehhez alakítottam a többi részletet, s mondhatom nagyon élveztem. Számomra eddig ez a legkedvesebb torta és teljesen elégedett vagyok vele. Nagyon jó volt ezt a tortát készíteni. 2x10 tojásos sima piskóta nagy keretben sütve, vaníliás krém gyümölcsdarabokkal, fondant borítás. [...] |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/05/teknos... |
Mango-Narancs jégkrém és vendégpost a 6Bittersweets-enMár lassan 2 hónapja megkért egy barátnõm, hogy írjak egy vendégpost-ot a 6Bittersweets nevû blogjára. Xiaolu-t a képein keresztül ismertem meg egy éve, és alig telik el nap, hogy ne váltanánk emailt. Õ egy kínai-amerikai lány, aki fantasztikusan süt és fotóz. Érdemes ellátogatni az oldalára, pont olyan mintha egy cukrászdában tennénk látogatást. Izgalmas dolog ez a vendégposztolás, hiszen mindent még tökéletesebben akarunk csinálni mintha a saját blogra írnánk. Sokat töprengtem azon, hogy [...] |
Tovbb a blogra ... edeseskeseru.blogspot.com/2011/05/man... |
Csumpi burgerA következõ recept tulajdonképpen a balatoni büféseknek köszönhetõ. Történt ugyanis, hogy felelõtlen módon a szezonon kívül merészkedtünk le a Balatonra májusban. Szerettük volna megdönteni a helyi vállalkozók megdönthetetlennek tûnõ tézisét, hogy a szezon csak egy hónap, és nagyon élelmesnek kell lenni, hogy azalatt megkeresessék a téli betevõre valót, így a magunk módján támogatni próbáltuk a gazdaságot a ?keep buying? jelmondatot szem elõtt tartva, gondoltam kellemeset a társadalmilag hasznossal, nem a rántott husis szendvicset [...] |
Tovbb a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/05/cs... |
Petrezselymes palacsinta kéksajttal, mascarponevalBüféasztalra, vagy elõételnek nagyon jól mûködik ez a palacsinta. Hozzávalók: A krémhez: 15 dkg kéksajt 15 dkg mascarpone 1 nagy marék dió A palacsintához: tej szénsavas ásványvíz 1 tojás só 1 nagy csokor petrezselyem jégsaláta narancsos olivaolaj dió Elõször a krémet kevertem ki, jó minõségû kéksajtot összekevertem a mascarponeval, nem baj ha nem lesz teljesen krémes, durvára tört dióval, és a hûtõbe tettem. A [...] |
Tovbb a blogra ... cukroskata.blogspot.com/2011/05/petre... |
Egy kocka élesztõAmióta napi rendszerességgel sütök kelt tésztát, jelentõsen több élesztõ fogy. Rá is szoktam a frissre, mivel nem áll fenn a veszély, hogy az ötdekás csomag utója tönkremegy, mire megint szükségem lenne rá. A frisset egyébként is jobban szeretem, mint a szárítottat, hiszen illatra és fogásra is ez az igazi, meg szerintem megbízhatóbb is. További nem elhanyagolható elõnye, hogy töredékébe kerül a |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/05/egy-kock... |
Túrós-snidlinges csigaEzt a finom péksütit még Ausztriában készítettük, mert ha már adott volt a friss kerti snidling, nem hagyhattam ki, hogy ne készüljön belõle valami. Aztán hoztam haza is, majd szépen elültettem itthon. Így most állandóan kéznél van a snidling is, éppúgy mint a majoránna, amit szintén nõvérem kertjébõl hoztam. Imádom ezeket a friss zöldeket, és arról álmodozom, hogy egyszer egy olyan melegházam lesz, melyben minden fûszernövény megtalálható, én meg majd kedvemre csemegézhetek [...] |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/05/turos-... |
Kezelés másképpenHárom hetente öt napon át, nem mobil kezelés. Minden nap bemegyek ebben az öt napban, beszúrják a vékony szárnyas tût és nosza. Lefolyik három óra alatt a szervezetet védõ folsavval együtt. Bírhatóbb a mobilnál. Emberibbnek érzem magam. Ma elbeszélgettem közben egy üzletasszonnyal, aki tán még munkaügyben is tudna segíteni. A hasonló cipõben járó emberek, inkább segítenek egymásnak. Anyukám... |
Tovbb a blogra ... eperszezon.blogspot.com/2011/05/kezel... |
Kávé és likõr harmóniaHa a tegnapi bejegyzést nézzük, akkor ez a mai téma az igazi torkosság. Bûn-e vagy betegség, nem tudom eldönteni de nagyon élveztük. Az biztos, nem volt rá fizikai szükségletünk, nem a természetes étvágyat akartuk kielégíteni, pusztán öncélúan párosítottunk két dolgot, hogy választ kapjunk arra, létezhet-e harmónia kávé és likõr között. Befolyásolják-e egymás ízét, karakterét, milyen pörkölésû... |
Tovbb a blogra ... fozzunkolaszul.blogspot.com/2011/05/k... |
Borsó!Tegnap kaptunk egy nagy adag friss, zsenge zöldborsót a Tanyáról. Keresztanyám volt a szállító, mivel õ már ingyen utazik, elhozta busszal, nekünk csak a pályaudvarra kellett kimenni. Ezt is megoldottuk ingyen, hisz jó volt az idõ, lehetett biciklivel menni. Tegnap este meg ma reggel ki is fejtettük; egy része a fagyasztóba került, de tisztes mennyiséget hagytam azonnali fogyasztásra is, hiszen... |
Tovbb a blogra ... dulmina.blogspot.com/2011/05/borso.html |
Süssünk, süssünk valamit...Süssünk, süssünk valamit, azt is megmondom, hogy mit: almás-fûszeres cipót! Hozzávalók: 175 gramm vaj 175 gramm világos muscavado cukor 3 darab tojás 1 alma 1 teáskanál vanília kivonat 200 gramm vegyes szárított gyümölcs 85 gramm darált mandula 1 teáskanál sütõpor 1 teáskanál fahéj 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió csipet só pár csepp frissen facsart citromlé 1 evõkanál baracklekvár (vagy narancslekvár) A vajat megolvasztom [...] |
Tovbb a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/05... |
Barbie torta 2.Már eleve kész röhej volt, mert olyan banális problémák merültek fel, hogy azt hittem ebbõl nem lesz torta határidõre :) A tortakészítés nálam mindig két (de van hogy három) nappal azelõtt kezdõdik. Lesütöm a [...] |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/05/barbie... |
Hogyan készült?Elég sok kérdés érkezik hozzám, a fotózással kapcsolatban. Mit, hogyan csinálok, honnan jön a fény, hogyan történik az elrendezés, a képen szereplõ edények kiválasztása, hogy egy párat említsek. Arra gondoltam, hogy havonta/kéthetente megjelenne egy Hogyan készült! post ahol egy adott képet mutatok meg és elmondom hogyan készült. Ehhez persze lefényképezem majd a szettet is, hogy tényleg lássátok a képet az elképzeléstõl a megszületésig. Persze ez csak akkor valósul meg ha valóban érdekel titeket! Arra [...] |
Tovbb a blogra ... edeseskeseru.blogspot.com/2011/06/hog... |
Színpompás nyársacskákMegint eljött a nyár, vagyis helyesbítek, elõbb utóbb csak eljön végre, ami azt is jelenti, hogy szívünk szerint egyre kevesebb réteget hordanánk magunkon. Néha télen olyan rétegeket is magunkra gyûjtünk, amitõl az egyre forróban perzselõ napsugarak dacára sem igazán tudunk megszabadulni. A nyárral együtt ilyenkor beköszönt az ötletes/sanyargató/kecsegtetõ fogyókúrák ideje. A felsorolt jelzõkbõl mindenki kiválaszthatja a számára legtesthezállóbb verziót. A tv elõtt forrócsokival kucorgó, meghitt romantikus filmhez chipset majszoló korszak után így picit [...] |
Tovbb a blogra ... edesfogadalom.blogspot.com/2011/06/sz... |
NyuszinyársA nyúlgerinc filézve nem olcsó. Mit nem olcsó, drága. De ha kezünkbe akad, érdemes megkóstolni. Valahogy még az illata is jó és finom, jó omlós is, ezzel a kecskesajt-bacon kombóval meg egyenesen pompás. Nagyon jót tesz neki a puha kecskesajt. Barbecue-szósszal illetve alma/körtechutney-val ettük Hozzávalók:... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/05/nyuszinyar... |
Indiai burgonyás csicseriborsóIsmét egy TvPaprikás recept. Sajnos az adott mûsorban nem adtak meg pontos mennyiségeket, így próbáltam a látottak alapján kitalálni mibõl mennyi kellhet bele. A fokhagyma és a gyömbér pépesítve volt, és egészen biztos, hogy több került az ételbe, mint amennyit én tettem bele, de ahhoz a mennyiséghez nem voltam elég merész. A mi ízlésünknek ez így éppen elég fûszeres volt, szinte minden benne levõ fûszernek külön lehetett érezni... |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/05/indiai-... |
Pestós-fetás lepényA feta mindig több, mint ami kellene, nem? Azt úgy megveszem, eszünk egy kicsit belõle, aztán ottmarad. Ugye? Nálunk így van, úgyhogy megint menekülési útvonalra volt szükség. És szerénytelenség nélkül állítom, hogy marha jó lett ez a lepény, ahhoz képest, hogy én találtam ki:) Hozzávalók: leveles tészta pestó (klasszik) sótlan mogyoró fetasajt... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/05/pestos-fet... |
RablóhúsRablóhús, saslik, akárhogy is nevezzük, tudod, fapálcikára húzol ezt-azt, aztán megsütöd és megeszed. Gondolom, mindenki máshogy csinálja. Na mi így csináljuk és jó is így. Bár azóta már volt nyuszis-kecskesajtos is. Hozzávalók 4 nyárshoz: 30 dkg sertéscomb/szûz 40 dkg krumpli 15 dkg szalonna 2 nagyobb fej vöröshagyma só, bors... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/05/rablohus.html |
Almás-fahéjas süteményNagyon kis pompás, könnyû délutáni süti. Imádom az ilyeneket, és láthatóan Ti is. Egy kedves ismerõsöm rakott ki egy képet a facebookra, én mondtam, milyen szép is az, kérdeztem, hogy készült, õ átküldte a receptet és hipphopp meg is vagyunk. Pont jó. Ne csodálkozzatok, hogy nincs semmi folyékony cucc. Az alma ereszt majd egy kis levet és jó lesz így is. Nem tréfálok veletek. Nem én. Hozzávalók: A tésztához:... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/05/almas-fahe... |
Mini Dobos-tortaTegye fel a kezét, aki a Dobos-tortában nem a dobot szereti a legjobban:) Dob=a karamell-lap:). Jó, biztos van, aki nem azt szereti, de én kiskoromban csak azért kértem Dobos-tortát, hogy azt a felsõ lapot elropogtathassam. És ezt bölcsen ki is találtuk, hogy biztos azért dobos, mert az a dob... Na mindegy. Nem is tudom, mi vitt most rá, hogy nekiálljak ennek, de nekiálltam és viszonylag minimális káromkodással abszolváltam a karamellréteget is. Nem hiszem, hogy túl sûrûn fog készülni, de jó... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/05/mini-dobos... |
Dubarry csirkemellMiután megkóstoltam a végterméket, nem is értettem miért tartózkodtam a karfioltól és a besameltõl idáig. Mert egészen... |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/05/dubarry... |
Spárgakrémleves pirított szalonnával Sokáig nem voltam jóban a spárgával. Még tini koromban volt egy rossz élményem a klasszikus "Spárga hollandi mártással" kreációval, és sokáig a spárga közelébe se voltam hajlandó menni. Pár éve elkezdtek vonzani a gyöngyörû spárga csomagocskák a piacokon, és hát most debütáltam spárga téren ezzel a levessel. Ízlett, úgy hogy lesz folytatás. Hozzávalók: 1 csomag spárga, 3 szál... |
Tovbb a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/05/s... |
Töltött avokádóA hûtõben árválkodó, erõsen felhasználásra váró avokádót most megtöltöttem, majd grilleztem :) Mutatós, ötperces elõétel vagy fogyaszthatjuk salátaként is grillezett húsok kísérõjeként. Hozzávalók: 2 érett avokádó 2 koktélparadicsom 3 db aszalt paradicsom pár szem olivabogyó 1 kk kapribogyó 2 ek olivaolaj 1 szár újhagyma 1 ek fehérborecet 1 kk méz só, bors pár levélke friss bazsalikom... |
Tovbb a blogra ... bakaorsi-delish.blogspot.com/2011/05/... |
Répa torta Répa torta receptbõl nagyon sok verzió forog köz kézen, illetve köz szájon. Én is többet kipróbáltam már, nálunk ez a változat vitte el a prímet. Gazdag, krémes desszert-csoda, nem csak húsvét környékére. Hozzávalók (18 cm-es formához): 20 dkg cukor, 2 db tojás, 1,5 dl olaj, 30 dkg reszelt répa, 8-10 dkg durvára vágott dió, 18 dkg liszt, 10 [...] |
Tovbb a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/05/r... |
Csoki torták+egy díjEzeket a csoki tortákat,mostanában készítettem,az egyik egy 20 cm-es teljes kiõrlésû lisztbõl készült torta,az elkészítésének módját nem írom le mert itt megtalálod,csak a hozzávalók mennyiségét. Hozzávalók 20 cm-tortakarikába: 20 dkg teljes kiõrlésû liszt 8dkg sima liszt 28 dkg barnacukor 5 tojás 25 dkg margarin 2ek kakaó 1cs sütõpor 1dl tej A másik egy sima egyszerû 26 cm-es csoki torta,elkészítésének módja... |
Tovbb a blogra ... ditta84.blogspot.com/2011/05/csoki-to... |
Zebracsíkos batyu tortaEgy Amerikában élõ ismerõsünk kért meg,hogy az unokahúgainak,és öcséinek,készítsünk egy tortát,nem egy szokványos tortát szeretett volna,hanem egy batyu alakú tortát,a színét ránk bízta így választottam a zebracsíkosat,mert még soha nem készítettem,és szeretem volna,meg egy ilyen fajta tortához szerintem illik.A bevonása ránézésre nagyon egyszerûnek tûnik,de nagyon nehéz volt,macerás.A torta 26 cm-es kerek kakaós lap ,a belsejében fekete [...] |
Tovbb a blogra ... ditta84.blogspot.com/2011/05/zebracsi... |
A tökéletes nyári ebéd - HalpogácsaAz elmúlt idõszak elég zûrösre sikeredett, úgyhogy nemhogy a bloghoz, de a fõzéshez sem jutottunk hozzá, de most végre ismét volt egy nyugodt hétvégénk. Ebben az iszonyat fülledt meleg idõben mindent kívántunk, csak húst nem, úgyhogy egy könnyed halas ebéd mellett döntöttünk. A halfasírt egy nagyon jól variálható étel annak függvényében, hogy az ember hogy fûszerezi, vagy épp milyen zöldségeket tesz még bele. Mi most egy nagyon egyszerû verziót választottunk. |
Tovbb a blogra ... csokissteak.blogspot.com/2011/05/toke... |
Csirke tikka masalaMég a végén kiderül, hogy az indiai konyhát szeretem a legjobban... Tudod ki gondolta volna. Senki. Pedig ez a mandulás-csirke is óriás favorit és most a csirke tikka masala is egy pillanat alatt bekerült a kedvencek közé. És az a fura, hogy mindkettõ olyan, hogy bármennyit megbírnék enni belõle. Biztos a fûszerekben van valami spéci cucc, ami eltéríti az érzékelõimet és végtelenné teszi a bendõmet. Piszke receptje, amin semmit nem változtattam, mert pont olyat akartam, mint amit õ készített, [...] |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/05/csirke-tik... |
Indiai kacsacomb sült káposztávalFûszerház újabb kellemes ízvilágot varázsolt a konyhámba. Az indiai konyha kellõen fûszeres, és erõteljes ahhoz, hogy magyar konyha rajongó lévén, ez is elvarázsoljon.Az indiai szárnyas keveréket leginkább kacsára tudtam elképzelni, ezért be is szereztem néhány combot. A fûszerkeverékkel alaposan bedörzsöltem a lemosott, tisztított, szárazra törölt kacsa combokat és állni hagytam 1 órát. Mostanság nagy barátok vagyunk a sütõzacskóval, mert isteni, szaftos ételek készíthetõk benne, tehát ezt is abban sütöttem. A zacskóba helyeztem [...] |
Tovbb a blogra ... fozni-jo.blogspot.com/2011/05/indiai-... |
Megújult a Gerbeaud?Meg hát. Nincsenek ide köthetõ sztorijaim megboldogult gyermekkoromból, mivel akkoriban számomra a zserbó csak és kizárólag Anyukám isteni sütijét jelentette, ha pedig cukrászdára gondoltam, akkor a debreceni Mandula vagy Gara cukrászda jutott eszembe. Így jár az, aki nem Budapesten nõ fel, dehát sorry, ez az igazság, fogadok, hogy nektek meg a debreceni cukrászdákról nincsenek történeteitek. Na ugye?:) Aztán persze idõvel én is tudtam már, hogy mi a Gerbeaud, leginkább azt, hogy még véletlenül sem egyszerû leírni a nevét... |
Tovbb a blogra ... www.csakapuffin.hu/2011/05/megujult-g... |
Epres-banános jégkása joghurtbólMég mindig diéta. És még mindig eper. És joghurt. Mert szeretem. Mindkettõt. Ebben a nyomott, fülledt, esõs melegben amúgyis kifejezetten jól esik egy kis hideg, frissítõ desszert. Még jobb, ha az a desszert kalóriaszegény, fõleg ha az ember lánya fogyni szeretne. A nálam okosabbak ráadásul azt mondják, hogy a... |
Tovbb a blogra ... csiperke.blogspot.com/2011/05/epres-b... |
Camembertes-póréhagymás csirkemellIsmét a gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ receptek számát növelném :) A recept a Kifõztük magazin idei 5. számában is megtalálható. Hozzávalók: 6 szelet csirkemell 20 dkg camembert 2 nagy szál póréhagyma só bors 5 dkg vaj... |
Tovbb a blogra ... orsicsibe.blogspot.com/2011/05/camemb... |
Répatorta van?Úgy nagyjából 15 éve akarok répatortát csinálni, vagy még egy kicsit régebb óta, ha magamnak sem vallom be hány éves vagyok. Tulajdonképp azóta, hogy teázókba járok és ott idõnként fergeteges répatortákkal találkozom. Mindig azt hittem, hogy ez valami nagyon bonyolult dolog, de ma, hogy végre megpróbáltam rájöttem, hogy pontosan olyan, mint bármelyik muffin recept. Keverd össze a nedves és a száraz hozzávalókat külön-külön, aztán vegyítsd és süsd. |
Tovbb a blogra ... csokissteak.blogspot.com/2011/05/repa... |