Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
Levesek
sponsored links
FĂ»szeres-citrusos bableves avagy GoodFood magyarulEbbĂ”l a fényképbĂ”l ugyan nem lĂĄtszik, mit rejtett a tĂĄnyér, de én tudom, hogy nagyon finom volt. Nekem tetszett a GoodFood elsĂ” szĂĄma is. Nem tudom hasonlĂtani az eredetihez, de tudom hasonlĂtani a többi itthonihoz. Szinte mindegyik Ășjonnan megjelenĂ” ĂșjsĂĄgot megvettem, mert ... |
Tovább... |
Paradicsomleves betĂ»tĂ©sztĂĄvalMaurine Stuart roshi egy nap épp a barĂĄtaival teĂĄzott cambridge-i otthonĂĄban, mikor megszĂłlalt a telefon. - A BuddhĂĄk festik a lĂĄbkörmĂŒket? - kérdezte egy hétéves telefonĂĄlĂł. - Te fested a lĂĄbkörmödet? - kérdezett vissza a ... |
Tovább... |
TĂĄrkonyos csirkeragulevesNem a legnagyobb kuriĂłzum, de én nagyon szeretem, és egyszerĂ»ségĂŒk ellenére kevesen készĂtik jĂłl a raguleveseket. Pedig sokkal rövidebb idĂ”t vesz igénybe, mint egy igazi hĂșsleves, hiszen a felaprĂtott hĂșs elĂ”sĂŒtésével kezdĂ”dik a munka, Ăgy a fĂ”zési idĂ” gyakorlatilag a többi alapanyag megpuhulĂĄsĂĄig ... |
Tovább... |
SalĂĄtĂĄs bablevesEz egy tipikus székely leves, finom és laktatĂł. Egy ilyen leves utĂĄn jĂłl illik a lekvĂĄros palacsinta vagy a szilvĂĄs gombĂłc . SalĂĄtĂĄs fuszulyka (bab) leves HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább... |
Brazil csirkehĂșs levesMa egy nagyon natĂșr, kevés fĂ»szert igénylĂ”, isteni leves jön, ami gyors, és nem utolsĂł sorban a brazil nagykövet kedvence, rizses betéttel készĂŒl, Ăgy twoo in one, hiszen, ha megmarad és mĂĄsnap elszĂvja a levet, isteni rizses egy tĂĄl ételt kapunk, szĂłval hasznos, gazdasĂĄgos, mennyei, csupa zöldség és ... |
Tovább... |
TĂĄrkonyos bĂĄrĂĄnylevesMinden évben HĂșsvétkor az ĂŒnnepi menĂŒ része a tĂĄrkonyos bĂĄrĂĄnyleves és a bĂĄrĂĄnysĂŒlt is. Mindenki nagyon szereti, ezért mĂĄskor is szĂvesen készĂtjĂŒk, nemcsak HĂșsvétkor. A leveshez a zöldségek természetesen Ăzlés szerint variĂĄlhatĂłk. HozzĂĄvalĂłk: - 50 dkg. bĂĄrĂĄnyhĂșs (csontos hĂșssal készĂtettĂŒk, ha nincs csont a hĂșson, akkor elegendĂ” lehet ... |
Tovább... |
Thaiföldet a konyhĂĄmbaAkkor most következzen egy olyan leves, ami a kedvencĂŒnkké vĂĄlt. A gond csak az vele, hogy trenĂrozni kell magam lelkileg, hogy nekiĂĄlljak. No nem azért, mert bonyolult. Hanem... hĂĄt... Ăzlések és pofonok... SzĂłval a nyers hĂșssal, mĂĄjjal nincs bajom. De a garnélarĂĄk tĂĄpcsatornĂĄjĂĄnak kibĂŒvölése, na az, Ășgy gondolom, a ... |
Tovább... |
CsicsĂłkĂĄs medvehagyma krĂ©mlevesMert medvehagymĂĄbĂłl sose elég. A szezonja most kezdĂ”dik és sajnos olyan rövid, hogy aki szereti, annak ezen rövid idĂ” alatt kell elraktĂĄroznia minél több élményt jövĂ” ilyenkorig. Még akkor is, ha a blogokon rengeteg medvehagymĂĄs recept van és néha Ășgy érezzĂŒk, a könyökĂŒnkön jön mĂĄr ki. Mivel egy kedves ... |
Tovább... |
Churutos levesEgy kedves ismerĂ”sĂŒnk ÉdesanyjĂĄtĂłl tegnap vettĂŒnk churotot, Ăgy adĂłdot a helyzet, hogy ma Churotos levest készĂtek ebédre. Régebb lĂĄttam Makacska konyhĂĄjĂĄn egy jĂł kis receptet (és bĂłnuszként a churutrĂłl tudnivalĂłkat is:-)) s akkor kivĂĄncsi lettem. UtĂłlag kiderĂŒlt, hogy egyik kedvenc konyhĂĄnk ahovĂĄ néha ebédelni jĂĄrunk szintén hasznĂĄljĂĄk és a churut volt az a kĂŒlönleges Ăz ... |
Tovább... |
Burgonya krĂ©mlevesMég mĂșlt hétvégén Gizinél lĂĄttam meg ezt a receptet, és azt mondtam, hogy azonnal el kell készĂteni, mert nagyon tetszett. Nem kĂvĂĄntunk semmi nehéz ételt, és egyébként is, tudtam, hogy délutĂĄnra kész lesz a friss kalĂĄcs, ezért csak ezt a finom tartalmas levest fĂ”ztem meg, és igazĂĄbĂłl jĂłl is laktunk vele, kitartott a ... |
Tovább... |
KrĂ©mes bablevesKétféle babbĂłl, zöldséges alappal készĂŒlt bableves ... |
Tovább... |
MedvehagymĂĄs raguleves hajdinĂĄvalRĂĄm mosolygott, és szemében nem csak örömöt lĂĄttam. Neki helye van az életemben. Valakihez tartozik. Nem csak a boldogsĂĄgot keressĂŒk. Tartozni is akarunk valahova. Mi, a szerencsés kevesek megtalĂĄljuk gyerekkorunkban, csalĂĄdunk körében. De legtöbben közĂŒlĂŒnk felnĂ”tt létĂŒnk legnagyobb részét azzal töltjĂŒk, hogy ... |
Tovább... |
Ădes otthoni Ăz :-)A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegĂĄn mĂłdon készĂtettem el. HozzĂĄvalĂłk: 3 nagyobb krumpli ... |
Tovább... |
Citromos-rizses görög leves (avgolemono) krĂ©mes vĂĄltozatbanVolt szerencsénk egy aprĂł, kedves, görög szigeten nyaralni pĂĄr éve. SzerettĂŒk az emberek mentalitĂĄsĂĄt, a meseszép környezetet, a pici szĂĄrazföldet körĂŒlölelĂ” tengert és persze az ĂnycsiklandĂł mediterrĂĄn ételeket. El is hatĂĄroztuk, hogy semmi mĂĄst nem hozunk szuvenĂrként, csak egy ... |
Tovább... |
Ăde zöld Ă©s savanykĂĄs: MedvehagymĂĄs-joghurtos zellerkrĂ©mlevesKét legyet ĂŒtöttem ezzel a levessel egy csapĂĄsra, rögtön két zöldséget kipipĂĄlhattam a mĂĄrciusi listĂĄmrĂłl. A zeller volt szĂĄmomra szokatlanabb hozzĂĄvalĂł, ezidĂĄig hĂșsleves-alapanyagként tekintettem rĂĄ (nĂĄla mĂĄr csak a karalĂĄbéval bĂĄnok mostohĂĄbban). Tény, hogy erĂ”teljes Ăze miatt elég megosztĂł zöldség, viszont Ăgy krémleves ... |
Tovább... |
KĂĄposztĂĄs paszulyleves kolbĂĄsszalĂgy lĂĄtszik picit elkiabĂĄltam ezt a végre itt a tavasz dolgot. Na sebaj! A pozitĂv életfelfogĂĄs jegyében, azonban ebben az a jĂł, hogy ilyenkor még fĂ”zhetĂŒnk tartalmas, téli leveseket. Ahogy szökik fel a hĂ”mérĂ” higanyszĂĄla fordĂtottan arĂĄnyosan érzek kedvet, olyan ételek elkészĂtéséhez, aminek akĂĄr egy összetevĂ”je is képes ... |
Tovább... |
Medvehagymakrémleves- kecskesajtos-magos krutonnalBurgonya 0,10 vöröshagyma 0,10 ... |
Tovább... |
Zöld levesGyerekkoromban kevés dolgot talĂĄltam kevésbé vonzĂłnak a spenĂłtnĂĄl. Na jĂł, egyre azért emlékszem, ma mĂĄr megmagyarĂĄzhatatlan utĂĄlatot éreztem a fehérbabbĂłl készĂŒlt leves irĂĄnt. Ne kérdezzék, nem tudom, miért. Én is furcsa lehettem. Vissza a spenĂłthoz, amit ma mĂĄr nagyon kedvelek, februĂĄr végén példĂĄul Ășgy prĂłbĂĄltam csillapĂtani a ... |
Tovább... |
Medvehagyma krĂ©mlevesĂjra itt a medvehagyma szezon! Az elĂ”zĂ” években felhasznĂĄltam mĂĄr tĂșrĂłkrémhez, töltött karajban, lepényen, risotto-hoz, pestoként és most jöjjön a krémleves receptje. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább... |
GyömbĂ©res almalevesNapok Ăłta szemezek a gyĂŒmis kosĂĄrban lévĂ” almĂĄkkal.... AztĂĄn egyszer csak bele mĂĄszott a fejembe a gondolat, hogy nekem gyĂŒmölcs levest kell csinĂĄlnom, és szépen lassan a két dolog összeforrt. SzĂłval beékelĂ”dött ide hĂĄtra a kisagy legalsĂł sarkĂĄba, hogy almaleves, és a nap folyamĂĄn idĂ”rĂ”l ... |
Tovább... |
RĂ©gi idĂ”k ĂzeiJĂł néhanapjĂĄn a pincében lomolni. A rejtett zugokban kincsekre bukkanhat az ember. MegsĂĄrgult lapok emlékeztetnek az elmĂșlt idĂ”k, Ă”seink ĂzvilĂĄgĂĄra. Egy tartalmas, kiadĂłs ételt idézek meg a pince mélyébĂ”l. KĂĄposztĂĄs bableves (1940-bĂ”l) ... |
Tovább... |
"Francia" hagymalevesAz idézĂ”jel nem véletlen, ez bizony nem a standard recept. BĂĄr mi csalĂĄdon belĂŒl ezt nevezzĂŒk francia hagymalevesnek, sejtésem szerint egy vérbeli franciĂĄnak elborulna az arca ettĂ”l a fĂŒstölt sajtos, tejszĂnes verziĂłtĂłl. |
Tovább... |
ZellerkrĂ©mlevesĂj verziĂł, mert hĂșsmentes vacsorĂĄra vĂĄgytunk, több nap töménytelen hĂșsevés utĂĄn. Ăgy lett az alĂĄbbi leves - holnapra Zsebinek egy adag pĂŒré is természetesen - némi krumplis tekercs, na meg citromos pite az imĂĄdott cukrĂĄszdĂĄbĂłl (nem Ă”k sĂŒtik, OlaszorszĂĄgbĂłl rendelik). ... |
Tovább... |
HagyomĂĄnyos bablevesEddig elhanyagoltam a tĂșl egyszerĂ», mindenki ĂĄltal ismert ételeket itt, a blogon. Holott a gyerekeim ilyeneken nĂ”ttek fel és a mai napig szeretik, többnyire hétköznap nem is bonyolĂtom tĂșl a fĂ”zést. Mivel hĂłnapok Ăłta azt lĂĄtom, hogy a legkeresettebb ételek egyike a töltött paprika, Ășgy ... |
Tovább... |
Tejföles bĂĄrĂĄnylevesHozzĂĄvalĂłk: 1 kg csontos bĂĄrĂĄny- vagy juhhĂșs, bĂĄrĂĄnymĂĄj, 10 dkg fĂŒstölt szalonna, 10 dkg karalĂĄbé, 2 sĂĄrgarépa, 2 petrezselyem vagy zeller gyökér, 1 dl tejföl, 1 kanĂĄl liszt, 1 tojĂĄssĂĄrgĂĄja, 1 csokor ... |
Tovább... |
FokhagymĂĄs-kapros uborkaleves (nyers Ă©s finom)PĂĄr pillanat alatt összedobhatĂł, remek ĂzĂ», lĂșgosĂtĂł, frissĂtĂ”, fogyĂłkĂșrĂĄs leves. ... |
Tovább... |
HĂĄromszoros zöldborsĂłlevesTartom a sormintĂĄt. JĂł? MĂĄrmint egy kalĂĄcs, egy csĂrĂĄs leves. UtĂĄna volt kalĂĄcs, jöjjön ĂșjbĂłl egy mĂĄsik csĂrĂĄs leves. AztĂĄn talĂĄn ĂșjbĂłl kalĂĄcs? Na jĂł, több csĂrĂĄs levesem egyenlĂ”re nincs a talonban, bĂĄr kalĂĄcs még igen. EmlĂtettem, hogy a borsĂłcsĂrĂĄk egy része rendes csĂra formĂĄtumban végezte. HĂĄt errĂ”l volt ... |
Tovább... |
TĂĄrkonyos-tejszĂnes csirkeragulevesLevesevĂ” lettem. Ennek a nem kĂŒlönösebben érdekes, belĂ”lem mégis kikĂvĂĄnkozĂł hĂrnek két oka van. Az egyik, hogy a hét elején egy meglehetĂ”sen nagy, de semmiképpen sem kis lĂĄbosban elkészĂtett leves 2-3 napig biztos kiszolgĂĄl nĂĄlunk mint vacsora. Praktikus a hĂ»tĂ”bĂ”l elĂ”kapni, meghullĂĄmozni, bekanalazni. (Nem szégyen ĂĄm, ha nem ĂĄll neki az ember mindennap ... |
Tovább... |
TĂĄrkonyos csirkeragulevesAz utĂłbbi hĂłnapokban minden bejegyzésem magyarĂĄzkodĂĄssal kezdĂ”dik, Ășgyhogy ezĂșttal most ezt inkĂĄbb kihagyom. InkĂĄbb csak azt mondom el, hogy ez a leves se most készĂŒlt, bĂ”ven hideg idĂ”k jĂĄrtak még, amikor bekanalaztuk. De tekinthetjĂŒk joker-levesnek is, mert forrĂłn és langyosan is finom, és savanykĂĄs Ăze miatt a melegebb idĂ”szakban is ... |
Tovább... |
GombĂĄs savanyĂșkĂĄposzta leves
MielĂ”tt teljesen megfeledkeznénk a télrĂ”l, hoztam nektek még egy utolsĂł télies levest, ha van még savanyĂș kĂĄposztĂĄja valakinek a pincében GombĂĄs savanyĂșkĂĄposzta leves ... |
Tovább... |
ĂköruszĂĄlylevesIllatos hĂșsleves (erĂ”leves) ökörfarkbĂłl ... |
Tovább... |
Kapros zöldbableves |
Tovább... |
ElĂ©g a hĂșsbĂłl!Szerda este hazafelé a munkĂĄbĂłl erĂ”s késztetést éreztem - illetve mĂĄr egész nap ĂŒldözött -, hogy karfiolt vegyek és egyek. Beugrottam hĂĄt a sarki boltba, s vettem egy szép, nagy darabot. KörĂŒlbelĂŒl megvolt a ... |
Tovább... |
Böjti gyökér-leves.( B o u i l l o n m a i g r e a u x r a c i n e s . ) (95. oldal) |
Tovább... |
GulyĂĄsEzt az ételt még a hosszĂș hétvégén követtĂŒk el. Ăjraraktuk a tĂ»zrakĂłt a kertben és gyorsan fel is avattuk. A neve alapjĂĄn levesnek gondolnĂĄnk, amikor elĂ”ször ettem és is levest vĂĄrtam, de nem az. LeginkĂĄbb az ĂĄllagĂĄban tér el tĂ”le, jĂłval sĂ»rĂ»bbre érdemes fĂ”zni, az Ăzek sokkal intenzĂvebbek lesznek Ăgy. JĂł, ha a krumpli ... |
Tovább... |
HerceglevesHozzĂĄvalĂłk: 20 dkg gomba, 2 szĂĄl rozmaring, 2 evĂ”kanĂĄl olaj, 1 evĂ”kanĂĄl kukoricaliszt, 2 dl fĂ”zĂ”tejszĂn, sĂł, bors, 8 tojĂĄs, 4 db babérlevél, 1 kanĂĄl ecet ElkészĂtése: a rozmaringot aprĂłra vĂĄgjuk. Az olajon kicsit megpirĂtjuk a lisztet, beleszĂłrjuk a ... |
Tovább... |