Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Vadételek
sponsored links
Pirított nyúlcomb zöldek alatt sütveHozzávalók: 2 db nyúlcomb 1-2 tk. só, 1 tk. kurkuma, 1-2 szál rozmaring, 1-2 szál kakukkfû Nálam: 2 bögrényi maradék almás olívaolajas lila hagyma ... |
Tovbb... |
Erdei gombákkal párolt, sült vadnyúl combok pirított polenta párnácskákkalHozzávalók: 2 elsõ és 2 hátsó vadnyúl comb ... |
Tovbb... |
Stroganoff szarvas medvehagymás galuskávalHa csak 45 perce van az embernek és némi szarvascomb pihen a hûtõben, akkor két személyre igen egyszerûen frenetikus vacsorát lehet rittyenteni. Olyat, amelyet nagyon sokáig emlegetni fogtok! Ha pedig a vadhús és a tejszínes - kapros ... |
Tovbb... |
Gombás vaddisznó...sajttal töltött puliszkagombóccalVaddisznóhúsit, combot kaptunk. Hártyáitól megtisztítottam, kettévágtam,kiszedtem a csontot,áztattam elõször hideg, majd meleg vízben, újra hidegben. Pácolásra nem volt idõ, de a felkészülésig fél napig sóztam, hûtõben ... |
Tovbb... |
Vörösboros szarvaspörkölt gnocchival, chilivelA hûtõben volt még egy adag szarvashús. Hozzávalók : ... |
Tovbb... |
Párolt szarvascomb birsalma mártássalÜnnepi fogásnak kitûnõ lehetõség, nem csak vadhúsból készíthetõ, hanem borjúhúsból is akár. Párolt szarvascomb birsalma mártással ... |
Tovbb... |
Vörösboros vaddisznó pörkölt tejfölösen, gnocchival, csemege uborkávalA húst a fõzés elõtt egy napig pácoltam, majd vörösborral fõztem.Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Laskabombával, rozéban párolt rozmaringos nyúlcombokA családi asztalunknál gyakoribb étel a vadnyúl, mint a házi, de most igen szép darabok kerültek elénk az üzletben - így ez lett az ebédünk. ... |
Tovbb... |
Vaddisznó és zsemlegombóc avagy Kényes disznó zöldséggel álmodikSzóval, X.Y. becenevén Z. teljes élõ nagyságában rég nem látott kedves ismerõsöm a napokban meglátogatott. Egész jól elbeszélgettük az idõt, -volt mirõl- természetesen a blogom és a receptjeim is szóba kerültek. Ezzel még nem is lenne gond, de amikor úgy emlegette, hogy ... |
Tovbb... |
Vaddisznó pörköltNem is emlékszem mikor ettem utoljára egy jófajta vaddisznó pörköltet, szóval már épp itt volt az ideje, hogy tányérra kerüljön ez is. Szerencsére mostanában egyre több üzlet polcán feltûnik a vadhús, aminek én személy szerint nagyon örülök, egyrészt mert a vadaknál talán még nem kell ... |
Tovbb... |
Fehérborban párolt, aszalt áfonyás vadnyúlcombA múltkoriban pácoltam be vadnyúl alkatrészeket, de mivel túl sok lett volna akkor - így két darabot lefagyasztottunk, amelyek most porondra kerültek. ... |
Tovbb... |
Vörösboros szarvasgerincRitkán posztolunk olyan étel receptjét, ami költséges hozzávalókból készül - persze elõfordult már néhányszor -, igyekszünk odafigyelni, hogy magunknak és olvasóinknak a hétköznapokban is elérhetõek legyenek az alapanyagok. Természetesen az, hogy kinek mi a drága és olcsó, viszonylagos. ... |
Tovbb... |
Toszkán vaddisznóragu pappardellévelAnyukám a születésnapjára valami különleges, de egyszerûen elkészíthetõ fogást keresett. Toszkánában a búcsúvacsoránk egy eszméletlenül finom vaddisznóragu volt és éppen hozzájutottunk egy kis vadhusihoz, így megkért rá, hogy keressek neki egy eredeti Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana, azaz toszkán ... |
Tovbb... |
Nyulas leves csipetkévelItt van az a nagyon finom leves, amit nyúlhússal-csonttal fõztem, és a múltkor említettem. Nagyon ízlett a családnak, kicsit eltért a megszokott levesektõl. :) S bár a csipetke csipkedése eléggé hosszadalmas, évente egyszer-kétszer megéri a fáradozást. Be lehet vonni a gyerekeket a készítésébe, bár akkor számítani ... |
Tovbb... |
Nyúlsült rókagombamártássalHozzávalók 4 személyre: 1 kisebb nyúl, 5 dkg szalonna, 5-6 cikk fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 1 dl vörösbor, só, bors. a gombamártáshoz: 50 dkg rókagomba, 2 hagyma, 1 evõkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, pirospaprika, bors. ... |
Tovbb... |
Csalános nyúltekercsSikerült csodálatos, csontozott nyúlhúst vennem: gerincet és oldalast. Az oldalas és egy nagy séta beindította az agyrágó bogarat: harsogó zölddel töltött tekercs az ünnepi asztalra. A húst megmostam, leszárítottam és besóztam. Vöröshagymát és fokhagymát apróra ... |
Tovbb... |
Vörösboros dámszarvas ragu, burgonyagombócIgen, bizony, jól látjátok. Nem rendeltük, nem elmentünk és megettük, hanem otthon készítettük el. Amellett, hogy általában azt hiszik rólunk, hogy jó pár kiló felesleggel rendelkezünk, az a kérdés is folyton felmerül, hogy fõzni amúgy tudunk e. Némi kis bizonyíték ként, na meg azért, hogy lássátok, hogy ... |
Tovbb... |
Lestyános vaddisznólevesEz a leves is az Ivóban vásárolt vaddisznóhúsból készült a Párom nagy örömére :) Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg vaddisznócomb, 1 hagyma, 3 közepes sárgarépa, 1 paszternák, 1 kicsi zeller, 6 - 8 gomba, 1 evõkanál disznózsír,1 evõkanál liszt, 2 dl ... |
Tovbb... |
Vaddisznósült kávévalBorús, kicsit szeles az idõ. Az elmúlt napok áprilisi "nyarat idézõ" meleg napsugarait és a verõfényes vidám tavaszi napokat a borús melankólia váltotta fel. Gondoltam egy merészet, a mai ebédünk legyen élénkítõ, kávés . Igen, kipróbáltam már, itt egy télvégi napon,hogyan párosítható a hús ... |
Tovbb... |
Nyúlcomb vörösboros mártásbanRitkán jutok nyúlhúshoz, ezért is örültem nagyon, hogy most a kolléganõmtõl sikerült venni két szép nyuszit. A combokból vörösboros mártásos hús készült, petrezselymes nokedlivel. Nagyon finom étel, már fõzés közben is olyan csábító volt az illata, alig bírtuk kivárni, hogy elkészüljön. Tejföl helyett tejszínnel ... |
Tovbb... |
Töltött fácánHozzávalók:
|
Tovbb... |
Tûzdelt nyúlszeletekIsmét egy nyulas recept, mert mi nagyon szeretjük, s hála Istennek többször is hozzájutunk:) Ajánlom melegen a húsvéti asztalra. Hozzávalók (2 személyre): egy nyúl gerince és két elsõ combja, kevés füstölt szalonna, fél citrom leve, 4 babérlevél, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál házi ételízesítõ, 3 dl tej, só, bors, kevés ... |
Tovbb... |
Fácánmell rösztivel és fehérrépa pürévelA jóízû fácánleveselkészítése után, itt volt az ideje annak, hogy a fõételeken is gondolkodjunk. Biztosak voltunk abban, hogy a melleket és a combokat külön-külön készítjük majd el. A maradék kis hús, illetve a belsõ részek pedig aprólékként maradtak a levesben. ... |
Tovbb... |
Nyúlcomb rakott padlizsánnalHozzávalók 4 személyre: 4 hátsó nyúlcomb, 10 dkg zsír, 7-8 cikk fokhagyma, 1 dl fehérbor, 10 dkg füstölt szalonna, bors, só, majoránna, 4 db babérlevél, házi ételízesítõ. ... |
Tovbb... |
Vörösboros vaddisznó pörkölt csipetkévelNagyon szeretjük a vadhúst, sajnos elég ritkán jutunk hozzá, de most sikerült szert tenni egy pörköltre való vaddisznó husira. Így aztán ez volt a szombati ebéd nálunk...igen, tudom, ma már hétfõ van, kissé el vagyok maradva, de a lényeg, hogy pótolom...:-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Szarvaslábszár pirított zsemlekockákkalEz volt az egyik fogás Ivóban a szombati vacsorán. Isteni aromás, omlós lett a hús, a mellé tálalt zsemlekockák - volt, melyik ropogott, volt, melyik puha volt - pedig jól kontrasztoltak vele. A puha, krémes zöldségeket is mellé tálaltuk, a tetejére szórt keverék pedig abszolút kiemelte az egész ... |
Tovbb... |
Egyben sûlt, szalonnával tûzdelt szarvascomb |
Tovbb... |