Mézes-mázas füstölt oldalas
sponsored links
Hozzávalók: 70-80 dkg füstölt oldalas;
a mázhoz: 2 evõkanál méz, 2 evõkanál olaj, 1 dl paradicsomlé, 3 cikk fokhagyma, bors;
a kukoricás rizshez: 25 dkg rizs, 1 konzervkukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ
Elkészítése: A mázhoz a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Az oldalast a csontok mentén felvágjuk és bekenjük a mázzal. Fóliával letakarjuk és 4-5 órára hûtõbe rakjuk. Ezután egy tûzálló edénybe tesszük, aláöntünk annyi vizet, hogy félig a lében legyenek, lefedjük és forró sütõben puhára pároljuk. Ha a hús ...