Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Bonbonok, pralinék
sponsored links
Tiramisu trüffel (SAD 7.)Katuci, a SAD 7. fordulójának háziasszonya a kiírásában arra buzdított, hogy gondoljunk újra, öltöztessünk új ruhába nagy klasszikusokat. Mondanom sem kell, hogy testhez állónak éreztem a témát, ugyanis már többször alakítottam bonbonná klasszikus édességeket: például a dobos tortát, a rákóczi túróst, a zserbót, a feketeerdei tortát. Most ... |
Tovbb... |
Barackpálinkás bonbonAbszolút alaprecept, egy sima ízesített étcsokiganache. Mégis úgy gondolom, érdemes megosztanom, mert úgy érzem (és a fõkóstolóim is), hogy nagyon eltaláltam benne az arányokat! A titok, hogy kombinálom az átpasszírozott sárgabaracklekvárt a barackpálinkával, így a lekvár prímán ráerõsít a pálinka ... |
Tovbb... |
Gyömbéres-meggyes bonbon a csokoládé világnap tiszteletéreBoldog csokinapot mindenkinek! No, ha már így szóba került a csokoládé, hozok is egy kb. egy hópapja készült bonbont Nektek (nehogy azt higgyétek, hogy 40 fokban bonbonozgatok). Flórának készült egyebek mellett, még az epres receptverseny kapcsán. A külsejét Vianne gyönyörû bonbonja ihlette, annyira ... |
Tovbb... |
Epres-pisztáciapralinés bonbon |
Tovbb... |
Epres jégkrém bonbon...vagy jégkrém tallér, hisz elég nagy. :) Talán még lehet is epret kapni itt-ott.
Igazából a már bevált epres fagylaltot feleztem és töltöttem a csokoládéhüvelybe. Ritkán használom ezt a formát, mert az átlaghoz képest több csokoládéval kell dolgozni, de azért ... |
Tovbb... |
Aszalt szilvás-marcipános bonbonNem egészen aktuális, sõt... :-) A marcipánról és az aszalt dolgokról inkább a Karácsony jut az eszembe, de nincs mit tenni, egyes fényképek csak lapulnak és lapulnak. :-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Málnapálinkás bonbon (folyékony töltelékkel)Újabb alkoholos töltelékû bonbon, ezúttal málnapálinkával. Maradtam a kész trüffelhüvelyeknél, így a végén liofilizált málnaporba tudtam hempergetni a golyókat, ami szuperül passzolt a málnapáleszhez. Egy fontos különbség: most nem Wybauw receptje szerint ... |
Tovbb... |
Mojito mousse bonbonA kedvenc koktélom a mojito! Imádom a mentát. Sokáig agyaltam, hogy miként lehetne elkészíteni bonbon formában. Elõször folyék
Hozzávalók: (18 db) ... |
Tovbb... |
Eper-paradicsom bonbonNoémi, a Mandulasarok blog írója és merészebbnél merészebb ételkreációk alkotója jegyezte meg nemrég a Facebook-on, hogy kéne csinálnom paradicsomos bonbont, ha már Praliné Paradicsom a blog neve. Milyen igaza volt! Úgyhogy el is indult az a bizonyos vezérhangya. ... |
Tovbb... |
Epres-rebarbarás bonbonNa most aztán szezonális leszek, de nagyon! Már ha egyáltalán szezonja van most a bonbonoknak... na de miért ne lenne, hiszen akkor mikor ehetnénk epres-rebarbarás bonbont? Ebben a bonbonban használtam fel többféleképpen a legutóbbi posztban ... |
Tovbb... |
Fekete-fehér trüffelgolyókVillámgyorsan, forma nélkül elkészíthetõ csokoládés finomság. Ezerféle variációja létezik, én most egyet mutatok. Hozzávalók: 50 ml tejszín (állati, 30%-os zsírtartalmú) ... |
Tovbb... |
Banán-karamell bonbonEgy ideje szerettem volna már elkészíteni ezt a bonbont. Fõleg a banán ganache miatt. A karamellréteg pedig balzsamecetes, pontosabban nálunk fehérborecetes. Picit féltünk tõle, de tökéletes párosítás. :) |
Tovbb... |
Cukormentes narancsos trüffelgolyóKarácsonykor mikor Praliné Zsuzsi hatására elkapott a bonbon láz akkor csináltam már ilyen trüffelt a bonbonkák mellett. Egyik ismét eszembe jutott,hogy kellene csinálni.Tegnap meg is tettem:-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Bodzás bonbon - 49. VKFA bodzás bonbon egy hirtelen ötlet szülötte. Egyik reggel májusban, amikor otthon voltam, anya éppen bodzaszörpöt kezdett csinálni, én meg gyorsan elvettem egy virágtányérnyi bodzát bonbonhoz. A bodza-ízt a fûszernövényeknél már jól bevált infúziós, azaz áztatós módszerrel nyertem ki, és egy kevés citromlével párosítottam. Kellemesen ... |
Tovbb... |
Kókuszos bonbonMikor elkészítettem a kókuszdió süteményt, annyira ízlett a fehér tölteléke, hogy elhatároztam ezt bonbonba is kifogom próbálni. Ezúttal egy nagyon kedves lánynak, Katának készítettem, aki sokat segített nekem :) Remélem ízlett ki...
Kókuszos bonbon ... |
Tovbb... |
Whiskys dulce de leche bonbonNos a mi konyhánkban is készült dulce de leche krém, avagy karamellizált tejkrém, amit természetesen bonbonba szerettem volna tenni. Praliné Zsuzsi említette, hogy bolondítsuk meg whiskyvel, mert õ már próbálta, és hát ez meg is történt. Mi is eléggé megbolondultunk, nem csak a krém. :) Én szinte nem is ettem belõle...elég ütõs. :) Zsuzsi whiskys ... |
Tovbb... |
Baileys-zel töltött bonbon (vigyázat, folyik!!)Egyik kedvenc bonbonos könyvemben, Wybauw Fine chocolates, great experience címû mûvében van egy tojáslikõrös recept, amit még Húsvét táján ki akartam próbálni, csak tojáslikõr helyett Baileys-zel. Mivel a könyv Németországban maradt, így Emõke tojáslikõrös verzióját csekkoltam gyorsan - és milyen jól tettem! Emõke ugyanis a receptje ... |
Tovbb... |
Júniusi gasztro programajánlóJúnius nem kímél bennünket, lesznek gasztro programok bõven! Összegyûjtöttük nektek egy csokorba, hogy legyen mibõl válogatni! - Többek között lesz még 3 óránk (Keserédes csokigyár - június 2., Alap késtechnika - június 2., Sushi workshop - június 8.), ezeken kívül pedig egy meglepetéssel is készülünk, amely egy nagyobb ... |
Tovbb... |
Eper-ibolya bonbonMég a Patricius Borház Fagyosszentek engesztelése rendezvényén kóstoltam meg Vivi epres-ibolyás bonbonját, amelyet a Patricius Sárgamuskotály borhoz készített. Nagyon bejött az ízpárosítás, így amikor egy nagyon kedves virtuális ismerõsömtõl, Anditól ibolyaszirupot kaptam ajándékba, rögtön tudtam, hogy Vivi receptjét fogom elkészíteni. Kicsit az ... |
Tovbb... |
Diópralinés-rozmaringos bonbonA dió és a rozmaring klasszikus páros, és nem véletlenül: nagyon jól harmonizálnak egymással. Én most réteges bonbonba álmodtam a két ízt: ropogós diópraliné és friss rozmaringgal fûszerezett, lágy tejcsokiréteg alkotja a bonbont. A legnagyobb meglepetésemre az egyébként többségében konzervatív bonbonízlésû családom minden ... |
Tovbb... |
Bon-bon-bon-bon! - PralinéMár régen megvoltak a bonbonformák, és a maghõmérõ, de egyszerûen nem tudtam rászánni magam, meg persze ehhez idõ is kell, nyugalommal! Tehát egy "Anya pisi lesz!", 'Anya éhes vagyok!" felkiáltásokkal rohangáló gyerek mellett ez ... |
Tovbb... |
Diós bonbon, eperlekvárral és meggylikõrrel + Megjött a nyereményem Petrától!Ezt a bonbont készítettem Anyukámnak Anyák napjára és a keresztlányomnak egy kis plusz ballagási ajándéknak. :) Nagyon könnyen összeállítható, és, ha édességre vágyunk, nem olyan nagy bûn pár darabot eltüntetni. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Kávé-Baileys bonbonTuti páros a kesernyés kávé és a krémes, alkoholos Baileys fehércsoki-krémbe rejtve. Ehetjük kávé mellé, elõtt és után, vagy éppen helyette :) Igazából ez a bonbon a "kabáthoz a gomb" esete volt: Húsvét elõtt a Food-Packnél vásárolva megláttam ezt a transzferfóliát, és már csak valamilyen kávés tölteléket kellett ... |
Tovbb... |
Narancs-marcipán bonbonEz a bonbon sem kifejezetten a recept miatt kerül fel, hiszen van már narancsos-marcipános bonbon a blogon, meg aztán nem nagy ördöngösség. Inkább csak azért, hogy mennyire nem mindegy, milyen alapanyagokkal dolgozunk. Mennyire megváltoztatja az összehatást, ha valami nagyon extra kerül bele. Ilyen volt ez a bonbon is. A marcipánba ... |
Tovbb... |
Cukormentes epres-marcipános praliné.... valamint vércukormérõ nyerési lehetõség!!!! :))) Ugyanis 2 recepttel neveztem be a Tartsd a szintet diabetikus receptversenybe.
A feltételek még egyszer röviden:
|
Tovbb... |
Zserbon újratöltveMég a Patricius Borház játékára készítettem egy bonbonba öntött zserbót, azaz zserbont, akkor egy kis chilivel is megbolondítottam, hogy kellemes kontrasztot adjon az aszúhoz, amihez borfalatnak készítettem. Most elkészült egy újabb, klasszikusabb, "zserbósabb" verziója: elhagytam a chilit, és a réteges zserbóhoz akartam a formát ... |
Tovbb... |
Vodkamálna bonbonRendszeresen készítem a klasszikus, fondantos konyakmeggyet polikarbonát formában, a családom nagy örömére. Posztot feleslegesnek tartok írni róla, hiszen Emõke nagyon alaposan, fázisfotókkal leírta a technikát. Viszont szöget ütött a fejembe, hogy nem lehetne-e más gyümölccsel is folyós alkoholos bonbont csinálni a ... |
Tovbb... |
Céklás-mákos bonbonLakik a messzi Svájcban egy bloggerina, aki él-hal a cékláért és a mákért. Olyan dolgokat hoz össze egy ételben, amikre földi halandó még álmában sem gondol. Õ Chriesi, a mandulasarok blog szerzõje. Nagyon szeretem a receptjeit, többek között õ "tanított meg" macaront sütni, de neki köszönhetem azt is, hogy a céklát és a mákot ... |
Tovbb... |
Szeder & Guinness trüffelA szeder & Guinness bonbonnál nagyon bejött ez az ízkombináció, amit még William Curley feketeribizli & Guinness párosa ihletett, így most kipróbáltam trüffel formájában is. Semmi túlbonyolítás, csak egy kis szederpüré, Guinness és aromás étcsokoládé egy kis liofilizált áfonyaporban meghempergetve, ami tökéletesen illeszkedik a ... |
Tovbb... |
Sósmogyoró praliné & karamell bonbonA mogyoró- és a diópraliné sikere után a sós földimogyoró is áldozatul esett pralinékészítõ mániámnak. Mert ugye a sósmogyi karamellizálva csak nem lehet rossz... ráadásul megfejeltem a tejcsokival kevert sósmogyoró-pralinét egy réteg sós karamellával... tuti páros, az biztos! ... |
Tovbb... |
Snickers bonbonA másik nevezésem a SAD-ra ez a bonbon. A Snickers szelet hozzávalóit csökkentettem kb. a tizedére, és így született meg ez a finomság. Karamellás, mert szeretem.:) ... |
Tovbb... |
Karamellás trüffel pisztáciagrillázsba burkolva - SAD 5.Az SAD 5. fordulójának témája a karamell, ami azt hiszem sokunknál közkedvelt alapanyag, így nálam is. Nagy örömmel fogadtam a mostani kiírást, és amint tudtam, bele is mélyedtem a témába. Eredetileg mást is szerettem volna készíteni, de végül csak ezekre a golyóbisokra volt idõm, energiám ... |
Tovbb... |
Bonbonok Györgyinek
Úgy kezdõdött, hogy feltettem a
kérdést az én kis húgocskámnak: „Mit szeretnél névnapodra?” „Nekem az is elég, ha veszel
egy doboz bonbont.” „Kizárt dolog. Én nem VESZEK bonbont. Inkább adom az
alapanyagot, együtt elkészítjük, a termést pedig viheted.” Nagyon megörült,
mert már korábban jelezte, hogy szeretné megtanulni a bonbonozás ... |
Tovbb... |
Rozés-rózsaborsos málnahabbal töltött bonbonÉletem elsõ rozéját egy családi kirándulás alkalmával ittam Villányban, jól emlékszem rá, egy Tiffán-féle kékfrankos rozé volt némi szénsavval felturbózva. Azóta vagyok feltétlen rajongója a száraz rozé boroknak: egy-két pohár hideg száraz rozé istenien felüdít egy nyári estén, szuper egy könnyû vacsora mellé vagy éjszakába nyúló ... |
Tovbb... |
Édesköményes bonbon iszákos meggyelNem is tudtam magamról, hogy így szeretem az édesköményt, míg Vianne meg nem ajándékozott egy csoda finom Rózsavölgyi csokoládéval (kandírozott, pálinkába áztatott kakaóbab-töretes étcsokoládé édesköménnyel) . Valami elképesztõen finom, tökéletes az egyensúly benne. Mentem is édeskömény magot venni, hogy valami hasonló ízvilágot varázsoljak a ... |
Tovbb... |
Áfonyás-pisztáciamarcipános kockákNagy kedvencem lett mostanában az áfonya, így jött az ötlet, hogy kétrétegû kockában is kipróbálom, méghozzá ropogós pisztáciamarcipánnal párosítva. Nemcsak ízben, színben is ütõs kombináció lett, nem érdemes egészben bekapni, gyönyörködni kell a keresztmetszet lila-zöld színeiben! A pisztáciamarcipánt is én ... |
Tovbb... |