Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Aszalt szilvával töltött sertésbélszínHozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb vagy 2 kisebb sertésszûzpecsenye, 10 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna, 15-20 dkg mag nélküli aszalt szilva, só, bors, pirospaprika, 80 dkg savanyú ... |
Tovbb... |
Mákos sertésszûz ropogós burgonyakockákkal és fûszeres lila hagyma csatnivalA legjobb ami történhet a sertésszûzzel az, ha kap egy ropogós kérget. Ezúttal mákosan készült, de nagyon finom kesudióval, pisztáciával vagy éppen mogyoróval is. Köretnek egy extra ropogós krumpli készült. Egyszerûen egy kis liszt vagy keményítõ még ropogósabbá teszi a tepsiben ... |
Tovbb... |
Mézes, narancsos, fahéjas sertés combA karácsonyi menüt már kitaláltam, de nem árulom el. :) Addig is hozok egy pár ötletet, hogy mivel is lehetne készülni. Bár nagy sütés-fõzést nem csinálok, mert a 3 napból csak 24-én délbe eszünk otthon. Éppen ezért most elõtte kísérletezek és különbözõ ötletekkel jövök, ami ihletet adhat mindenkinek a karácsonyi menühöz. ... |
Tovbb... |
Fokhagymás házikolbászHozzávalók: 5 kg sertéshús 1,3 kg szalonna ... |
Tovbb... |
Mézes-mustáros szûzérmék, gránátalmás-kecskesajtos salátaágyon, rozmaringos édesburgonyávalHûha.... jó hosszúra sikeredett az étel megnevezése, de így van benne minden és, ha már kihagynék belõle valamit, akkor már nem az volna, ami az ebédünk volt hétvégén. Ritkán kapni felénk sertés szüzet, legutoljára akkor ettem, amikor nálunk volt disznó vágás. Most ahogy megláttam az áruházba ... |
Tovbb... |
Sertéscsülök --tepsis krumpli--párolt káposzta--Mari módra.Sertéscsülök Pékné módra van a köztudatban--szerintem ezt mindenki saját ízvilágára formálja. Csülök, amúgy is a legvariálhatóbb húsfélék közé tartozik. Mari variációt ismerjétek meg. ... |
Tovbb... |
Szerintünk a nyár legfinomabb sült húsa...Megint volt otthon egy kis sült hús... Na, de milyen! Szerintünk az a valami, ha a hús olyan puha, hogy szinte villával is vágható , ugyanakkor van tartása, és még jó rágni is. Ilyet sikerült most összehoznunk.... |
Tovbb... |
Csülkös pacalHozzávalók: 1 kg csont nélküli csülök 1 kg pacal( én fagyasztottat használok) ... |
Tovbb... |
Brutálisan finom rántott húsHogy mi a titka? Kettõ is: egyrészt házi hizlalású disznókarajból készült, másrészt a panírjába kerültek különösen finom összetevõk. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Bakonyi sertéskarajNincs a nokedliszaggatásnál ótvar, mocsokabb meló a konyhában szerintem, ezért hiába szeretem nagyon a nevezett eledelt, eddig inkább kihagytam az életembõl. Azonban most találtam egy nagyon egyszerû receptet Mautner Zsófi szakácskönyvében, ezért már nem visszatartó erõ, ha ezt a köretet kívánja ... |
Tovbb... |
Fokhagymás szelet kapormártássalIgazán finom kis nyárias fogást készítettünk a minap. Mivel az utóbbi idõben sok zöldséget, gombát ettünk, már kívántuk a húst. Egy valamit azonban semmi képen sem szerettünk volna, hogy nehéz, túlságosan laktató legyen. Szóval legyen könnyû, friss, de hús is, ez volt a jelige. Így ... |
Tovbb... |
Fokhagymás csülök egyben sütveSajnos :-) imádom a csülköt. Most egyben sütöttem, jó fokhagymásan. Kívül ropogós, belül finom puha. Nincs vele sok macera, a munka nagy részét elvégzi a sütõ. Krumplipürével az igazi, de egy kis saláta mindenképpen szükségeltetik, csak hogy a lelkünk is ... |
Tovbb... |
Szûzpecsenye pizzatésztábanKét kedvenc egy ételbe összerakva, csak finomság sülhet ki belõle. Imádjuk a pizzát, és kedvenc húsom a szûzpecsenye. Szûzpecsenye pizzatésztában Hozzávalók a tésztához: ... |
Tovbb... |
Tarja édesburgonyával hagymás mártogatóssal (paleo)Hozzávalók: 4 tarjaszelet 4 közepes édesburgonya ... |
Tovbb... |
OldalasMajdnem mindig csirkét eszünk. De ma valahogy egész nap ez járt az eszemben, nyilván a fõzelék az oka, anyukám is gyakran csinált fõzelék mellé, de persze inkább õsszel, télen. Õ kuktában csinálta, én azt elvbõl nem használok (baromira félek tõle). Szóval most nem volt semmi faxni, százórás pácolás, méz, rum, mittudoménmi, egyszerûen ... |
Tovbb... |
Csülök rozmaringosan, pácolva majd jó fûszeresen ropogósra sütve... öntött saláta a nagy kedvencem...De elõtte húsleves készült csirkeaprólékból, lúdgégetésztával és sok-sok zöldséggel. Csülök rozmaringosan, pácolva és fûszeresen ropogósra sütve Még a hidegben vettem ezt a szép csülköt, hogy valamire, valamikor, majd jó ... |
Tovbb... |
Az utolsó medvehagymás (idén)Nemrég vendégül láttam a nagyszüleimet ebédre. Gondoltam, hogy még nem kóstolták a medvehagymát (nem nagyon próbálnak ki új dolgokat, még ha az csak újra felfedezett is), itt volt az idõ, hogy megismertessem õket vele. Nagypapám mondta, hogy õ mindig lát egy bácsit, aki árul, de fél, hogy gyöngyvirág-levelet ... |
Tovbb... |
Sült oldalas mangó-körte chutney-valNagyon szeretjük az oldalast, bár ritkán készítjük, de amikor elkészül, mindig megbánom, hogy nem készül többször. ... |
Tovbb... |
Borsos tokányNagyon szeretjük a tokányféléket, a borsos verziót azonban mostanában nem készítettem, ennek az az oka, hogy tartottam tõle, hogy a gyerekek majd nem eszik meg, mert erõs lesz nekik. Mivel ma készült más is, úgy gondoltam, megpróbálom, ha nem ízlik nekik, esznek mást...vegül aggodalmam feleslegesnek ... |
Tovbb... |
Sült ököruszály és marhanyak |
Tovbb... |
Sertéscsülök sütve-fõzve
Nem kell feltétlenül drága combsonkát venni húsvétra, az a lényeg, hogy megvásárolt hús tényleg jó minõségû legyen. A húsvéti sonka a mi kultúrkörünkben szinte minden háztartásban megjelenik az ünnep alkalmával, emiatt az elõttünk álló héten el is lepik majd az üzletek polcait a ... |
Tovbb... |
Mézes-mustáros malachúsFûszeres és izgalmas, elomlóan puha hús, sülés közben olyan, de olyan illatokat áraszt... A pácolás miatt igényel némi elõretervezést, de ezen túl sok munka nincs vele :-) ... |
Tovbb... |
Réteges töltött karaj |
Tovbb... |
Szarvaslábszár pirított kenyérkockákkalEzt az ételt még Ivóban készítettem az Erdélyi konyha munkatársainak találkozóján, februárban., Adél segítségével. Nagyon finom, különleges, igazi ünnepi fogás. Szarvaslábszár helyett természetesen borjú- vagy marhalábszárból is elkészíthetõ, bár azért nem ugyanaz lesz... |
Tovbb... |
Baconbundás szûzpecsenye tejszínes gombamártással és parmezános burgonyávalBevallom szûzpecsenyét talán 2 x ha készítettem életemben. Valahogy mindig az jutott róla eszembe, hogy hú de drága. Szombaton a piacon viszont éppen akciózva volt, így rögtön lecsaptam rá. Vittem mint valami kincset haza és már útközben elképzeltem mi készül belõle. Szemem elõtt a piac elõtt ... |
Tovbb... |
Mézes-mázas füstölt oldalasHozzávalók: 70-80 dkg füstölt oldalas; a mázhoz: 2 evõkanál méz, 2 evõkanál olaj, 1 dl paradicsomlé, 3 cikk fokhagyma, bors; ... |
Tovbb... |
Mángoldos-medvehagymás borjútekercsHozzávalók 8 szelet borjúhús 10 dkg füstölt szalonna ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Marhapörkölt bográcsban.Itt a hétvége, szikrázóan süt a nap, így aztán az ebédet is bátran készíthetjük kint a szabadban. Ilyen csodálatos idõben, pedig nincs is jobb, egy kerti bográcsozásnál, esetleg grillezésnél. Én szívesen fõzök ilyenkor kint a friss levegõn, madárcsicsergés kíséretében, és a bográcsban készült ételnek még az íze is teljesen ... |
Tovbb... |
Dijoni rakott karaj gruyére sajtos - vajas krumpliágyon, cserépbenEgyszerû, hétköznapi étel, amit a nagyszerû alapanyagok emelnek ki a hétköznapokból. Szerintem bármelyik hétköznapot ünnepnappá varázsolja. Családi étkezésünkben is vannak korszakok, van, hogy a frissensültek, van, hogy az olaszos ... |
Tovbb... |
Hagymás rostélyos szûzérmeEgyik alkalommal egy szép nagy csontos karajt vásároltunk a hentesnél, és csodás módon rajta volt egy közepes darab szûzpecsenye. A hentes nagyon kedves volt és szépen lekanyarította róla. Eltettem a fagyasztóba és vártam a megfelelõ alkalmat, hogy elkészíthessem. Tegnap finom ebéd lett belõle. Kora ... |
Tovbb... |
Sertéspörkölt erdészné módraAmit most hoztam szintén nem egy kimondottan tavaszi étel, de bármikor elkészíthetõ, és nagyon, de nagyon finom :) Hozzávalók(5 személyre): 60 dkg sertéshús, 25 dkg gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl fehérbor, 1 kápiapaprika, fél csípõspaprika, 2 paradicsom (lehet fagyasztott is vagy pótolhatjuk 1 dl paradicsomlével), 1 hagyma ... |
Tovbb... |
Mustáros sertésszûz sült hagymakarikával, serpenyõs burgonyávalEgyik nap vidékre utaztunk, és hazafelé jövet a Kutya kitalálta, hogy leveszi a vállamról a fõzés terhét azzal, hogy meghív kedvenc csárdánkba. Talán éppen azért gondolta úgy, hogy jót tesz velem, mert reggel óta mondogattam, hogy úgy kívánom a csirkemell szalagokat mandulabundában, füstölt sajtmártással. Ezt az ételt a fent említett ... |
Tovbb... |
Almás sült húsHozzávalók: 1 tárca tarja, 1ü alma cider, só, bors, kedvenc fûszerkeveréked, 3 alma (én a zöldet szeretem), 2 fej lila hagyma, 1 fej foghagyma, és bacon. ... |
Tovbb... |
Rakott karaj cserépben, barackkal - a belga gazda kedvence másképpNem elõször készítem a belga gazda kedvencét karajjal. Annyira zseniális ez a formáció - ami egyébként nem saját ötletem, hanem Boros László mesterszakácstól adaptáltam - hogy szinte felhívás keringõre, hogy többféleképpen is elkészítsem. Legutóbb jércesteak alapon készítettem: ... |
Tovbb... |
Rablóhús - magyaros pácolt sertéslapockávalTélen, nyáron nagyon szeretem a nyársonsülteket. Télen a sütõben, nyáron, grillen készítem. Mostanában inkább egzotikus nyársak kerültek terítékre: ... |
Tovbb... |
BorjúbecsináltAki kedvet kapott egy könnyû, bársonyos mártásos becsinálthoz, fogjon hozzá bátran ehhez a napjainkban kissé elfeledett ételhez. Ezúttal egy egyszerû, zöldséges, citromos, tejszínes borjúbecsináltat hoztam. Hozzávalók ... |
Tovbb... |