Gyömbéres almaleves
sponsored links
Napok óta szemezek a gyümis kosárban lévõ almákkal.... Aztán egyszer csak bele mászott a fejembe a gondolat, hogy nekem gyümölcs levest kell csinálnom, és szépen lassan a két dolog összeforrt. Szóval beékelõdött ide hátra a kisagy legalsó sarkába, hogy almaleves, és a nap folyamán idõrõl idõre elõ furakodott.
Aztán egyszer csak nem volt mit tennem, felállta és sebtiben megpucoltam 5 szem almát... Felkockáztam és feltettem annyi vízbe fõni ami ellepi. Fûszerként szórtam bele 1 kávéskanál gyömbért, 1,5 kk fahéjat és 6 szem szegfûszeget. Cukrot is, mert az alma savanykásabb volt. 10 perc fõzés után egy fél csomag vaníliás pudingot elkevertem 3 dl tejjel csomómentesen és hozzá öntöttem. Azért használtam pudingport mert nem volt itthon keményítõm...
Nem tudom ki hogy van vele, hiszen annyi féle éppen készítik, de én a gyümi leveseket tejföllel keverem ki és tejet is öntök hozzá. Szóval hõkiegyenlítés után 1 kis doboz tejfölt öntöttem még hozzá és beforraltam. Van aki tejszínt ad hozzá, de a minap egy chates beszélgetõs társaságban ahová nagyon szeretek írni mert jó kis társaság van ott, egy kedves asszony említette, hogy tárkonyt tesz bele... Hm meg lepõdtem rajta, de izgalmas lehet az ...