Vaddisznó pörkölt

2015-02-15

sponsored links

vorosboros_szarvasporkolt_4.jpg

Nem is emlékszem mikor ettem utoljára egy jófajta vaddisznó pörköltet, szóval már épp itt volt az ideje, hogy tányérra kerüljön ez is. Szerencsére mostanában egyre több üzlet polcán feltûnik a vadhús, aminek én személy szerint nagyon örülök, egyrészt mert a vadaknál talán még nem kell tartani a mindenféle antibiotikum kúrán nevelt állatoktól, másrészt meg ugye mert finom.
Ha vaddisznó, akkor meg már vaddisznó pörkölt, bár nemcsak ez az egy elkészítési módja létezik, de egy jóféle pörkölt mindig jó, meg egyszerû is, mint a faék.

A fûszerezésnél talán a borókabogyót, babérlevelet lehet bevetni titkos fegyverként, meg persze a vörösbort. Láttam néhány receptet ahol mindenféle lekvárt is adnak hozzá, én ezt inkább meghagytam választható opciónak és mellé tálaltam.

A köretnek választott teljes kiõrlésû tönkölybúzás nokedli meg nem valami divathóbortból választódott, hanem szigorúan egészségügyi megfontolásból, viszont úgy passzolt mellé, hogy még én is meglepõdtem a végén.

Hozzávalók (kb. 6 adag)
1 kg vaddisznócomb, vagy lapocka ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2015/02/15/vaddiszn...

sponsored links

Keres?s