Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Péksütemények
sponsored links
Sós tökmagkrémes és édes földimogyorós grissiniA grissini tulajdonképpen egy hosszúkás kenyérrúd, melyet olasz éttermekben, boltokban vagy manapság olykor már sarki abc-kben is kaphatunk. Üdvözlõfalatként vagy nassolnivalóként önmagában, de mártásokba tunkolva is ideális (ld. dip-paletta kecskesajtos grissinivel). Otthoni, azaz házi elkészítésére alapjában véve kétféle receptet ismerek: az egyik élesztõs kelt, míg a másik ... |
Tovbb... |
Zsömle kelesztés nélkül, fél óra alattA lelki béke a megváltozott hozzáállásból származik, nem pedig a megváltozott körülményekbõl. (Andrew Matthews) Ez sem újdonság, inkább ezt is ötletadónak teszem csak fel. Tegnap nem volt kedvünk lemenni boltba az egész napos ... |
Tovbb... |
Túrós táska - U1
Szembe jött velem egy plakáton valahol a túrós táska. Belém is hasított a gondolat, hogy a túrót - amivel ma mindenfélét gondoltam kezdeni, de el is vetettem minden ötletemet - hogyan fogom felhasználni. |
Tovbb... |
Scone (édes zsemle)Amikor a piacon megláttam az idei elsõ, hazai epret, lelki szemeim elõtt azonnal megjelent egy tejszínnel, eperrel vastagon megtöltött Scone képe. A Scone egy eredetileg skót sütõporos édes zsemle, ami ma már nagyon divatos az angoloknál az ötórai tea mellé. Bár a sütõporos kenyér nem hagyott mély nyomot bennem, erre a kis ... |
Tovbb... |
Fahéjas-mazsolás csigaEgy kis tízórai ötlet az iskolai idõ vége felé már megfáradt és tanácstalan anyukáknak. A finom kis kelt csigák töltelékét kedvünk szerint változathatjuk. Nálunk most fahéjas, mazsolás változat készült, és nem csak a gyereknek ízlett:) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Vajas-tejes kifliNagyon régen nem ettünk már kiflit, mert ugye itt nem készítenek a pékek... Most viszont a fiúkat megleptem vele, és minden szerénytelenség nélkül mondhatom nagyon finom volt , és nagyon örültek is neki... Bátortalan voltam és inkább kisebb kifliket csináltam és külalakban is jobban hasonlít a croissantra, de az ... |
Tovbb... |
Molnárka II.Van már egy molnárka recept a blogon, de nem voltam vele teljesen megelégedve, ezért egy másik receptet állítottam össze. Nekem (és a fiaimnak) ez sokkal jobban bejön. Igen nagy elõnye, hogy ezt elõzõ nap is meg lehet sütni, másnapra ugyanolyan puha és ízletes marad, mint frissen. Az én elkényeztetett gyermekemnek ez ... |
Tovbb... |
SAJTOS KIFLI - melyet a családom csak úgy hív, hogy"KLOZÁN" :))Belül a margarinos "kenceficétõl" nagyon puha, kívül pedig a sajttól finom ropogós!! Körülbelül 10 évvel ezelõtt volt sláger nálunk ez a sajtos kifli, aztán a tengernyi receptnek köszönhetõen háttérbe szorult. De mivel észrevettem, hogy Milán imádja a kelt tésztáimat (is) - olyan élvezettel és jóízûen tudja majszolgatni - emiatt ... |
Tovbb... |
Bagel...formájú...amerikai vajas perec:DVolt a vaj, amit csináltam, és bár vízben tartottam és a hûtõben, elkezdett, hm, fura szaga lenni. Nem láttam még avas vajat de gyanítottam hogy ez az lesz. Kiáztattam szódabikarbónás vízben, és sürgõsen felhasználási módot kerestem neki. Sõt, mostanában bele vagyok szerelmesedve a mustárba. 5-féle van, ami elég fényûzõ, de hát a mustár nem ... |
Tovbb... |
Teljeskiõrlésû császárzsömleEddig még sosem próbáltam ezt a formázást, pedig milyen jó, egyszerû és mégis olyan kis aranyos zsömléket kapunk. Ez teljesen egészséges változat, tele van rostokkal, teljeskiõrlésû liszttel és sok maggal készült. Puha ... |
Tovbb... |
Medvehagymás sajtoskifliHozzávalók : |
Tovbb... |
Kakaós és diós kelt pillangókLimarától a recept. Nagyon- nagyon finom. :) Hozzávalók:
|
Tovbb... |
Kakaós csigaTegnap kakaós csigát sütöttem. Azt az igazit. Olyat amilyet még régen lehetett kapni a pékségekben. Élesztõs, hajtogatott a tésztája. A receptért ezer köszönet Limarának a péksütemények és kenyerek istennõjének!!!! Apróbb változtatásokat hajtottam csak végre, amik szerintem nem változtattak a végeredményen. Elõször is én ... |
Tovbb... |
Zsályás, hagymás, májas töltött táskákA teraszon ücsörgéshez, füvön plédezéshez készítettem egy kis nassolnivalót, ami végül az ebéd szerepét is átvette. A tészta rozsos kelt tésztából készült, mert ez korábban is bevált már ilyen táskáknál. Szépen feljött és másnaposan is nagyon finom. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
5 gabonás 5 fûszeres péksüteményElfogyott a teljes kiõrlésû lisztem, muszáj volt a fehéret valamivel felturbózni. A választásom az 5 gabonapehelyre esett. Közben kimentem a kertbe gyûjtögetni az ebédhez és gondoltam az 5 gabonához választok 5 friss fûszernövényt. ( Sütöttem már az idén csalános kenyeret, de nem került fel ide. ) ... |
Tovbb... |
Sajtkrémes rolóAzt kell mondjam, inspirálóak a bolti péksütemények! Suttog a kisördög: áh, ezt otthon is meg lehetne csinálni! Ugye? :-) Így született többek között a mákos csomó, a leveles sajtos rúd, a cukros briós, a fokhagymás-tejfölös kifli vagy ... |
Tovbb... |
Sajtos-sonkás croissantBár tartalmas levest fõztem mára, azért (ismerve kiscsaládom csillapíthatatlan étvágyát:)) megsütöttem második fogásnak ezt a könnyû kis tésztát. Leveles tésztát használtam hozzá, amit készen vettem (több helyen is olvastam, hogy ha én készítem sem olcsóbb, viszont nagy macerát veszek a nyakamba). Ötünknek 2 csomag leveles tésztára volt ... |
Tovbb... |
BriósRégóta készülök már brióst sütni, de mindig olyan bonyolultnak tûnt a csomózása. Pedig ha az ember tudja mit miután, már valóban nem is olyan nehéz. Az elsõ ihletet TücsökBogártól kaptam, a tészta is tõle származik Tegnap este vacsira bedagasztottam egy adag tésztát és elkaptam két a lakásban szabadon szédelgõ ... |
Tovbb... |
Fahéjas hot cross bunsAvagy az angol keresztes zsemlék. Vagy édes húsvéti zsemlék. Az eredetébe nem mélyedtem bele, nem is húsvétra készült, csak éppen ez tetszett meg az egyik kenyeres könyvembõl, és megsütöttem. A recept eredetileg élesztõport tartalmaz és kenyérsütõgépekre szól, de én sokkal jobban szeretem a friss élesztõt, mert sokkal megbízhatóbbnak ... |
Tovbb... |
Sós kifli a Blogkóstoló játékánIsmét kipróbáltam egy másik blogger receptjét, és megint csak visszafogtam magam a sütik terén, így ismét sósat sütöttem, Takarékoskonyha Éva sós kifli receptjét készítettem el. Adél játékán vettem részt. Így hétvégi délutánonként rendszeresen meglátogat az én drága Imim azzal a szöveggel, hogy úúúgy enne valami ... |
Tovbb... |
török zsemle bárányhússal töltveA töltelékhez a kulcs igazi bárányhusi. Ezt most magunk is daráltuk, és csak kicsinyt kell ízesíteni. Rozmaring, babérlevél, só, bors, olajon megpirítva, majd a husit hozzáadva kiizzasztjuk azt. Kis hazai paradicsomlé. Hagyom kihûlni teljesen, ha kell kis víz hozzá, adj, hogy ne száradjon ki. Nade a tészta, az igen! Szuper recept Ízmorzsák közvetítésével egy török oldalról. A tésztához ... |
Tovbb... |
Medvehagymás csónak reggelireMár többször írtam, hogy reggelire mindig szívesen készítek péksüteményt. Legyen az kifli, zsömle, buci vagy valamilyen töltött pékáru. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyivel jobb házilag készíteni a péksüteményeket is, mint boltban megvenni. Legutóbb ezt a medvehagymás csónakot sütöttem, a tésztája ... |
Tovbb... |
Szénhidrát csökkentett kifliÉdes istenem hányszor hallottam ,hogy ch csökkentett lisztbõl semmit nem lehet csinálni.Nem kel meg,nehéz lesz.sûrû lesz a bélzete stb. Akkor én valamit tudok:-)Vagy a lisztem gyártója tud valamit?:-) ... |
Tovbb... |
Brazil sajtos "zsemle" - Pao de queijo - gluténmentesAlig vártam, hogy szert tegyek némi tápióka lisztre és kipróbálhassam ezt az egyszerûnek tûnõ, gluténmentes "zsömlét". Több helyen olvastam a receptet a neten is, de a végsõ löketet a Good Food magazinban Mautner Zsófi tolmácsolásában közreadott recept adta meg. Az ember lánya elképzeli, hogy szépen készít egy égetett ... |
Tovbb... |
Lepény a PljeskavicáhozFolytassuk tovább a Balkán Burger körüli kalandozást. Már el tudjuk készíteni, grillen vagy serpenyõben, könnyedén, tapsolva. Kínálhatunk hozzá Bosnyák Szomun Lepényt, ajvárt, kajmakot, friss zöldségeket. Többféle lepény közül íme, még egy, amihez Szerbiából kaptam receptet, s ami a Pljeskavica nélkül sütve is ... |
Tovbb... |
Császárzsemle - keményítõsNéha a szükséggel jönnek a legjobb ötletek. Így ma is, amikor nekiálltam volna egy újabb adagnak, viszont liszt az épp csak lötyögött valamennyi a zacskó alján. Megoldás után kellett néznem. Szerencsémre mindig tartok itthon egy kis kukorica keményítõt. Gondoltam kipótlom vele a lisztet, belehalni csak nem fogok! Még élek. A zsemi pedig ... |
Tovbb... |
HamburgerzsemleLétezik egy kelt tészta, amely az elsõ számú kedvencem. Ez a tészta nem más mint az acma, a török zsemle tésztája. Olyan mint az a bizonyos mesebeli Pom Pom, bámulatosan tudja változtatni az alakját, formáját. Apróbb módosításokkal készítettem már belõle pl. húsvéti fonott kalácsokat, édes fonott ... |
Tovbb... |
Túrós batyuNem sok szívmelengetõbb érzés van annál, mint amikor a gyermek a délután alvásból ébredve, kíváncsiságtól csillogó szemmel szalad ki a nappaliba: "Anya, mit sütöttél?..." És azzal a lendülettel mászik fel a székébe, megkóstolni a finomságot. Minden fáradságot megér! ... |
Tovbb... |
Kroaszán / Kroasani |
Tovbb... |
Háromféle étel egyféle tésztából - Langalló , mini calzone, spenótos pizzafánkA sokoldalú tészta a szokásos pizzatészta, a receptje, ide kattintva érhetõ el. Annyi, hogy ebbe nem szükséges oregano.. Máskor a langallót, azaz kenyérlángost olívaolaj nélküli tésztából szoktam készíteni és vastagabbra hagyom, mint a pizzát, de amikor ezek a képek készültek, két kinyújtott és lefagyasztott ... |
Tovbb... |
Ez meg micsoda?Elsõ ránézésre volt aki csokinak nézte. Hát nem az :) Régóta szemeztem egy külföldi blogon fekete grissinivel. Blogom nevéhez hûen szeretek mindent ami színes, fõleg mindent ami természetes alapanyagoktól lesz különleges színû. Ez a grissini is olyan. Tintahal festékétõl lett ilyen fekete. Ízre szerintem egyáltalán nem lehetett érezni ... |
Tovbb... |
ZsemleTöbb féle zsemle receptet mentettem már le, próbálgatom õket szépen sorban. Ezt a receptet Martinellinél találtam. A hozzávalóknál csak a sót növeltem, eredeti leírás nála, ide úgy írom, ahogy én készítettem el. Nem nagyon szeretek zsemlét sütni, a formázás miatt, de azért lassan majd csak ... |
Tovbb... |
Pisztáciás croissantA pisztáciás briós után szintén egy pisztáciás péksütemény, amit nem feltétlenül sorolnék az olcsó kategória, de megérdemel mindenki egy kis kényeztetést néha. croissant tészta ... |
Tovbb... |
Szezámmagos kifliA rengeteg húsvéti sütemény után,már valami sósat ettünk volna,így sütöttem ma nagyon finom szezámmagos kiflit,a receptet még Margitkától hoztam régebben ezúton is köszönöm :) ,csak még bejegyzést nem készítettem róla,nála "zsemle,kifli "címszó alatt szerepel .Mint írtam nagyon finom és gyorsan ... |
Tovbb... |
Császárzsemle |
Tovbb... |
Medvehagymás kifliNem tudom megígérni, hogy egy darabig nem lesz több medvehagyma és kifli sem a blogon, mert nagyon szeretjük a medvehagymát, de a kiflit is, mindenféleképp.:-) A mainál egy remek ötletet is felhasználtam, amit Rékától kaptam hétvégén. :-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |