Málnapálinkás bonbon (folyékony töltelékkel)
sponsored links
Újabb alkoholos töltelékû bonbon, ezúttal málnapálinkával. Maradtam a kész trüffelhüvelyeknél, így a végén liofilizált málnaporba tudtam hempergetni a golyókat, ami szuperül passzolt a málnapáleszhez.
Egy fontos különbség: most nem Wybauw receptje szerint készítettem el az alkoholos cukorszirupot (mint a két rumos töltelékû bonbonnál itt és itt), hanem Greweling receptje alapján, aminek az a nagy elõnye, hogy semmilyen extra hozzávalót sem igényel (Wybauw receptjével ellentétben): csak vízre, cukorra és kb. 40 fokos alkoholra van szükség. Ez a szirup viszont nem kristályosodott ki, úgyhogy itt kipróbáltam az elõzõ posztban leírt kakaóvajas módszert, ami nagyszerûen mûködik!
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
Alkoholos cukorszirup:
- 74 gr cukor
- 26 gr víz
- 30 gr málnapálinka (40 fokos; helyette mehet vodka is, amiben 2-3 hétig málnát áztattunk pl. vodkamálnához)
- 12 db trüffelhüvely (nálam fehér csokiból, de éttel is finom lehet) ...