Hamburgerzsemle
sponsored links
Létezik egy kelt tészta, amely az elsõ számú kedvencem. Ez a tészta nem más mint az acma, a török zsemle tésztája. Olyan mint az a bizonyos mesebeli Pom Pom, bámulatosan tudja változtatni az alakját, formáját. Apróbb módosításokkal készítettem már belõle pl. húsvéti fonott kalácsokat, édes fonott kalácsokat, perecet, buktákat, medvehagymás csigát stb.
Számomra nem is volt kérdés, hogy a hamburgerzsemlét is ebbõl a tésztából fogom készíteni. A zsemlék tetejére pirított szezámmag került.
Számomra nem is volt kérdés, hogy a hamburgerzsemlét is ebbõl a tésztából fogom készíteni. A zsemlék tetejére pirított szezámmag került.
Hozzávalók
6 db közepes hamburgerzsemléhez:
30 dkg liszt és amennyit még felvesz a gyúrásnál
1 dl langyos tej
1,2 dl joghurt
0,8 dl étolaj vagy szõlõmagolaj
2 dkg élesztõ
1 teáskanál sütõpor
1 teáskanál só ...
1 dl langyos tej
1,2 dl joghurt
0,8 dl étolaj vagy szõlõmagolaj
2 dkg élesztõ
1 teáskanál sütõpor
1 teáskanál só ...