Kakaós csiga
sponsored links
Tegnap kakaós csigát sütöttem. Azt az igazit. Olyat amilyet még régen lehetett kapni a pékségekben. Élesztõs, hajtogatott a tésztája. A receptért ezer köszönet Limarának a péksütemények és kenyerek istennõjének!!!!
Apróbb változtatásokat hajtottam csak végre, amik szerintem nem változtattak a végeredményen. Elõször is én a receptben szereplõ vizet tejre cseréltem, így 2,5 dl tejjel készítettem amit nem hidegen, hanem langyosan adtam a tésztához. Valamit nem 30 dkg vajat használtam, hanem csak 25 dkg-t és nem dolgoztam össze a vajat 8 dkg liszttel, hanem csak simán a vajat alakítottam kocka formára és úgy ahogy volt magában hajtogattam bele a tészába. Végül a kakaó és porcukor megszórás elõtt nem olvasztott vajjal, hanem tejszínnel kentem meg.
Az élesztõs tészát a hajtogatás elõtt hagytam egy kevés ideig letakarva pihenni, majdnem a duplájára kelesztettem és utána kezdtem el beledolgozni a vajat.
Aztán mivel türelmetlen voltam belecsomagoltam a vajat, majd elõször szimplán, majd rögtön utána duplán hajtogattam. Folpackba csomagoltam és 40 percet a hûtõben csücsült. Újra duplán hajtogattam, megint pihentettem a hûtõben és még egyszer duplán hajtogattam. Pihentettem és kinyújtottam, megkentem tejszínnel, megszórtam a porcukorral, kakaóval, feltekertem, végül ...