Háromféle étel egyféle tésztából - Langalló , mini calzone, spenótos pizzafánk
sponsored links
A sokoldalú tészta a szokásos pizzatészta, a receptje, ide kattintva érhetõ el. Annyi, hogy ebbe nem szükséges oregano.. Máskor a langallót, azaz kenyérlángost olívaolaj nélküli tésztából szoktam készíteni és vastagabbra hagyom, mint a pizzát, de amikor ezek a képek készültek, két kinyújtott és lefagyasztott tésztát "kellett" elhasználnom a mélyhûtõbõl. Szükség volt a helyre.
Az elsõ étel alangalló, ahogy a testvérem szereti , avagy a sajt nélküli változat
Roppant egyszerû:
Az éppen elkészült tésztát széthúzogatjuk egy sütõpapírral bélelt tepsibe, vagy a fagyasztóból elõszedett ésfelengedett tésztát rakjuk a sütõpapírra. Elõsütjük kb. 5-10 percig 180 fokra elõmelegített sütõben.Ezután megkenjük tejföllel (a zsírosabb változatot ajánlom, az a sütés utánmindig finomabb marad) amibe ízlés szerint keverhetünk fokhagymát és borsot,megszórjuk apróra vágott szalonnával és lilahagyma-szeletekkel, majdvisszatoljuk a sütõbe. Természetesen ilyenkor aki szereti reszelhet rá sajtot is. Magamnak én is szoktam. Akkor jó,amikor szépen megpirultak a hagyma és szalonna szeletek, valamint a tészta széle is kis színt kapott. Nálam alsó -felsõ sütéssel 10-12 perc alattlett kész lett, de elég vékony volt a tészta. Máskor pár perccel tovább szoktam sütni.
A második étel, a személyes kedvencem ...