Szilveszteri bõrös sertéssült
sponsored links
Az utolsó recept az év végi ünnepeket illetõen. Ez az az étel, ami soha nem szokott felkerülni a blogra, mert mindig irtó rossz képeket lövök hozzá - ezt a szokásomat úgy tûnik, már megtartom. :P Most egy combocska volt az áldozat, amihez köretként hagymás tört krumplit, pezsgõs (fehér) káposztát és lencsesalátát készítettem. A desszert képviselõfánk volt és ezzel ki is merült a "nagy" szilveszteri menü, bár máskor sem szoktam ennél jobban túlbonyolítani. :)
A comb szép, majdnem 2 kilós darabka volt. A szilvesztert megelõzõ délután lemostam, papírtörlõvel leitattam róla a vizet és a húsos felét bedörzsöltem, szárított fûszerekkel elkevert, durva tengeri sóval. Ezután szorosan zacskóba csomagoltam és betettem egy éjszakára a hûtõbe.
Másnap délelõtt kivettem a hûtõbõl és hagytam, hogy felvegye a kinti klímát. Ezután kicsomagoltam, leöblítettem, újra szárazra törölgettem és most már csak - továbbra is durva szemû - sóval megszórtam (még mindig csak a húsos felét).
Az elõzetesen beáztatott cseréptálat vékonyan kikentem zsírral, rátettem bõrével felfelé a húst, majd a bõrt bevágtam. Mivel ezen a télen még nem volt alkalmuk a fûszernövényeimnek megfagyni, így most a kertbõl tudtam friss zöldeket szedni hozzá, ezeket pakoltam a hús alá, mellé, köré..., majd a hús tetejére egy kevés zsírt téve, a tálat lefedve betoltam a ...