Paradicsom szelet

2011-05-26

sponsored links


Lehet kissé furán hangzik, hogy egy sütemény paradicsomos, de nem kell megijedni, mert szerintem a legfinomabb sütik kategóriába sorolható. Ízén természetesen nem érzõdik a paradicsom, csupán a lapok színe lesz tõle ilyen szép narancssárga. És ettõl is lesz ilyen mennyeien finom.
Egyik régi kedvencem!

Hozzávalók:

Tészta:

  • 15 evõkanál olaj
  • 15 evõkanál porcukor
  • 15 evõkanál paradicsomlé (vagy 3 evõkanál sûrített paradicsom vízben feloldva)
  • 1 teáskanál szalakáli v. szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • kb.55 dkg liszt
Krém:
  • 0,5 l tej
  • 8 evõkanál búzadara (gríz)
  • 25 dkg sütõmargarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • savanykás lekvár
Elkészítése:
  • A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2011/05/paradi...

sponsored links

Keres?s