Hétvégi receptajánló!!! Pulykamell gombás-áfonyás töltelékkel.
sponsored links
Tavaly indítottam el a hétvégi receptajánlót, és akkor még nem is gondoltam, hogy ilyen nagy érdeklõdés övezi majd. Többen is jelezték, hogy tetszik nekik, sõt olyan leveleket, és kommenteket is kaptam szép számmal, hogy egy-egy recept el is készült a családok nagy megelégedésére. Ezúton is szeretném megköszönni ezeket a visszajelzéseket, és bevallom nagyon jólestek. Így aztán nem is volt kétséges számomra, hogy az idei évben is folytatom a hétvégi ajánlóimat, ötleteket adva minden kedves látogatómnak a hétvégi ebéd elkészítéséhez. Ezt a töltött pulykamellet még karácsonyra készítettem. Mivel az ünnepekre gyümölccsel töltött pulykamell minden évben készül, (tavaly pl. aszalt szilvával, sonkába tekerve) így idén sem szakítottam ezzel a hagyománnyal, csak most a tölteléket kicsit másképpen készítettem el. A gomba-bacon-áfonya és a fûszerek együttese remekül illett a húshoz. A rövid sütési idõnek köszönhetõen a hús nem száradt ki, és a töltelék is kellõen szaftos maradt. Köretként én krumplipürét kínáltam, de ez ízlés szerint választható. Igaz az ünnepeknek már vége, de attól még a hétvégi asztalra is bátran merem ajánlani mindenkinek.
Hozzávalók:
szeletelt pulykamell
szeletelt bacon
kockázott bacon (én felkockázva veszem)
gomba
vöröshagyma
vörös áfonya
pici fehérbor
petrezselyemzöld
só
ételízesítõ
õrölt bors ...