Paradicsom szelet
sponsored links
Lehet kissé furán hangzik, hogy egy sütemény paradicsomos, de nem kell megijedni, mert szerintem a legfinomabb sütik kategóriába sorolható. Ízén természetesen nem érzõdik a paradicsom, csupán a lapok színe lesz tõle ilyen szép narancssárga. És ettõl is lesz ilyen mennyeien finom.
Egyik régi kedvencem!
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 evõkanál olaj
- 15 evõkanál porcukor
- 15 evõkanál paradicsomlé (vagy 3 evõkanál sûrített paradicsom vízben feloldva)
- 1 teáskanál szalakáli v. szódabikarbóna
- 1 tojás
- kb.55 dkg liszt
Krém:
- 0,5 l tej
- 8 evõkanál búzadara (gríz)
- 25 dkg sütõmargarin
- 20 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- savanykás lekvár
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk. A lisztet óvatosan adagoljuk, annyi szükséges, amennyit...