Eper-ibolya bonbon
sponsored links
Még a Patricius Borház Fagyosszentek engesztelése rendezvényén kóstoltam meg Vivi epres-ibolyás bonbonját, amelyet a Patricius Sárgamuskotály borhoz készített. Nagyon bejött az ízpárosítás, így amikor egy nagyon kedves virtuális ismerõsömtõl, Anditól ibolyaszirupot kaptam ajándékba, rögtön tudtam, hogy Vivi receptjét fogom elkészíteni. Kicsit az arányokon változtattam (nekem szirupom volt, amibõl több kell, mint a Vivi által használt ibolyaesszenciából), illetve fehércsoki-burok helyett étcsokihüvelybe került a töltelék. A díszítésnél pedig tovább kísérleteztem a színezett kakaóvajjal: a minták az eper és az ibolya színét adják vissza.
Hozzávalók 28 darabhoz:
Ganache:
- 10 dkg étcsokoládé
- 0,6 dl habtejszín
- 0,4 dl eperpüré (beforralt, átpasszírozott eper)
- 4 kk. ibolyaszirup ...