Tiramisu trüffel (SAD 7.)
sponsored links
Katuci, a SAD 7. fordulójának háziasszonya a kiírásában arra buzdított, hogy gondoljunk újra, öltöztessünk új ruhába nagy klasszikusokat. Mondanom sem kell, hogy testhez állónak éreztem a témát, ugyanis már többször alakítottam bonbonná klasszikus édességeket: például a dobos tortát, a rákóczi túróst, a zserbót, a feketeerdei tortát. Most egy olasz klasszikusra, a tiramisura esett a választásom, ezt alakítottam trüffellé. A bonbon gerincét egy kávés-amarettós fehércsoki-ganache adja, amelyet étcsokiba mártottam, majd házilag készített amaretti keksz morzsában hempergettem meg. Mit szóltok a tiramisu új ruhájához?
Én az amaretti kekszet elõre elkészítettem, ehhez Mamma receptjét vettem alapul.
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
- 1 tojásfehérje
- 125 gr darált mandula + 25 gr darált keserûmandula* ...