Az utolsó medvehagymás (idén)
sponsored links
Nemrég vendégül láttam a nagyszüleimet ebédre. Gondoltam, hogy még nem kóstolták a medvehagymát (nem nagyon próbálnak ki új dolgokat, még ha az csak újra felfedezett is), itt volt az idõ, hogy megismertessem õket vele. Nagypapám mondta, hogy õ mindig lát egy bácsit, aki árul, de fél, hogy gyöngyvirág-levelet kap, ezért sosem vesz tõle. Ilyenkor idegbajos leszek, a média állandó hisztériakeltése szinte mindenre rányomja a bélyegét?
Mindegy, hiszen legnagyobb örömömre annyira ízlett nekik az egész ebéd, hogy másnap már hívott a nagymamám, hogy vettek medvehagymát, hogy lehet ezt tartósítani. Elmondtam az olívaolajos-sós turmixolt verziót, meg a simán felszeletelve lefagyasztottat is. Nagy öröm ez egy unokának, mikor a nagymamája tanul tõle
Még van pár utolsó csokor ebbõl a zamatos növénybõl a piacon, ha eddig nem tettétek, itt az ideje, hogy mi is eltegyünk belõle!
Medvehagymás sajtkrém alatt sült tarja
Hozzávalók 4 fõre:
60 dkg sertéstarja ...