Rozés-rózsaborsos málnahabbal töltött bonbon
sponsored links
Életem elsõ rozéját egy családi kirándulás alkalmával ittam Villányban, jól emlékszem rá, egy Tiffán-féle kékfrankos rozé volt némi szénsavval felturbózva. Azóta vagyok feltétlen rajongója a száraz rozé boroknak: egy-két pohár hideg száraz rozé istenien felüdít egy nyári estén, szuper egy könnyû vacsora mellé vagy éjszakába nyúló beszélgetésekhez a csillagos ég alatt.
A Rosalia játékra bonbonnal készültem a rozé mellé (mi mással?). Azt szerettem volna, hogy a bonbonom olyan legyen, mint egy jó rozé: könnyû, gyümölcsös, üdítõ, semmiképpen sem túlbonyolított. Így egy levegõs, hiperkönnyû málnahabra esett a választásom (a már készített banánhabból kiindulva), amelyhez száraz rozét adtam és csipetnyi rózsaborssal fûszereztem. A habot hajszálvékony fehércsokiburok foglalja keretbe, amelyen a rózsaszín márványos minta a rozék színvilágát idézi fel. Tökéletes nass például egy pohár Dúzsi- vagy Frittmann-féle kékfrankos rozé mellé!
Hozzávalók 24 darabhoz: ...