Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Krumplis tészta olasz módraHozzávalók:
|
Tovbb... |
Diós-almás táskákAz Astoriánál a Károly körúton van egy kis pékség, ott ettem elõször ilyet. Az ember beleharap és benne van egy egész sült alma, diótöltelékkel a közepén... Muszáj volt itthon is elkészíteni. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
A vattacukorNagy öröm volt, amikor megkaptam férjemtõl. Még nagyobb amikor végre sikerült is egy szépet elkészíteni. Aztán elkerült a polcra... Várja, hogy május legyen, eljöjjön az ideje és hogy majd egy jó kis gyerekzsúron lehessen vele örömet szerezni a lurkóknak.... Egy gyerekzsúr éke lehet...apukák addig sem unatkoznak:) Nem is drága egy édesség hurka ... |
Tovbb... |
Gyors reggelik szürke hétköznapokraReggelikrõl kifejezetten ritkán írok, pedig a legrendszeresebben reggelente szoktam összeütni valamit a konyhában, általában hétköznapokon is. Nem kell ugyanis feltétlenül sokkal több idõ egy izgalmas, nem hétköznapi szendvics összerakásához, mint egy sima szalámis zsemle elkészítéséhez. Egy érdekes reggeli után ráadásul több kedvvel ... |
Tovbb... |
ZsemleMa zsemlét sütöttem... Ugyan úgy készült mint az amit zsemle és leberkäze néven tettem közzé. Mégis eltér tõle mert az 50 dkg liszt ami kell bele ennél a zsöminél 30 dkg sima liszt és 20 dkg kenyérliszt ... |
Tovbb... |
Zöldséges marharaguFelavattam... ...az új edényemet.Sokáig volt a vágyakozásom tárgya,viszont 40 eurót nem tudtam és nem is akartam költeni rá.De hála a Tchibo üzletpolitikájának a kifutó dolgokat alaposan leértékelik,mikor megjelenik az új kollekció.Így került a tavaszzöld színû kétharmadba,a még korábbi kék pedig az eredeti ár felébe.Pedig csak színükben különböznek.A közel öt literes ûrtartalmú,kerámiabevonatos edény olyan nehéz,hogy alig bírtam az üzletben elcipelni a kasszáig.És még közben a babakocsit is tolnom kellett.De ha egy nõ valamit a fejébe vesz...A lényeg,hogy itthon van,és a kamrapolcon feszít [...] |
Tovbb... |
Mézes-mustáros sült hús kukoricás rizzselEzt a mézes-mustáros husit muszáj lesz most közzétennem. Nem azért, mert új recept vagy most próbáltam volna ki, hanem pont ellenkezõleg. Ezer éve készítem, havonta egyszer biztosan, de a fotózás mindig elmaradt, mert éhesek és türelmetlenek voltunk/vagyunk mindig. Illetve, egyszer kapkodva megörökítettem, de az eredmény nem tetszett, így nem is ... |
Tovbb... |
Dolce Vita - az én (íz)világom: Nápolyi minestroneEz a leves az egyik legkedvesebb ételem. Amikor elõször találkoztam vele életemben, nem mondhatom, hogy elsõre megtetszett. Olyan ez, mint régen volt nálunk a chokito reklámja, ami mint tudjuk, ronda volt, de finom. Ez a leves azért nem ronda, viszont nagyon-nagyon finom. Töménytelen mennyiségû zöldség, a színek kavalkádja. Mi lehetne ennél finomabb. Az ... |
Tovbb... |
Töltött galamb 2.Isteni ebédet sikerült ma megint fõznöm. Csirkelevest cérnametélttel, ezt most nem fényképeztem le, mert már számtalanszor megvan, a második fogás "töltött" galamb volt, tejfölös krumplipürével, - ami családom szerint és szerintem is - fantasztikusan finom volt. A galambokat Szüleimtõl kaptuk tegnap, felpucolva, és mert szép fiatal galambok voltak töltött galamb ... |
Tovbb... |
Narancsos krémesA krémesek továbbra is reneszánszukat élik, tetszik, nem tetszik még mindig a legnépszerûbb sütemények. Ennek az elvárásnak megfelelve és a szezonalitásnak is eleget téve elkészítettük a fûszeres-narancsos krémest. Ezt a krémest kivételesen nem tejjel készítjük, hanem vízzel és narancslével, mert a tej elfedi a gyümölcs ízeket, míg a víz-narancslé-narancs szörp ... |
Tovbb... |
Pita |
Tovbb... |
Céklás hummuszA január témája úgy gondoltam, hogy a színpompás téli ételek lesznek. Ez a recept Hugh könyvébõl van, aki szereti a céklát, annak bátran ajánlom. A kép sajnos már este készült, így a színei nem adják teljesen vissza a kence vibráló színét. Kenyérre ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel.Tavaly indítottam el a hétvégi receptajánlót, és akkor még nem is gondoltam, hogy ilyen nagy érdeklõdés övezi majd. Többen is jelezték, hogy tetszik nekik, sõt olyan leveleket, és kommenteket is kaptam szép számmal, hogy egy-egy recept el is ... |
Tovbb... |
Szilveszteri bõrös sertéssült |
Tovbb... |
PÉNZES LEVESHogy honnan az elnevezés? A 4 éves Bencém közölte Velem, hogy: ... |
Tovbb... |
kell a kontrollValahogy karácsony óta nem sikerül visszarázódnom a régi kerékvágásba. Pedig nem is zabáltam karácsonykor, sõt tartottam magam a tervhez, miszerint nem hízok. Na most kb. 2 hete nem megy a diéta, a súlytartás ok, de én még fogyni szeretnék és ahhoz nem ... |
Tovbb... |
Salzburgi galuskaEzt a Stahl receptet most elõször próbáltam ki, isteni finom, habkönnyû kis desszert. Igazából magában is tökéletes, de Aranyember kedvéért egy kis karamell öntettel is felturbóztam. Ez az öntet a sticky toffee pudding öntete is, csak most kevesebb ... |
Tovbb... |
Mit kezdjünk a lapos camemberttel?Ilyen hegy, olyan hegység, egy president, csak ízük volna, de az nincs. Érdektelen bársonyos trappisták, semmi közük egy alapos, lesbõl támadó camemberthez. A szabályozásba mégis beleférnek, és néha a kosárba, hûtõbe is kerül belõlük. Mit lehet ... |
Tovbb... |
Rózsaborsos borjútokányNa, eddig tartott a húsmentes idõszak, húst követelt a banda! A borjúból, most pörkölt készült. Az elõzõ bejegyzésnél használt, krumpli golyók is nagyon megtetszettek, így kénytelen ... |
Tovbb... |
Burgonyás lángos/szárított élesztõvel/Hozzávalók: 1/2 kg sima liszt, 20 dkg. burgonya, 1 db tojás, 1 csomag szárított élesztõ, só.Olaj a sütéshez. Elkészítése: ... |
Tovbb... |
Levendulás briósEgy régebbi vaníliás briós mintájára készítettem ezeket a levendulás briósokat. Különlegességük abban rejlik, hogy ízesítésükhöz nem sima kristálycukrot, hanem levendulás kristálycukrot használtam. Meg persze abban voltak még különlegesek, hogy ... |
Tovbb... |
Sütõtökkocka reformosanIgaz tegnapra ígértem ezt a receptet,de volt egy maratoni csevegésem Csengével és annyira belemerültünk az izgis témákba,hogy nem maradt idõm feltenni,de azért remélem valahogy kibírtátok nélkülem!:) A süti receptjét itt találtam: szellemafazekban .Jó kis blog,nézzétek meg mindenképpen!Jófajta és izgalmas ... |
Tovbb... |
Na ugye, hogy ugye! |
Tovbb... |
BüszkeségemNagyon sokat gondolkoztam, hogy megírjam vagy ne ezt a bejegyzést, mivel bejglit szinte mindenki sütött az Ünnepekre,és semmi újat nem lehet már bemutatni vele.Nekem mégis újdonság, mert életemben elõször sütöttem bejglit.Valahogy mindig úgy jött össze, hogy Anyósomék készítették el, nekem meg csak annyi dolgom maradt vele hogy hazaszállítsam és ... |
Tovbb... |
Ti mit reggeliztek?Tudom: van aki semmit. Párom is ilyen. Én viszont nem tudok elindulni itthonról reggeli nélkül. Nem kell nagy reggelire gondolni, csak pár falat és máris indul a nap. Állandóan az egészséges táplálkozásról regélek, gondoltam megmutatom, hogy az ... |
Tovbb... |
Citromcirok Cymbopogon citratus LemongrassAz indiai konyhán kívül, egyik legjellegzetesebb fûszere a thai, és a vietnami ételeknek. Az Ázsiai országokban mindenhol termesztik és használják fûszerként és egyben gyógyszerként. A gasztronómiában frissen, szárítva, és porítva ... |
Tovbb... |
Recept: KaszinótojásHozzávalók
|
Tovbb... |
Szilveszter volt,már jócskán elmúlt, de mivel még mindig "új"-nak tekinthetõ az év, még egyszer boldog új évet kívánok! És egyúttal megköszönöm a jókívánságokat, mindig jól jön :) Nem számolok be most részletesen a szilveszteri menürõl, túl hosszú lenne, azt ... |
Tovbb... |
Csak úgy...Teakert beindította a fantáziámat. Szörnyû ez a nõ, folyton belemászik az ember féltve õrzött, kis édes titkaiba! :D Félcsuklóval lazán beposztolta kedvenc gyerekkori nyalánkságomat, a túrógombóc morzsát tejföllel! :) Odáig fajult ez nálam, hogy amikor már ügyes nagylányként kezelhettem a gázt, akkor anyámnak kifogyhatatlan ... |
Tovbb... |
Régi kedvenc diétásra hangolvaVan itt ez a nagy kedvencünk, a majorannás májragu almás palacsintával, amit ritkán készítek, mert hosszú idõ elmegy a máj lelkiismereti kóserítésével, de ha már azon túljutok, mindig örülök, hogy ezt az ételt választottam. Mindenki szereti, még én is, pedig a belsõségeket illetõen rendkívül finnyás ... |
Tovbb... |
Nyelv citromos mustármártásban spenótos krumplipürével
Rákattantam a különbözõ krumplipürék elkészítésére, így újabban ebédre különbözõ színû és ízû krumplipürét készítek . Ez az ebéd nálunk befutó volt, hiszen elég nagy adagot készítettem, mégis gyorsan ... |
Tovbb... |
Mézes-mustáros csirkeNincs összehasonlítási alapom, vajon milyen lehet az a fajta mézes-mustáros, amit az egyszeri kisfiú anyukája készített a reklámban (mindenki õt irigyelte...) - de látatlanban mondom, hogy ez annál sokkal, de sokkal ... |
Tovbb... |
Lila krumpliEz bizony ilyen... Lila. Nem kicsit, nagyon lila. Nem, nem azért vettem meg, mert nem tudtam tovább élni anélkül, hogy ne egyek lila krumplit, hanem azért, mert viszonylag jó áron jutottam hozzá.. és nagyon kíváncsi voltam, hogy ... |
Tovbb... |
Blog születésnapMindenkinál látom, h most 2 v 3 éves a blogja. Az az igazság, h ahonnét indultak a blogjaim, az most lenne 5 éves. :) Csak a jobb átláthatóság reményében - amit nagyon jól tettem - szétszedtem. :) Szóval, 5 éve ismerkedem a neten, Veletek! Itt szeretném megköszönni, Eszternek, h anno 2006 decemberében nógatott, ugyan már vessem "papírra" a ... |
Tovbb... |
Szatmári szilvás bonbonAz aszalt szilva a gyengém. Amikor tervezgettem, hogy milyen bonbonokat készítsek, tudtam, ez az alapanyag biztosan nem fog kimaradni. Az ízesítés bevallom nem XIX. századi, a 2008-as ország tortája, a ... |
Tovbb... |
{vegetáriánus, vegán} Egyszerû tofulevesMegígértem, hogy az új évben figyelek arra, hogy sok növényi alapú ételt egyek. Többek között ezért is szemeltem ki ezt a levest. No, meg azért is, mert a tofulevesekhez kedves emlékek fûznek, bár azokban más jellegû alapanyagok (is) voltak. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |