Narancsos krémes
sponsored links
A krémesek továbbra is reneszánszukat élik, tetszik, nem tetszik még mindig a legnépszerûbb sütemények. Ennek az elvárásnak megfelelve és a szezonalitásnak is eleget téve elkészítettük a fûszeres-narancsos krémest. Ezt a krémest kivételesen nem tejjel készítjük, hanem vízzel és narancslével, mert a tej elfedi a gyümölcs ízeket, míg a víz-narancslé-narancs szörp kombóval intenzívebb, frissebb gyümölcs ízt érhetünk el. Ennek ellenére, ha krémesebb textúrát szeretnénk elérni készíthetjük tejjel is. A másik eltérés a hagyományostól a tojásfehérjepor alkalmazása, melyet mostanában elõszeretettel használunk, mert a gyümölcs arányát és ennél fogva az ízét, így még inkább tudjuk fokozni.
Vajas tészta
Alap tészta(forteig)
Vaj 0,02
Liszt 0,20
Só 0,004
Ecet 10% 0,004 ...