Zserbon újratöltve
sponsored links
Még a Patricius Borház játékára készítettem egy bonbonba öntött zserbót, azaz zserbont, akkor egy kis chilivel is megbolondítottam, hogy kellemes kontrasztot adjon az aszúhoz, amihez borfalatnak készítettem. Most elkészült egy újabb, klasszikusabb, "zserbósabb" verziója: elhagytam a chilit, és a réteges zserbóhoz akartam a formát közelíteni, így rétegeztem a diópralinét és a sárgabarackos-pálinkás étcsokiganache-t hatszor krémeskeretben. A kockák így egészen hasonlítanak az "igazi" zserbóra, de mégis meglepõen más, valahogy koncentráltabb zserbóélményt ad, ahogy beleharapáskor a ropogós praliné és a krémes ganache váltakozik.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 5 dkg diópraliné
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 tk. porított kakaóvaj (elhagyható)
- 2-3 ek. hígabb sárgabaracklekvár
- 5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalommal) ...