Toszkán vaddisznóragu pappardellével
sponsored links
Anyukám a születésnapjára valami különleges, de egyszerûen elkészíthetõ fogást keresett. Toszkánában a búcsúvacsoránk egy eszméletlenül finom vaddisznóragu volt és éppen hozzájutottunk egy kis vadhusihoz, így megkért rá, hogy keressek neki egy eredeti Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana, azaz toszkán vaddisznóragu receptet, amit jó kis széles metélttel fogyaszthatnánk. Ezt a receptet találtam és fordítottam le, majd kicsit átalakítva anyukám megfõzte és mennyei lett. A sima vaddisznópörkölt is fincsi, de ez egyszerûen zseniális. A mi verziónkat írom le, ami nem sokban tér el az eredetitõl.
Hozzávalók
500g pappardelle
extra szûz olívaolaj
500g vaddisznó (Most nekünk kicsit több lett, olyan 700 g, de az eredeti recept fél kilóval dolgozik)
1 fehér hagyma
2 sárgarépa
2 szár zeller
500 g paradicsomszósz
300 ml vörösbor ...
500g pappardelle
extra szûz olívaolaj
500g vaddisznó (Most nekünk kicsit több lett, olyan 700 g, de az eredeti recept fél kilóval dolgozik)
1 fehér hagyma
2 sárgarépa
2 szár zeller
500 g paradicsomszósz
300 ml vörösbor ...