Bagel...formájú...amerikai vajas perec:D
sponsored links
Volt a vaj, amit csináltam, és bár vízben tartottam és a hûtõben, elkezdett, hm, fura szaga lenni. Nem láttam még avas vajat de gyanítottam hogy ez az lesz. Kiáztattam szódabikarbónás vízben, és sürgõsen felhasználási módot kerestem neki.
Sõt, mostanában bele vagyok szerelmesedve a mustárba. 5-féle van, ami elég fényûzõ, de hát a mustár nem egy drága dolog, még az igazán minõségit is meg lehet kapni kis kiszerelésben, párszáz forintért- hát így van, hogy van édes IKEAs, prosztó magyar, igazi csípõs dijoni, extramagos teszkós dijoni (ami egyébként fantaszikusan jó minõségû, és 16 ft az üveg! ajánlom mindenkinek), meg a tárkonyos, amit még én készítettem. És az amcsik a mustárt a hot dogon kívül a pereccel szeretik lejobban. Mondom, legyen perec! No de az macerás. akkor vajaskifli! az se kevésbé. Hát akkor karika! az meg nagy, nem férnek el a tesiben. Franc egye, legyen bagelforma!
PEREC-BAGEL
több olvasott receptbõl összeolvasztva:
- 3,5 bögre liszt+ 1 ek búzasikér
- 1,5 bögre víz
- kb 10 deka vaj ...