Fahéjas hot cross buns
sponsored links
Avagy az angol keresztes zsemlék. Vagy édes húsvéti zsemlék. Az eredetébe nem mélyedtem bele, nem is húsvétra készült, csak éppen ez tetszett meg az egyik kenyeres könyvembõl, és megsütöttem. A recept eredetileg élesztõport tartalmaz és kenyérsütõgépekre szól, de én sokkal jobban szeretem a friss élesztõt, mert sokkal megbízhatóbbnak tartom, mint a port, és a tészták is sokkal jobbak lesznek vele.
Mazsola helyett aszalt áfonyát is lehet a tésztájába gyúrni, szimpla fahéj helyett pedig tetszés szerinti fûszerkeverékkel ízesíteni. Nagyon egyszerû és mutatós péksütemény.
Hozzávalók
kb. 15 db-hoz
750 g sima búzaliszt
1 púpozott ek õrölt fahéj
65 g nádcukorpor
2 g finom tengeri só
1 db (48 g) felvert tojás
4 dl kézmeleg sovány tej ...