Császárzsemle - keményítõs

2012-04-17

sponsored links


Néha a szükséggel jönnek a legjobb ötletek. Így ma is, amikor nekiálltam volna egy újabb adagnak, viszont liszt az épp csak lötyögött valamennyi a zacskó alján. Megoldás után kellett néznem. Szerencsémre mindig tartok itthon egy kis kukorica keményítõt. Gondoltam kipótlom vele a lisztet, belehalni csak nem fogok! Még élek. A zsemi pedig nem is lett olyan rossz. Kezdetben furcsa összeállítani, mert "nyikorog" a tészta, de mikor kezd eldolgozódni, nagyon kellemessé válik, mintha kenyérliszt lenne. Mikor pedig formázásra kerül a sor, annyira lágyan gyurmaszerûvé alakul, hogy az ember csak nyomkorászná és nyomkorászná. Ki fogom próbálni más péksüteményekben is, szerintem érdemes tenni hozzájuk.

Hozzávalók (8 darabhoz):

30 dkg liszt
15 dkg kukorica keményítõ
2,5 dkg élesztõ
bõ 1 kávéskanál só
bõ csipet cukor ...

Folytats a blogon ... streatcorner.blogspot.com/2012/04/csa...

sponsored links

Keres?s