Eper-paradicsom bonbon
sponsored links
Noémi, a Mandulasarok blog írója és merészebbnél merészebb ételkreációk alkotója jegyezte meg nemrég a Facebook-on, hogy kéne csinálnom paradicsomos bonbont, ha már Praliné Paradicsom a blog neve. Milyen igaza volt! Úgyhogy el is indult az a bizonyos vezérhangya.
Korábban ettem már narancsos-paradicsomos bonbont (Naradicsom a neve) a Rózsavölgyinél, az is nagyon ízlett, de én mégsem a narancsot választottam a paradicsom társául, hanem az epert, ha már úgyis szezonja van. Sõt, a guglin kutakodva is megerõsítést nyertem, hogy a paradicsom és az eper prímán passzol - bár alapvetõen kevés receptet találtam ezzel a párossal. A végsõ lökést a Nõk Lapja egyik száma adta, ahol Ízbolygó Tünde epres-paradicsomos jégkrémet készített (NL 2012. május 23., 36. o.).
Tehát az alapötlet megvolt, már csak a részletek hiányoztak. A ganache-hoz tejcsokoládét használtam, a burok étcsokiból készült. Pirosra színezett kakaóvajjal pöttyöztem a burkot, de ez sajnos nem igazán jön át, inkább narancssárgás színt kellett volna választanom.
Ja, és milyen lett? Nálam az eper-pari simán átment a teszten, mindkét íz érzõdik, az eper kap egy friss-üde "zöld" árnyalatot a paradicsomtól. Próbáljátok ki!
Hozzávalók 15 darabhoz:
Ganache:
- 6 dkg tejcsokoládé
- 1 marék eper
- 1 nagyobb paradicsom ...