Epres habcsóktorta
sponsored links
Neeem, nem "a" pavlova. :)
Az alapreceptet a GoodFood magazine "101 csábító desszert" címû kis könyvecskéjében láttam meg (nézegettem, dédelgettem, végül rászántam magam...). Az én tortám az elérhetõ hozzávalók függvényében némi változtatással készült - igen finomra sikerült, lesz ismétlés. :))
A sütõt elõmelegítettem (180 °C). A tortaalaphoz a vajat félig megolvasztottam és hagytam kihûlni. A tortakarikát beállítottam, sütõpapírral bélelt tepsire helyeztem és az oldalát az olvasztott vajjal vékonyan kikentem. A mogyorót a cukor egy részével kávédarálóban megõröltem, a tojásokat szétválasztottam.
A vajat - gépi habverõvel - néhány perc alatt habosra kevertem a cukorral, majd...
Az alapreceptet a GoodFood magazine "101 csábító desszert" címû kis könyvecskéjében láttam meg (nézegettem, dédelgettem, végül rászántam magam...). Az én tortám az elérhetõ hozzávalók függvényében némi változtatással készült - igen finomra sikerült, lesz ismétlés. :))
A sütõt elõmelegítettem (180 °C). A tortaalaphoz a vajat félig megolvasztottam és hagytam kihûlni. A tortakarikát beállítottam, sütõpapírral bélelt tepsire helyeztem és az oldalát az olvasztott vajjal vékonyan kikentem. A mogyorót a cukor egy részével kávédarálóban megõröltem, a tojásokat szétválasztottam.
A vajat - gépi habverõvel - néhány perc alatt habosra kevertem a cukorral, majd...