Epres-pisztáciapralinés bonbon
sponsored links
Ebben a bonbonban az eper-pisztácia párost teszteltem, mit ne mondjak, jelesre vizsgázott! Egy réteg vajas ganache, amely az intenzív gyümölcsös ízét az eperbõr-daraboknak köszönheti, és egy réteg ropogós pisztáciapraliné, ami ugyanúgy készült, mint a mogyorós és diós testvérei.
A díszítés színezett kakaóvajjal készült, "fröcskölõs" módszerrel - bár gondolom, ez nem éppen szakkifejezés! Summa summárum: ismét kiderült, hogy a piros pöttyös az igazi! :)
Ja, és ma van a csoki világnapja, úgyhogy egyetek csokit!
Ja, és ma van a csoki világnapja, úgyhogy egyetek csokit!
Hozzávalók 21 darabhoz:
Vajas ganache:
- 2 dkg puha vaj
- 4 dkg fehér csokoládé
- 1 tk. finomra aprított eperbõr (vagy liofilizált eper, vagy 1 tk. eperlekvár, de akkor ennyivel kevesebb vaj kell)
Pisztáciapraliné:
- 4 dkg sótlan, pörkölt pisztácia
- 2 dkg cukor
- 1 kk. magolaj (nálam dióolaj) ...