Barackpálinkás bonbon
sponsored links
Abszolút alaprecept, egy sima ízesített étcsokiganache. Mégis úgy gondolom, érdemes megosztanom, mert úgy érzem (és a fõkóstolóim is), hogy nagyon eltaláltam benne az arányokat! A titok, hogy kombinálom az átpasszírozott sárgabaracklekvárt a barackpálinkával, így a lekvár prímán ráerõsít a pálinka gyümölcsös aromáira. Lehet formában vagy forma nélkül is készíteni, illetve baracklekvár helyett szezonban használhatunk frissen készített sárgabarackpürét (turmixolva, picit beforralva és átpasszírozva)!
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 8 dkg étcsokoládé (60% nálam)
- 0,6 dl átpasszírozott baracklekvár (hígabb lekvár jó hozzá) vagy sárgabarackpüré
- 2 ek. habtejszín
- 3 tk. vaj
- 2 ek. barackpálinka ...