Baileys-zel töltött bonbon (vigyázat, folyik!!)
sponsored links
Egyik kedvenc bonbonos könyvemben, Wybauw Fine chocolates, great experience címû mûvében van egy tojáslikõrös recept, amit még Húsvét táján ki akartam próbálni, csak tojáslikõr helyett Baileys-zel. Mivel a könyv Németországban maradt, így Emõke tojáslikõrös verzióját csekkoltam gyorsan - és milyen jól tettem! Emõke ugyanis a receptje alapján a Wybauw-nál található vaj mennyiségének csak a harmadát használta, így egy folyós állagú likõrös bonbon született a Wybauw-nál látható szilárd töltelékû helyett. Én egy kicsit csökkentettem a Baileys mennyiségén, szerintem az picit hígabb, mint a tojáslikõr. Így is egy éjszakán keresztül a hûtõben pihent a forma, és épphogy le lehetett zárni, de megérte, mert gyakorlatilag olyan, mintha folyékony Baileys-zel töltött bonbont ennénk!
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 2 dkg puha vaj*
- 4 dkg fondantmassza** ...