Medvehagymás csónak reggelire
sponsored links
Már többször írtam, hogy reggelire mindig szívesen készítek péksüteményt. Legyen az kifli, zsömle, buci vagy valamilyen töltött pékáru. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyivel jobb házilag készíteni a péksüteményeket is, mint boltban megvenni.
Legutóbb ezt a medvehagymás csónakot sütöttem, a tésztája nagyon puha, az egyik legjobb, amit eddig készítettem. Természetesen bármilyen tölteléket tehetünk bele, kolbásszal, bacon szalonnával, sonkával, füstölt sajttal, bolognai szósszal is el tudom képzelni.
Aznap nem fogyott el az összes péksütemény, így biztosan mondhatom, hogy még másnap is finom és puha lesz.:)
Az eredeti receptet Limara blogjában olvastam, kicsit változtattam rajta.
Medvehagymás csónak
Hozzávalók:
Alaptészta:
125 gramm tejföl
1 tojás
2 dl tej
0,5 dl olaj
2 tk. só
40 dkg finomliszt
10 dkg graham liszt ...